Finale Races Raceway Venray

 

Aan komende zondag zal de laatste wedstrijd van 2018 plaatsvinden. Deze zal door Frank verreden worden in Venray. We hopen de stijgende lijn van afgelopen weekend in Lelystad voort te zetten om het seizoen mooi af te sluiten.

 

Komen jullie de laatste wedstrijd van 2018 kijken?

 

 

Verslag Stockcar weekend

 

Op zaterdag zijn we met de gravel auto naar Emmen gereden en de asfaltauto was met Frank en een paar teamleden naar Lelystad. In Lelystad kon getrained worden en in Emmen werd het baankampioenschap beslist. Danny stond meer dan 40 punten los op de nummer 2, Wekema. 

Tijdens de eerste manche duurde het een aantal ronden voordat Danny in een goed ritme kwam. Daarna haalde hij de een naar de andere rijder in en met een paar goede uitwijk manoeuvres klom Danny op naar een 4e plaats. In de laatste bocht wist hij zelfs de 3e plaats over te nemen van Wekema en hierdoor werd de voorsprong in het baankampioenschap groter. 

De tweede manche was weer een solide race Danny. De snelheid zat er goed in en Danny pakte wederom een 3e plaats. Doordat Wekema de manche niet uit kon rijden was Danny al baankampioen. 

De derde manche was er heel wat meer strijd. Danny was wel al snel de eerste rooddakker maar kwam er nu niet zo makkelijk doorheen. Hij vocht een aantal felle duels uit maar wist toch weer 4e te worden. 

Hierna volgde enkel nog de finale, Danny kwam goed weg en wist snel de weg naar voren te vinden, met enkele slimme zetjes zette hij de concurrentie opzij en was al snel 3e. Helaas viel Danny hierna uit omdat de dynamo lamp begon te branden. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn maar voor de zekerheid was dit beter. Hierdoor zal Danny op zondag ook in de landklasse deel kunnen nemen tijdens het ONK in Lelystad. 

 

ONK

 

Op zondag was het ONK. Beide auto’s stonden aan de start. Na een voorstellings ronde was het Frank die als eerste mocht rijden. Frank had een goede start en ging de gevechten goed aan. Na een paar ronden kwam er geel en was Frank al in de top 10 als tweede rooddaker. Na de herstart ging Frank weer goed van start en klom verder op naar voren. Na een aantal ronden kwam er weer geel en Frank was toen al derde.  Na de herstart verloor Frank een plekje maar na een paar ronden pakte hij ook weer een plekje terug. Op het eind verloor Frank nog een plek aan Maessen en werd zo keurig 4e. 

Hierna was Danny aan de beurt in de landklasse. Danny werd al snel rond geduwd maar wist zich snel te keren en met een flinke achterstand opnieuw te beginnen. Met veel geduw en snelle rondes klom Danny op naar voren en wist uiteindelijk toch nog 8e te worden. 

Daarna volgde Frank met zn tweede manche. De start was goed, hij pakte direct een plekje. Helaas werd er achter Frank flink geduwd waardoor Frank buiten de baan kwam en terugviel tot een laatste plaats. De gevechten waren hevig waardoor Frank snel weer aansluiting vond. Ook nu kwam er weer geel en Frank was alweer 10e. Na de herstart kwam Frank goed weg en pakte direct een paar plekjes. In de ronden hierna wist hij nog een aantal plekken te pakken en werd uiteindelijk wederom 4e. 

Hierna was het weer Danny zijn beurt. Ook nu was de start weer goed, Danny gebruikte zijn bumper weer goed en klom op naar een 3e plaats. De nummer 4 probeerde nog een lastbender maar Danny ving deze goed op en bleef zo 3e. 

