Toekomst Stockcarteam Baarlo

 

Het afgelopen jaar heeft onze vaste rijder Danny van Wamelen besloten te stoppen met racen. Hierdoor zijn wij zelf ook aan het denken geslagen wat we zelf in de toekomst willen als Stockcarteam Baarlo zijnde.

Het team loopt al langer met het idee om het rustiger aan te gaan doen. 2 auto’s week in, week uit, weer in top conditie op te baan hebben staan vergt enorm veel tijd van de teamleden. De wedstijden worden op de baan verreden, maar in de loods wordt het meeste gewonnen, wat resulteert in meerdere avonden per week en ieder weekend paraat staan om weer resultaten op de baan te kunnen boeken.

De gedachte om helemaal te stoppen viel ons ook wel zwaar, het is tenslotte voor iedereen al bijna 25 jaar een hobby waarbij de gezamenlijke gezelligheid na afloop van het sleutelen onder het genot van een blik Alfa ook gemist zou gaan worden.

Hierdoor ontstond de gedachte om alleen op Raceway Venray te gaan rijden, lekker dichtbij huis en een stuk minder sleutelwerk. Dit idee begon te leven onder de teamleden en het enthousiasme groeide al snel.

Maar wie gaat er dan in de F1 rijden? Voor spek en bonen meerijden is geen optie. Meedoen is dan ook meedoen voor de prijzen. Het moest dus wel iemand zijn met ervaring in de F1 op asfalt. Niet onbelangrijk, het moet ook iemand zijn waarmee het team een goede klik heeft.

Als snel kwamen we op het idee om een belletje naar Nijland te doen omdat we al jaren een geweldige band hebben met het lokale Stockcarteam aldaar, Racing Team Nijland. Ze rijden al jaren in de F1. Eerst altijd op de Gravel en later toen Junior het stuur van de F1 overnam werd er ook begonnen met racen op het asfalt van Venray en Lelystad. Voor zowel het team als de rijder was het flink wennen aan de wedstijden op asfalt maar het ging alsmaar beter en tegenwoordig weten ze zich goed te handhaven bij de rode daken.

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat we hiermee in Richard Falkena H141 een nieuwe rijder hebben gevonden voor de wedstijden op Raceway Venray. IT GIET OAN zoals ze het in Friesland zeggen.

Wij als Stockcarteam Baarlo zullen de asfalt auto iedere maand klaar maken voor Richard en we hopen dat we samen met Richard het laatste stapje kunnen zetten zodat hij ook op asfalt tot de superstars gaat behoren.

Richard zal naast de wedstrijden op Raceway Venray ook nog gewoon op de gravel blijven rijden. Racingteam Nijland zal zich hiermee volledig op hun eigen gravel auto kunnen richten.

Onze eigen gravel stockcar zullen we verkopen. De bus en aanhangwagen staan ook te koop. Het is niet rendabel om deze aan te houden voor een paar wedstrijden op Raceway Venray. Het transport vanaf Baarlo naar Venray zal Racing Team Nijland gaan verzorgen met hun vrachtwagen.

Richard zal zich binnenkort zelf voorstellen op onze Facebook pagina.

En voor de leden van Racing Team Nijland… Het is een kwestie van geduld dat heel Nijland Limburgs lult!


 

Laatste race Danny van Wamelen

 

Aankomend weekend zal Danny zijn allerlaatste Stockcar F1 wedstrijd rijden. Danny welke vanaf 2013 voor ons team heeft gereden gaf dit jaar aan dat hij na 11 jaar Stockcar F1 en daarvoor nog vele jaren in de F2 en de junioren klaar was met het racen.

Danny zijn rijstijl en vechtlust viel al snel op in de F2. Toen de kans zich voordeed om eenmalig, eind 2012 in Lelystad, in te vallen liet Danny direct zien uit welk hout hij gesneden was. Vol bravoure ging hij de duels aan met de gevestigde orde. In de winter hierop werd besloten om Danny vast in onze F1 te zetten.

Aangezien Danny ook al ervaring op de gravelbanen in Nederland en Engeland had, kwam direct het idee om ook een gravel auto te bouwen.

