Fries kampioenschap

 

Aankomende zondag zal weer het Fries Kampioenschap plaatsvinden in Blauwhuis. Danny heeft deze wedstrijd de afgelopen 2 jaar weten te winnen. 

De baan is de afgelopen weken flink aan gepakt waardoor de wedstrijden nog beter zouden moeten zijn. 

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. 

Wie komt Danny zondag aanmoedigen?

 

Master of Shale

 

Op zaterdag zijn we weer naar Emmen vertrokken voor de wedstrijden om de Masters of Shale. Zaterdag 2 heats, zondag 2 heats en dan de finale om de Masters of shale. 

De eerste manche op zaterdag begon met 18 auto’s. Na twee ronden was Danny al bijna alle rode daken voorbij. Na een zet van Wiebinga verloor Danny weer een plaats en raakte met zijn rechter achterwiel een van de andere rijders, maar Danny hield er geen grote schade aan over en pakte de plek van Wiebinga weer terug. Danny klom op naar een 4e plek wat ook zijn finishplek was. 

Voor de tweede manche nog wat aanpassingen. De start was weer goed, Danny gebruikte de bumper flink en klom snel op naar voren. Helaas werd hij op een paar stilstaande auto’s geduwd waardoor hij uitviel met een kapotte band rechts achter. 2 kapotte velgen en een kapot zijrek was de schade. De schade werd hersteld voor de zondag  

Op zondag reed Danny meteen in de eerste manche. Een manche zonder gele vlaggen. Danny had te weinig grip en spinde in bocht 4 zelfs bijna. Een 7e plaats was voor Danny het hoogst haalbare. 

De tweede manche was de grip stukken beter. Bij de start kwam Danny goed weg en ging snel naar voren. Hij duwde in bocht 3 een stuk of 5 auto’s voor zich uit, remde goed in en ging de hele groep in een keer voorbij. Hierna werd Danny bewust rond geduwd waarbij Danny weer tot helemaal achteraan terug viel. Gelukkig kwam er snel genoeg geel en had Danny weer aansluiting. Bij de herstart was Danny furieus en ging in een rap tempo naar voren. Als snel was Danny 5e en met een mooie last bender werd Danny toch nog keurig 4e. 

Hierna volgde de Masters of Shale. De startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde resultaten over de twee dagen. Danny mocht op de 5e rij aan de binnenkant startten. De start was heel goed, Danny kwam al heel snel op een tweede plaats achter Wobbes. Na een aantal plaagstootjes te hebben uitgedeeld pakte Danny de leiding. Achter hem waren het Wobbes en Wiebinga welke elkaar uitschakelden. Danny liep flink uit op de rest. Helaas kwam er geel en dus een herstart. Na de herstart kwam Danny weer goed weg en pakte zo de winst! Eindelijk na jaren van pech in de Masters of Shale wist Danny hem te winnen!

De dag van de Masters of Shale was ook de dag dat het 10 jaar geleden was dat KID is gestorven. De bloemen zijn natuurlijk voor KID!!


Foto's staan op Facebook.

 

 

Aankomende wedstrijden en de asfalt auto

 

Aankomend weekend zullen we weer met Danny afreizen naar Emmen. Daar zullen op zaterdag en op zondag gereden worden. Beide dagen staan in het teken van de World Masters of Shale. Met pinksteren zijn we ook naar Sint Maarten geweest, een baan waar we niet vaak komen. Helaas hadden we behoorlijk wat pech op die dag waardoor er maar een paar punten zijn gepakt.

De reden dat we hier zijn gaan rijden is het zilveren dak, wat dit jaar dmv shootouts gewonnen kan worden en niet meer door diegene met de meeste punten. Een aantal wedstrijden zijn aangewezen als qualifiers voor deze shootouts. De beste 12 van dit klassement gaan een onderlinge shoot-out rijden welke plaatsvinden in 3 wedstrijden (Blauwhuis, Sint Maarten en Emmen) en een Finale (Blauwhuis 7 Oktober). Hierdoor zullen we dus ook naar Sint Maarten afreizen. Door de verbetering van de baan aldaar en de aanpassingen aan onze auto kan Danny ook goed meekomen op deze baan.

