Inloopmiddag Sponsors & Club van 50


Het seizoen zit er alweer op, dankzij sposoren en de Club van 50 hebben we dit jaar weer kunnen rijden. Als dank hiervoor willen wij jullie uitnodigen voor de inloopmiddag/avond in onze loods. Deze houden we op zaterdag 4 november vanaf 1700 uur. Onder het genot van een drankje en een borrelhapje zullen we samen met jullie terug kijken op 2017 en alvast vooruit kijken op 2018!

Ben je sponsor of lid van de club van 50 en heb je nog geen uitnodiging gehad? Geef je dan op bij een van de teamleden of coureurs of via info@stockcarteambaarlo.com

 

 

Finale races Emmen en Venray

Afgelopen weekend hoopten we het Seizoen waardig af te sluiten... helaas mocht hiet niet zo zijn. Op zaterdag in Emmen ging eerst de waterpomp stuk, daarna de radiateur en tot slot ontstond er nog een olielekkage. Dan maar op naar Zondag, Raceway Venray de finale races. Frank ging steeds beter en voor de finale hadden we alle vertrouwen op een mooi resultaat. Helaas kwam Frank in een behoorlijk harde crash terecht waarbij hij nog wel zelf kon wegrijden en uitstappen maar nadat de adrenaline zakte, merkte Frank pas hoeveel pijn hij had. Snel de ambulance in en naar het ziekenhuis om de rugklachten te onderzoeken. Gelukkig bleek naar alle onderzoeken dat er geen verwondingen waren. Frank kon weer naar huis. Bij terugkomst in de loods schrok Frank van de stockcar... Helemaal krom, niets meer van de maken..... "zo dat was een beste klap, gelukkig zat het met de veiligheid goed!!"

 

 

Verslag ONK

De week voor het ONK was het nog onzeker of we konden deelnemen vanwege de motorschade welke we in Engeland hebben opgelopen. Uiteindelijk is het toch gelukt dankzij alle hulp. Hiervoor willen we ook iedereen bedanken. 

Op zaterdag zijn we gelukkig nog kunnen gaan trainen, vier sessies heeft Frank kunnen rijden. Het ging steeds iets beter en met vertrouwen werd er op zondag begonnen. Eerst een voorstellingsronde met alle stockcars op de baan. 

De eerste manche werd meteen duidelijk dat iedereen er zin in had. Na een valse start kwam er direct een herstart. Bij deze start werd meteen flink geduwd. De hele mache zat Frank in het gedrang en midden in de gevechten. Bij een van de gevechten kwam Frank zelfs naast de baan maar wist toch weer terug te komen. Uiteindelijk eindigde Frank net buiten de top 10 op een 11e plaats. 

Frank was niet tevreden met de wegligging dus werd deze aangepast voor de tweede manche. Bij de start van de tweede manche werd Frank direct naast de baan geduwd en kwam hierdoor helemaal achteraan. Snel hervatte Frank de achtervolging en vond weer de aansluiting. Snel won Frank weer een aantal plaatsen totdat er geel kwam. Na de herstart ging Frank direct dwars door de bocht in het gevecht, hierdoor moest Frank een paar ronden zoeken naar grip om alvorens weer een aantal plaatsen te winnen. Na een aantal leuke gevechten met o.a. Keijzer en Weyenberg werd Frank 8e. 

Voor de derde manche werd de auto weer aangepast omdat Frank nog steeds niet tevreden was.  De start van de derde manche was heel erg goed, na een 5-6 tal ronden zat Frank al in de top 5. Al snel klom Frank op naar een 3e plaats.  Alleen Schaap en Kroonder liepen op Frank in, Schaap gaf Frank een flinke duw waardoor Frank absoluut geen mogelijkheid had om hem terug te pakken. Al snel pakte Frank nog een blauw daker en moest alleen Kroonder nog voorbij laten gaan en werd uiteindelijk 4e. 

Frank mocht uiteindelijk vanaf een derde plek starten tijdens het ONK. De start was goed, Frank pakte meteen de 2e plaats maar in de eerste bocht werd Frank naast de baan geduwd. Frank kwam wel direct terug de baan op en zocht zich een weg naar voren. Na een aantal ronden kwam hij Keijzer weer bij maar bleef helaas aan hem hangen en verloor weer kostbare tijd. Na een aantal herstarts werd Frank uiteindelijk 6e volgens de wedstrijdleiding. 

Hierna volgde enkel nog de Dash for Cash, een wedstrijd waar geld te verdienen is. Iedere ronde aan kop is goed voor 50 euro. 

Frank startte helemaal achteraan. Bij de start kwam hij heel goed weg, en reed meteen voorin mee.  Het was Ronitz die door Frank werd ingehaald waarna deze Frank een flinke duw gaf. Hierdoor verloor Frank een aantal plaatsen maar kwam heel sterk terug, met rood gloeiende remschijven sloot hij toch weer bij dezelfde groep aan, Ronitz verremde zich spontaan toen Frank weer in zijn spiegel opdook. Frank haalde nog enkele rode daken in en werd keurig 5e in een prachtige wedstrijd onder kunstlicht! Waarom zijn er toch niet meer avondraces....


Na een zwak begin ging het steeds beter vandaag.

 

Club van 50

 

Ook in 2017 zal er weer een Club van 50 zijn. De afgelopen 3 jaar hebben we een club van 50 inloopmiddag/avond gehouden in de loods welke zeer geslaagd waren. Wil jij ook lid worden van de Club van 50? Kijk op onderstaand reglement hoe je lid kan worden!

De eerste nieuwe leden voor 2017 staan er al op.

 

Reglement "Club van 50":

Hier volgen de simpele spelregels voor het lidmaatschap van de Club van 50:

1) Het lidmaatschap is steeds geldig voor de duur van 1 kalenderjaar en loopt dus van 1 januari t/m 31 december.

2) Iemand die in de loop van het jaar lid wordt, dient de volledige contributie voor dat jaar te voldoen en is dan met terugwerkende kracht lid vanaf 1 januari.

3) De contributie bedraagt 50 euro per jaar per lid. Meer mag natuurlijk ook! Betalen kan contant bij een van de teamleden of het bedrag kan over gemaakt worden op rekeningnummer
NL59 RABO 01584 17 356

van de Rabobank t.n.v. Stockcarteam Baarlo.

4) Iemand is lid vanaf het moment dat alle gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) bij Stockcarteam Baarlo bekend zijn en de contributie betaald is.