De resultaten waren direct goed, Danny was een rijder om rekening mee te houden. Vele prijzen en finales werden gewonnen op zowel asfalt alsook op de gravel. Na enkele jaren op zowel asfalt als op gravel te hebben gereden besloot Danny door tijdsgebrek alleen nog maar op de gravel te rijden. Maar na een pauze keerde Danny toch weer terug op het asfalt, wat voor Danny een prachtige keuze was want in 2022 wist hij de kroon op zijn carrière te zetten met de winst van de World Cup op Raceway Venray.

Met trots heeft Danny een jaar lang met de gouden spoiler zijn wedstrijden gereden. De week na de World Cup 2023 riep Danny het team bijeen om te vertellen dat hij na heel lang wikken en wegen had besloten om te stoppen met racen na al die jaren.

Na aankomend weekend zal Danny de helm aan de wilgen hangen.

Wij als Stockcarteam Baarlo willen Danny en familie van Wamelen hartelijk danken voor de prachtige jaren samen op en rond de circuits.

De toekomst van het stockcarteam zelf zullen we de komende periode evalueren.

 

 

Emmen 21 oktober, allerlaatste Gravel race voor Danny

 

We zijn naar Emmen afgereisd voor Danny zijn laatste F1 race op de gravel. De weersvooruitzichten waren niet goed, er was al veel regen gevallen de dag voor de
race. 

Bij het oprijden van de baan was het nog een grote modder zooi. De start was voorzichtig maar na een paar ronden kwam de snelheid er goed in. In een rap tempo wist Danny naar voren te rijden, halverwege pakt Danny al de leiding en behield deze tot aan de finish. 

Hierna volgde de tweede heat. Danny had moeite met bocht ingaan waardoor hij een paar keer op het tweede spoor kwam en hierdoor terug viel tot de laatste plaats. Hierna kon Danny in zijn eigen tempo rijden waardoor hij weer veel tijd goed kon maken. Uiteindelijk werd Danny nog keurig 5e. 

Na een aanpassing kon de derde manche beginnen. Bij de start zat Danny nog in een gevecht verwikkeld waarbij hij wat tijd verloor maar eenmaal los van dat gevecht maakt Danny flink meters. Al snel was Danny tweede, de nummer 1, een witdaker, was wel al een flink stuk los. Deze spinde waardoor Danny de leiding overnam en deze weer vasthield tot de finish. 

Hierna kwam de finale, de start was goed. Danny kwam gelijk goed mee naar voren maar helaas ging er voor Danny iemand rond bij het opkomen van het rechtestuk waardoor Danny veel tijd verloor. Hierna kwam hij in de gevechten maar wist uiteindelijk toch nog 5e te worden. 
Hierna volgde nog de “eindejaars race”. Een soort van Dash for Cash met flink wat prijzengeld. De startopstelling werd bepaald aan de hand van een loting. Danny mocht als 5e starten. Bij de start kon Danny direct doorschuiven naar de 3e plek. Danny ging ook direct in de aanval op de nummer 2 welke hij al snel voorbij ging. De leider, Richard Falkena, was vanaf de eerste plek gestart en was helaas al te ver weg om hem nog bij te halen. Een prachtige 2e plek was een schitterende afsluiting van de dag. 

Een prachtige laatste wedstrijddag op gravel voor Danny met 2 overwinningen, een 2e plek en twee 5e plaatsen.
Open Nederlands kampioen!


Op zaterdag zijn we afgereisd naar Lelystad om daar eerst een dag te kunnen trainen.

Op zondag waren de wedstrijden. De eerste manche was de baan nat en glad, maar dat was geen probleem voor Danny. Hij wist zich snel een weg naar voren te werken. Na een aantal ronden kwam er geel en Danny was al 9e. Na de herstart kwam Danny weer goed weg en pakte weer een aantal plekken. Tijdens een van de gevechten kwam Danny op de 2e lijn en verloor hierdoor wat plaatsen omdat er achter hem flink werd geduw welke doorschoten tot op Danny zijn achterwiel waardoor hij bijna spinde. Met een “vlucht” door het gras kwam Danny weer terug de baan op. Wederom haalde Danny weer vrij eenvoudig zijn weg naar voren vervolgen. Uiteindelijk wist Danny nog 7e te worden. In de gevechten was er wel her en der wat schade ontstaan maar deze kon hersteld worden voor de tweede manche. 