De asfalt auto.

Zoals bekend zijn we met een nieuwe asfalt auto bezig. De reden hiervan is bekend, een enorme klapper op de laatste wedstrijd in Venray vorig jaar waarbij de auto werd afgeschreven. Hierdoor moesten we direct aan een nieuwe auto beginnen. Eerst moest er een plan komen, hoe gaan we deze bouwen? Waar gaan we deze bouwen etc etc etc. Ook de benodigde materialen moesten hiervoor bij elkaar gezocht worden. De mensen welke hiermee geholpen hebben willen we dan ook bedanken.

Nadat dit geregeld was kon er begonnen worden met de nieuwe auto, in de winter schoot het flink op maar uiteindelijk begint het seizoen toch weer met meteen een flink aantal wedstrijden op de Gravel en niet te vergeten onze eigen nachtcross. Hier gaat enorm veel tijd in zitten waardoor er minder tijd was om aan de asfalt auto te werken. Een ander bijkomstigheid is dat Frank, welke zelf ondernemer is, zelf een nieuwbouwhuis aan het bouwen is. 's Ochtensvroeg uit de veren voor zijn werk en laat in de middag en avond is hij bij de nieuwbouw te vinden. Hierdoor is er voor Frank zelf ook niet veel vrije tijd meer over want zijn gezin mag ook niet vergeten worden.

Ons doel is toch om tijdens het World Cup weekend in Venray op de baan te komen, in de zomer periode zal er weer meer tijd vrijkomen om aan de nieuwe asfalt auto te werken.

We hopen ook op begrip bij Sponsors, club van 50 en alle andere fans / stockcarliefhebbers.

 

 

Verslag Hemelvaart Blauwhuis


In de ochtend voor de race was er nog een flinke bui gevallen.  Het was hierdoor erg modderig maar de ondergrond was zo hard en droog dat het toch weer meteen stoffig was.  Bij de start van de eerste heat kwam Danny goed weg maar een uitvaller, welke op het rechtestuk langzaam reed, hield Danny op waardoor deze een paar plaatsen verloor. Al snel kwam er geel. Bij de herstart kwam Danny heel slecht weg en verloor veel tijd. Uiteindelijk kwam de gang er goed in en wist Danny op te klimmen naar een 13e plaats. 

Voor de tweede heat werden er nog reparaties uitgevoerd. De start was niet super omdat het glad was, na 2 ronden kwam de snelheid er weer goed in, Danny gebruikte zijn bumper goed en na een aantal felle duels werd Danny 9e zonder ook maar een gele vlag tijdens deze heat. 

Hierna volgde de derde heat.  Nu was de start beter maar kwam Danny niet in een goed ritme, hij bleef tussen de rode daken worstelen en ook kwamen er snel 2 gele vlaggen met herstarts. Uiteindelijk wist Danny een 8e plaats te behalen. 

Hierna volgde de finale, Danny kwam goed weg. Mengde zich meteen in de gevechten met de rode en blauwe daken. Voor Danny haakten een paar auto’s aan elkaar, Danny probeerde binnendoor te gaan maar de auto’s kwamen ook weer naar de binnenkant. Danny kon er net voorlangs wegkomen maar ging daardoor te hard de bocht in waardoor hij samen met 2 andere deelnemers stil kwam te staan. Gelukkig kwam Danny direct weg en kwam er ook geel waardoor Danny weer aansluiting had. Na de herstart kwam Danny heel goed weg maar wederom kwam er geel. De herstart was ook nu weer goed, Danny klom op naar plek 12 tot er wederom geel kwam.  Na deze herstart reed Danny sterk naar een 6e plaats. 

 

 

Verslag Kingsbattle Blauwhuis 26 & 27 April

 

Op donderdag zijn we naar Blauwhuis gereden voor 2 dagen met races. Op donderdag werd er volgens het Engels systeem gereden. Één manche, eventueel een consolation en dan een finale. Danny mocht meteen in de eerste heat rijden. Op een volle baan wist Danny zich vrij gemakkelijk naar voren te werken. Na een aantal ronden kwam er geel en was hij al 13e. Na de herstart klom hij op naar de top 10. Helaas kwam hij in aanraking met enkele autos welke uit de vangrail terug de baan op kwamen. Hierbij liep Danny schade op en kon de wedstrijd niet vervolgen. Hierdoor moest consolation rijden. 