Nu volgde de 3e manche van Frank. De start was weer goed maar ook nu waren de gevechten serieus. Over en weer werd er geduwd maar steeds kwam Frank terug. Na weer een flinke duwpartij ging Frank rond en verloor een complete ronde. Met een ronde achterstand moest Frank weer flink aan de bak. Ook deze manche kwam er geel en Frank was bij de herstart wakker en pakte direct 2 auto’s.  Hierna volgde een aantal sterke ronden en mooie duels waarbij Frank uiteindelijk op klom naar een 8e plaats. De behaalde punten van vandaag bepaalden de opstelling van het ONK. Frank mocht als 5e beginnen. 

Eerst kwam de derde manche van Danny. Meteen bij de start viel Danny uit omdat hij erg veel onbalans voelde aan de auto. Uiteindelijk bleek de aandrijf as stuk te zijn. 

De finale voor Frank, het ONK. Bij de start ging het al mis, bij Maessen was al meteen een band stuk en Frank bleef  haken aan Marssen waardoor ze er samen afgingen. Frank viel terug tot de laatste plaats. Meteen kwam er ook een herstart. Na de herstart begon Frank een inhaalrace. Met snelle strakke ronden pakte hij flink wat auto’s en werd uiteindelijk nog 7e. 

Hierna volgde het ONK voor Danny, de start was goed en Danny won direct een paar plekjes. Helaas kwam hij klem tussen een aantal stockcars te zitten en kwam buiten de baan. Hierbij was de linker voorband wel stuk gegaan. Desondanks wist Danny nog flink wat plekken terug te pakken maar moest vanwege deze lekke band toch de auto stil zetten. 

Hierna volgde voor beiden nog de Dash for Cash race. Een wedstrijd waar diverse premies verdiend konden worden. Er werd gestart op dakkleur maar wel met een gesloten startveld. 

Frank mocht als eerste rijden. Hij reed een super goede race. In het begin zat hij flink in het gedrang maar Frank kon alles goed opvangen en goed uitdelen en wist uiteindelijk weg te rijden van het groepje kemphanen. Hij klom al snel op naar de top 5 en wist zelfs nog een plekje te pakken en werd keurig 4e. 

Hierna kwam Danny, ook zijn start was geweldig, als snel was Danny 4e. Helaas kwam er geel met een volledige herstart. Ook nu was Danny goed weg en vond zijn weg naar voren. Danny kwam in het gedrang zitten ging rond in een van de duels. Hierdoor viel Danny uit en kwam er een eind aan een mooie racedag.

Foto's staan op onze facebook pagina

 

Verslag en Foto's World Cup 2018

 

Zaterdag

Voor dit weekend was eindelijk de nieuwe asfalt auto klaar. Na bergen met werk verzetten, de laatste week zelfs volle dagen tijdens de vakantie, kon Frank eindelijk weer rijden. 

De auto was vrijdag avond om half 12 klaar. Zaterdag ochtend eerst keuren en daarna trainen. Na 2x trainen was Frank al behoorlijk tevreden voor een eerste keer zonder ook maar een meter te hebben gereden. Natuurlijk waren er een aantal punten welke verbeterd konden en moesten worden. Voor Frank zullen de manches ook in het teken staan van proberen. 

Bij de start van de eerste manche was Frank goed weg maar gleed door in de eerste bocht waardoor hij meteen een aantal plaatsen verloor. Hierna kwam er meteen geel en een herstart. Bij de herstart ging Frank weer goed op weg. De remmen waren nog niet naar wens maar Frank wist de wedstrijd uit te rijden. 

Meteen werden er enkele noodzakelijke aanpassingen gedaan voor de volgende manche. De tweede manche ging het alweer een stuk beter, hij kon alweer een stuk beter meekomen met de rood dakers maar helaas viel hij uit met probleem aan de stuurbekrachtiging. 

Het probleem werd verholpen en Frank kon weer aan de start verschijnen. De start was weer goed en Frank kwam weer goed mee maar n het gedrang verloor Frank veel plaatsen. Frank ging de gevechten ook niet vol aan omdat hij in het gedrang niet alles kan uitproberen. Uiteindelijk eindigde Frank buiten de top 10. Het waren niet voldoende punten om in de finale te mogen rijden. 