Voor de tweede manche was de baan toch opgedroogd. De afstelling werd aangepast en Danny was er klaar voor. De start was direct heel goed, de bumper werd direct gebruikt en Danny won direct een paar plaatsen. Aangekomen tussen de blauwe daken kwam Danny op het 2e spoor en verloor weer een paar plekken maar kwam weer direct terug om de verloren plekken weer in te nemen. Hierna kwam er geel. Tijdens de gele vlag viel er een flinke hagelbui. Hierna werd het een heel andere wedstrijd voor de rijders. De rijders hadden totaal geen zicht maar het lukte Danny om toch naar voren te rijden en 5e te worden. 

Hierna volgde de derde manche. De baan was nog altijd nat maar nu was er een gebrek aan grip het lukte Danny niet om de gevechten aan te gaan en reed de race netjes uit en eindigde buiten de top 10. 

Hierna volgde nog de finale. De startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde punten in de 3 manches. Danny mocht als 7e starten, dus 4e rij, binnenkant. Al direct bij de start klom Danny op naar de 3e plaats. Danny kon de nummers 1 en 2 volgen maar doordat deze in gevecht waren kon Danny opklimmen naar de tweede plek. In de achtervolging op de nummer 1 zat het mee dat deze in aanraking kwam met een achterligger waardoor Danny zelfs de leiding kon overnemen. Beheerst reed Danny de finale uit en was hiermee open Nederlands kampioen!

Hierna volgde nog de Dash for Cash, echter de top 3 van het ONK start met een ronde achterstand. Dit was de beste race van de dag. Danny was ongelofelijk snel, met roodgloeiende remschijven wist Danny nog zelfs tweede te worden. 

Dik tevreden gaan we op naar Emmen aanstaande zaterdag en het weekend daarna Venray. 

 

 

Verslag Venray 24 september


In de ochtend werd er eerst een getraind. Dit verliep meteen goed. 

Bij de start van de eerste manche kwam Danny goed weg en kon goed de gevechten aangaan.  Danny deelde een aantal goede tikken uit en klom zo mooi naar voren. Voor Danny werden ook flinke duels uitgevochten waardoor Danny er goed binnendoor voorbij kon komen en verder naar voren kon rijden. De 4e plek was zonder een gele vlag, ondanks de snelste rijdetijd, het hoogst haalbare. De rondentijden waren dus heel goed maar toch was Danny niet tevreden met de afstelling. 

De afstelling werd aangepast voor de tweede manche. Vanaf de start zat Danny direct in de gevechten waarmee hij tijd verloor. De auto was niet beter als in de eerste heat helaas. Danny werd als 8e afgevlagd. 

De afstelling werd weer aangepast en dat bleek al een stuk beter te zijn. De start was heel goed, na enkele ronden was hij alle rode daken en super stars al voorbij en reed in een rap tempo naar voren. Uiteindelijk was de 3e plek het resultaat. Ook nu was het zonder gele vlaggen het hoogst haalbare. 

Hierna volgde de finale. Hij kwam goed weg maar kwam direct in het gedrang op de tweede lijn waardoor hij ver terug viel. Hierna begon Danny aan een prachtige inhaalrace waarin Danny heel snel was en zonder gele vlag nog wist op te klimmen tot een 5e plaats. 

De snelheid en de resultaten waren vandaag weer goed!

 

 

Wedstrijden 23, 24 en 30 september


Na de wedstrijden in Engeland komen er de komende 2 weekenden 3 wedstrijden aan.

Op zaterdag 23 september zullen we afreizen naar Emmen om daar deel te nemen aan de wedstrijden op de gravel. Het is al een tijdje geleden dat we daar zijn geweest maar Danny en het team hebben we heel veel zin in!

Hierna zullen we op zondag 24 september naar Raceway Venray afreizen. Dit is weer de eerste wedstrijd na het World Cup weekend op Raceway Venray. De snelheid was erg goed dat weekend, alleen het geluk was niet aan onze zijde. We hopen op zondag meer geluk te hebben en enkele leuke resultaten te halen.