In de consolation waren 31 rijders en gingen er maar 8 naar de finale.  Het beloofde een flink gevecht te worden aangezien er veel rode daken en superstars zich nog niet geplaatst hadden. Na de eerste herstart was Danny al 10e. Na wederom een herstart was hij al 6e. Na de herstart stelde Danny de finale veilig met een 7e plek. 


In het begin van de finale waren enkele herstarts, het tempo was hoog waardoor Danny nog niet veel naar voren kwam. Uiteindelijk zat de gang er goed in en was Danny op weg naar de top 10 totdat de dynamo vast liep en er een snaar knapte waardoor er geen koeling was. Hierdoor moest Danny opgeven. 


Op vrijdag was de dag van de Kingsbattle. Eerst 2 heats, dan de finale en een dash for cash. De dash for cash is voor de rijders welke niet geplaatst zijn voor de finale. 


Tijdens de eerste manche ging er in de eerste ronde al meteen vanalles fout waardoor er een complete herstart was. Na de herstart duurde het een ronde of 5 totdat er weer geel kwam. Danny was toen al 17e. Na de herstart klom Danny op naar de top 10 en had ronden lang een duel met Gietema. Uiteindelijk bleef Danny aan zijn bumper hangen en kwam hierdoor in de binnenbocht vast te staan en kon hierdoor niet meer verder. 


De tweede manche volgde hierna, gezien de resultaten moest Danny punten scoren om deel te kunnen nemen aan de kings battle.  Rustig zonder al teveel risico’s te nemen kwan Danny na een aantal herstarts als 4e over de finish. 

Dit was genoeg om in de finale te mogen rijden. Wel vanaf een 27e plek omdat de behaalde punten de startopstllelling bepaalde. De start was goed, Danny lette goed op en was na 3 ronden,toen er geel kwam, 12e. Na deze herstart klom Danny snel op naar een 5e plaats bij de volgende gele vlag. Na deze herstart kwam Danny in het gedrang en verloor een paar plaatsen en hij was 7e bij de volgende gele vlag. Hierna volgde een mooi gevecht waarbij Danny nog een 4e plaats wist te behalen. Een prima resultaat vanaf een 27e startplaats. 
Tweede wedstrijd Emmen

 

Met een 30 stockcars, welke allemaal in dezelfde heat rijden, was het volle bak op de baan.  Bij de eerste manche kwam Danny lekker weg, naar een aantal ronden kwam er geel en was Danny al rond de 16e plaats te vinden. Na de herstart reed Danny snel naar voren naar de top 8. Een van de deelnemers ging te wild achter Danny de bocht in en deze bleef op de bumper hangen waardoor ze een twee-tal ronden verloren. Uiteindelijk kon Danny nog weg komen maar na een paar rondjes moest hij toch opgeven. 

De tweede heat was een heat met veel vuurwerk. 5 gele vlaggen. Bij de 4e gele vlag was Danny 9e. Daarna een paar rondjes gereden en weer geel, Danny is dan al 5e. Na deze herstart wordt er flink geduwd, Danny wordt in bocht 1 rechtdoor geduwd en kan de vangrail maar net ontwijken en veliest weer een aantal plaatsen, hij vecht zich terug maar wordt weer rechtdoor geduwd waar een auto stil staat, Danny raakt deze en komt met de voorwielen los van de baan maar gaat weer verder en vecht zich toch weer terug naar een 5e plaats! Doordat de winnaar wordt afgekeurd is Danny 4e. 

Bij de start van de derde manche was de baan flink nat, in het begin was het glibberen en glijden maar Danny kwam meteen in een heel goed ritme, al heel snelcwas Danny het eerste rode dak waarna er geel kwam en Danny al 8e was. Na de herstart wist Danny zich knap op te werken naar een 2e plaats, achter een witdak wat te ver weg was gereden. 