Al met al zeker geen slecht begin met een auto waarmee niet is getrained.  Op naar de zondag, verder zoeken naar de juiste afstellingen.

Zondag

Op zondag was de World Cup. Wederom werden er aanpassingen uitgevoerd. Frank mocht vanaf de 15e rij, binnenkant, starten. 

Bij de start kon Frank meteen een flink aantal auto’s inhalen en mengde zich meteen in de gevechten. Helaas kwam er geel met een complete herstart. De herstart was wederom goed, Frank wist al heel snel op te klimmen naar een 13e plaats. Rondenlang had hij leuke gevechten maar toen de leiders kwamen om ze op een ronde te zetten verloor hij enkele plaatsen omdat Frank netjes plaats maakte. Uiteindelijk werd Frank 15e. 

Op het rennerskwartier ging de koppeling stuk. Deze werd snel gerepareerd voor de manche die Frank moest rijden.

 

Nadat de auto gerepareerd was kon Frank weer rijden. Deze manche ging heel erg goed. Frank kon de gevechten goed aan en haalde flink wat rijders in en wist keurig 8e te worden. 

Met dit resultaat was Frank geplaatst voor de finale. De finale ging nog beter dan de manche hiervoor. Frank kwam goed weg en wist flink wat plaatsen te winnen. Hij vocht een paar mooie duels uit en wist heel wat rooddaken voor te blijven welke met moeizaam het tempo konden volgen. Door een last bender van Weijenberg verloor Frank een plekje maar eindigde keurig op een 11e plaats in de finale. 

We zijn zeer tevreden met de vooruitgang van de nieuwe auto. Vrijdag pas klaar en op zondag al goed meekomen met de rest is niet slecht!

Klik op een van de foto's om meer foto's te zien. Foto's gemaakt door Eric Bol.

 

ONK Sint Maarten

Op zondag zijn we weer richting Sint Maarten vertrokken om deel te nemen aan het ONK. De weken hiervoor was er veel werk om de nieuwe motor in te bouwen. 

Tijdens het deze dag waren er maar liefst 12 heats waarvan iedereen er 3 moest rijden. Danny zat in heat 2, 6 en 10. 

Bij de eerste heat was het aftasten voor Danny met de nieuwe motor. Het voelde meteen goed en Danny voegde zich meteen tussen de gevechten, al snel was hij een van de eerste rode daken. Na wat duw en trekwerk verloor Danny weer enkele plaatsen maar wist toch een keurige 7e plek eruit te slepen. 

De start van de tweede manche was weer heel erg goed. Maar ook nu werd hij in een gevecht naar buiten geduwd en verloor weer kostbare plaatsen. Ook nu vocht Danny zich flink terug naar een 5e plaats. 

De 3e manche had Danny weer een goede start en ditmaal kon hij goed wegkomen. Hij werkte zich goed naar voren en gebruikte de bumper goed, helaas kwam een auto recht voor de voorbumper tijdens het duwen van een andere rijder. Hierdoor verloor Danny veel tijd en kwam buiten de top 10 terecht. 

Hierdoor zat Danny nog net in de finale, op de een na laatste rij aan de buitenkant. Helaas had Danny een goede start maar liep al snel na een kapotte rechter achterband op waardoor hij al snel klaar was, helaas. 

Uiteindelijk zijn we zeer tevreden met deze dag. Ondanks de enorme aanpassingen ging het meteen goed!

Foto's staan op onze Facebook pagina.

 

Fries kampioenschap

 

Aankomende zondag zal weer het Fries Kampioenschap plaatsvinden in Blauwhuis. Danny heeft deze wedstrijd de afgelopen 2 jaar weten te winnen. 

De baan is de afgelopen weken flink aan gepakt waardoor de wedstrijden nog beter zouden moeten zijn. 

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. 

Wie komt Danny zondag aanmoedigen?

