ONK Sint Maarten

Op zondag zijn we weer richting Sint Maarten vertrokken om deel te nemen aan het ONK. De weken hiervoor was er veel werk om de nieuwe motor in te bouwen. 

Tijdens het deze dag waren er maar liefst 12 heats waarvan iedereen er 3 moest rijden. Danny zat in heat 2, 6 en 10. 

Bij de eerste heat was het aftasten voor Danny met de nieuwe motor. Het voelde meteen goed en Danny voegde zich meteen tussen de gevechten, al snel was hij een van de eerste rode daken. Na wat duw en trekwerk verloor Danny weer enkele plaatsen maar wist toch een keurige 7e plek eruit te slepen. 

De start van de tweede manche was weer heel erg goed. Maar ook nu werd hij in een gevecht naar buiten geduwd en verloor weer kostbare plaatsen. Ook nu vocht Danny zich flink terug naar een 5e plaats. 

De 3e manche had Danny weer een goede start en ditmaal kon hij goed wegkomen. Hij werkte zich goed naar voren en gebruikte de bumper goed, helaas kwam een auto recht voor de voorbumper tijdens het duwen van een andere rijder. Hierdoor verloor Danny veel tijd en kwam buiten de top 10 terecht. 

Hierdoor zat Danny nog net in de finale, op de een na laatste rij aan de buitenkant. Helaas had Danny een goede start maar liep al snel na een kapotte rechter achterband op waardoor hij al snel klaar was, helaas. 

Uiteindelijk zijn we zeer tevreden met deze dag. Ondanks de enorme aanpassingen ging het meteen goed!

Foto's staan op onze Facebook pagina.

 

Fries kampioenschap

 

Aankomende zondag zal weer het Fries Kampioenschap plaatsvinden in Blauwhuis. Danny heeft deze wedstrijd de afgelopen 2 jaar weten te winnen. 

De baan is de afgelopen weken flink aan gepakt waardoor de wedstrijden nog beter zouden moeten zijn. 

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. 

Wie komt Danny zondag aanmoedigen?

 

Master of Shale

 

Op zaterdag zijn we weer naar Emmen vertrokken voor de wedstrijden om de Masters of Shale. Zaterdag 2 heats, zondag 2 heats en dan de finale om de Masters of shale. 

De eerste manche op zaterdag begon met 18 auto’s. Na twee ronden was Danny al bijna alle rode daken voorbij. Na een zet van Wiebinga verloor Danny weer een plaats en raakte met zijn rechter achterwiel een van de andere rijders, maar Danny hield er geen grote schade aan over en pakte de plek van Wiebinga weer terug. Danny klom op naar een 4e plek wat ook zijn finishplek was. 

Voor de tweede manche nog wat aanpassingen. De start was weer goed, Danny gebruikte de bumper flink en klom snel op naar voren. Helaas werd hij op een paar stilstaande auto’s geduwd waardoor hij uitviel met een kapotte band rechts achter. 2 kapotte velgen en een kapot zijrek was de schade. De schade werd hersteld voor de zondag  

Op zondag reed Danny meteen in de eerste manche. Een manche zonder gele vlaggen. Danny had te weinig grip en spinde in bocht 4 zelfs bijna. Een 7e plaats was voor Danny het hoogst haalbare. 

De tweede manche was de grip stukken beter. Bij de start kwam Danny goed weg en ging snel naar voren. Hij duwde in bocht 3 een stuk of 5 auto’s voor zich uit, remde goed in en ging de hele groep in een keer voorbij. Hierna werd Danny bewust rond geduwd waarbij Danny weer tot helemaal achteraan terug viel. Gelukkig kwam er snel genoeg geel en had Danny weer aansluiting. Bij de herstart was Danny furieus en ging in een rap tempo naar voren. Als snel was Danny 5e en met een mooie last bender werd Danny toch nog keurig 4e. 

Hierna volgde de Masters of Shale. De startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde resultaten over de twee dagen. Danny mocht op de 5e rij aan de binnenkant startten. De start was heel goed, Danny kwam al heel snel op een tweede plaats achter Wobbes. Na een aantal plaagstootjes te hebben uitgedeeld pakte Danny de leiding. Achter hem waren het Wobbes en Wiebinga welke elkaar uitschakelden. Danny liep flink uit op de rest. Helaas kwam er geel en dus een herstart. Na de herstart kwam Danny weer goed weg en pakte zo de winst! Eindelijk na jaren van pech in de Masters of Shale wist Danny hem te winnen!

De dag van de Masters of Shale was ook de dag dat het 10 jaar geleden was dat KID is gestorven. De bloemen zijn natuurlijk voor KID!!


Foto's staan op Facebook.

 

 

 

 

Club van 50

 

Ook in 2018 zal er weer een Club van 50 zijn. De afgelopen 3 jaar hebben we een club van 50 inloopmiddag/avond gehouden in de loods welke zeer geslaagd waren. Wil jij ook lid worden van de Club van 50? Kijk op onderstaand reglement hoe je lid kan worden!

De eerste nieuwe leden voor 2018 staan er al op.

 

Reglement "Club van 50":

Hier volgen de simpele spelregels voor het lidmaatschap van de Club van 50:

1) Het lidmaatschap is steeds geldig voor de duur van 1 kalenderjaar en loopt dus van 1 januari t/m 31 december.

2) Iemand die in de loop van het jaar lid wordt, dient de volledige contributie voor dat jaar te voldoen en is dan met terugwerkende kracht lid vanaf 1 januari.

3) De contributie bedraagt 50 euro per jaar per lid. Meer mag natuurlijk ook! Betalen kan contant bij een van de teamleden of het bedrag kan over gemaakt worden op rekeningnummer
NL59 RABO 01584 17 356

van de Rabobank t.n.v. Stockcarteam Baarlo.

4) Iemand is lid vanaf het moment dat alle gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) bij Stockcarteam Baarlo bekend zijn en de contributie betaald is.

 

 

 

.