Hierna volgde de finale. Een finale waarin weer flink werd geduwd en mooie duels werden uitgevochten. Met nog 12 ronden te gaan kwam er geel en Danny was al 9e. Na de herstart klom Danny op naar een 6e plaats toen er weer geel kwam. Na de herstart werkte Danny zich weer verder naar voren, bij een van de herstarts hierna was Danny al 2e. Bij de herstart pakte Danny de leiding maar weer kwam er een herstart. Wijbinga maakte het nog spannend achter Danny maar hij kon Danny niet meer bijkomen en dus Won Danny de finale! 

Een prachtige dag, ook in de F2 waarin Ron van Wamelen de finale won. Bij de F2 jrs won Xander can Wijlick de finale en bij de Saloon Stockcars reed Bart Wouters,  broer van Frank, de hele dag ook goed met een 1e, 2e, 6e en weer een 2e plaats. 

 

 

Eerste wedstrijden Emmen & Blauwhuis 2018

 

Op 24 Maart was het eindelijk zover. De eerste race van 2018. Deze vind plaats in Emmen. De Gravel auto was in de winter weer helemaal opgeknapt en klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen.

De eerste manche viel Danny helaas uit. De tweede en derde manche werd Danny keurig 2e. Hierna volgde enkele de finale nog. Danny wist deze als 4e te finishen, echter had de transponderlus Danny een ronde niet geregistreerd waardoor Danny als 11e in de uitslag staat.

De tweede wedstrijd van het seizoen was op 1 April, 1e paasdag in Blauwhuis. De organisatie heeft veel werk gehad om de baan en het terrein gangbaar te maken en te houden na behoorlijk wat regenval. Dit resulteerde in een hobbelige baan waarin wij minder uit de voeten kunnen. Dit resulteerde in een 10e, 9e en 11e plaats in de heats. De finale viel Danny helaas uit met een kapotte achteras.

 

 

Eerste wedstrijden 2018

Na een lange winterstop gaat het seizoen nu eindelijk weer beginnen. Aanstaande zaterdag gaan we naar Emmen waar Danny de eerste wedstrijd van 2017 zal gaan rijden. De tweede wedstrijd zal meteen een week later zijn op eerste paasdag, 1 april, in Blauwhuis.

Frank zal helaas nog even moeten wachten, zijn nieuwe auto is nog niet helemaal klaar zoals jullie op onze facebook pagina hebben kunnen zien.

We zijn nu ook volop bezig met de organisatie van de nachcross en de DEMO voor de F2 & F2 Junioren Supercup. Ook de F1 zal een Demo rijden. Alle drie de klasses rijden een normale wedstrijddag, 3 manches en een finale.

 

Agenda 2018

 

De agenda voor 2018 is bekend. Klik op onderstaande agenda voor de PDF-versie.

 

Winter Update

 

Deze winter zullen we de gravelauto opknappen en voor op het asfalt bouwen we een compleet nieuwe auto. Vorderingen hiervan zijn op onze facebook pagina te volgen.

 

Club van 50

 

Ook in 2018 zal er weer een Club van 50 zijn. De afgelopen 3 jaar hebben we een club van 50 inloopmiddag/avond gehouden in de loods welke zeer geslaagd waren. Wil jij ook lid worden van de Club van 50? Kijk op onderstaand reglement hoe je lid kan worden!

De eerste nieuwe leden voor 2018 staan er al op.

 

Reglement "Club van 50":

Hier volgen de simpele spelregels voor het lidmaatschap van de Club van 50:

1) Het lidmaatschap is steeds geldig voor de duur van 1 kalenderjaar en loopt dus van 1 januari t/m 31 december.

2) Iemand die in de loop van het jaar lid wordt, dient de volledige contributie voor dat jaar te voldoen en is dan met terugwerkende kracht lid vanaf 1 januari.

3) De contributie bedraagt 50 euro per jaar per lid. Meer mag natuurlijk ook! Betalen kan contant bij een van de teamleden of het bedrag kan over gemaakt worden op rekeningnummer
NL59 RABO 01584 17 356

van de Rabobank t.n.v. Stockcarteam Baarlo.

4) Iemand is lid vanaf het moment dat alle gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) bij Stockcarteam Baarlo bekend zijn en de contributie betaald is.

 

 

 

.