 

Master of Shale

 

Op zaterdag zijn we weer naar Emmen vertrokken voor de wedstrijden om de Masters of Shale. Zaterdag 2 heats, zondag 2 heats en dan de finale om de Masters of shale. 

De eerste manche op zaterdag begon met 18 auto’s. Na twee ronden was Danny al bijna alle rode daken voorbij. Na een zet van Wiebinga verloor Danny weer een plaats en raakte met zijn rechter achterwiel een van de andere rijders, maar Danny hield er geen grote schade aan over en pakte de plek van Wiebinga weer terug. Danny klom op naar een 4e plek wat ook zijn finishplek was. 

Voor de tweede manche nog wat aanpassingen. De start was weer goed, Danny gebruikte de bumper flink en klom snel op naar voren. Helaas werd hij op een paar stilstaande auto’s geduwd waardoor hij uitviel met een kapotte band rechts achter. 2 kapotte velgen en een kapot zijrek was de schade. De schade werd hersteld voor de zondag  

Op zondag reed Danny meteen in de eerste manche. Een manche zonder gele vlaggen. Danny had te weinig grip en spinde in bocht 4 zelfs bijna. Een 7e plaats was voor Danny het hoogst haalbare. 

De tweede manche was de grip stukken beter. Bij de start kwam Danny goed weg en ging snel naar voren. Hij duwde in bocht 3 een stuk of 5 auto’s voor zich uit, remde goed in en ging de hele groep in een keer voorbij. Hierna werd Danny bewust rond geduwd waarbij Danny weer tot helemaal achteraan terug viel. Gelukkig kwam er snel genoeg geel en had Danny weer aansluiting. Bij de herstart was Danny furieus en ging in een rap tempo naar voren. Als snel was Danny 5e en met een mooie last bender werd Danny toch nog keurig 4e. 

Hierna volgde de Masters of Shale. De startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde resultaten over de twee dagen. Danny mocht op de 5e rij aan de binnenkant startten. De start was heel goed, Danny kwam al heel snel op een tweede plaats achter Wobbes. Na een aantal plaagstootjes te hebben uitgedeeld pakte Danny de leiding. Achter hem waren het Wobbes en Wiebinga welke elkaar uitschakelden. Danny liep flink uit op de rest. Helaas kwam er geel en dus een herstart. Na de herstart kwam Danny weer goed weg en pakte zo de winst! Eindelijk na jaren van pech in de Masters of Shale wist Danny hem te winnen!

De dag van de Masters of Shale was ook de dag dat het 10 jaar geleden was dat KID is gestorven. De bloemen zijn natuurlijk voor KID!!


Foto's staan op Facebook.

 

 

 

 

Club van 50

 

Ook in 2018 zal er weer een Club van 50 zijn. De afgelopen 3 jaar hebben we een club van 50 inloopmiddag/avond gehouden in de loods welke zeer geslaagd waren. Wil jij ook lid worden van de Club van 50? Kijk op onderstaand reglement hoe je lid kan worden!

De eerste nieuwe leden voor 2018 staan er al op.

 

Reglement "Club van 50":

Hier volgen de simpele spelregels voor het lidmaatschap van de Club van 50:

1) Het lidmaatschap is steeds geldig voor de duur van 1 kalenderjaar en loopt dus van 1 januari t/m 31 december.

2) Iemand die in de loop van het jaar lid wordt, dient de volledige contributie voor dat jaar te voldoen en is dan met terugwerkende kracht lid vanaf 1 januari.

3) De contributie bedraagt 50 euro per jaar per lid. Meer mag natuurlijk ook! Betalen kan contant bij een van de teamleden of het bedrag kan over gemaakt worden op rekeningnummer
NL59 RABO 01584 17 356

van de Rabobank t.n.v. Stockcarteam Baarlo.

4) Iemand is lid vanaf het moment dat alle gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) bij Stockcarteam Baarlo bekend zijn en de contributie betaald is.

 

 

 

.