Het weekend erna reizen we weer af naar Blauwhuis. Hier zal gereden worden om de Martin Verhoef Memorial race. Na het plotselinge overleiden is er een doneeractie opgezet. Met het geld hiervan zullen mooie prijzen te verdienen zijn tijdens de manches en de finale.

 

World Final weekend 2023
8 - 10 SeptemberWe hebben ons niet geplaatst voor de World Finale maar reizen wel af naar Engeland om alle andere wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag te rijden.

Op donderdag zijn we vertrokken naar England, waar alle 3 de dagen de wedstrijden plaatsvinden op de Shalebaan in Northampton.

Op vrijdag rijden allen overseas drivers, op zaterdag de World Final met erna ok nog wedstrijden en op zondagmiddag nog een dag vol wedstrijden.

 

De resultaten in Engeland waren goed, we zijn hier zeer tevreden over:

Vrijdag: 6e in de heat en 5e in de finale.

Zaterdag: 2e in de heat en weer 5e in de finale.

Zondag: 1e in de heat. Hierna is er een gigantische stortbui gevallen en hebben we niet meer gereden.

 

Blauwhuis 27 AugustusOp zaterdag en zondag 26 & 27 Augustus zal het Dirt Weekend 2023 plaatsvinden in Hallum (Zaterdag) en Blauwhuis (Zondag).

Wij zullen alleen op de zondag deelnemen aan de wedstrijd op Blauwhuis. De motor van de gravelauto hebben we deze week weer kunnen afhalen nadat deze gerepareerd was. Vrijdag is deze ingebouwd en we hebben er weer veel zin in om op de mooie baan van Speedway Blauwhuis te gaan rijden.

 

World Cup 2023


World Cup zaterdag

Op zaterdag begon de dag droog. Met trainen voelde het direct goed. Bij de volgende training begon het te regenen. Hierbij was het glibberen en glijden. 

Danny hoefde pas in de 3e heat te starten. De baan droogde fijn op maar kort voor de Danny zijn eerste heat kwam er regen. De lange baan werd uitgesteld en dus moest Danny al sneller de baan op. De omstandigheden waren opdrogend maar zeer verraderlijk. Bij de start bleef Danny netjes rijden maar had het zeer lastig. Gedurende de rit droogde het steeds iets verder op en Danny kon opklimmen na een plek net buiten de top 10. Na de manche bleek een schokbreker stuk te zijn. Dit verklaarde de problemen.

Bij de tweede manche was het droog. Bij de start kwam Danny goed weg en won direct een paar plaatsen maar al snel bleef Danny hangen achter de bumper van een andere waardoor hij weer helemaal terug viel. Danny wist toch nog een stuk op te klimmen naar de 7e plaats. 

De derde manche vond plaats in de schemering wat zorgt voor spectaculaire beelden. De start was goed, Danny kon goed meekomen in de gevechten en tikken uitdelen. In een van de gevechten kwam Danny op de tweede lijn waardoor hij een paar plekken verloor en zich weer terug moest knokken. Zonder gele vlaggen was een 7e plaats het hoogst haalbare. 

Door een aanpassing in het tijdsschema was er haast geen tijd om te sleutelen omdat alleen de finale van de F2 tussen de laatste heat en de finale plaatsvond. De finale stond in het teken van de Long Track Memorial trophy. Met een startveld van 38 stockcars, waarbij Danny helemaal achteraan moest starten, was het een volle baan. Danny had moeite om door het veld naar voren te komen en zonder gele vlaggen is Danny op een 10e plaats geëindigd. 


World Cup zondag

Op zondag was de dag van de World Cup. Het was een stuk warmer als de dag ervoor. Danny mocht op de eerste rij aan de buitenkant starten. Eerst waren er enkele valse starts voordat het echt begon. Met het mes tussen de tanden vanaf de eerste ronde barste er direct een flink gevecht los. Helaas kreeg Danny een flinke tik waarbij hij over een voorganger ging met als gevolg dat de velg rechtsachter en de stuurarm krom waren en het stuurhuis kapotging. Hierdoor was het einde oefening. Er kwam wel rood maar de schade was niet te herstellen helaas. 

De schade werd gerepareerd zodat Danny gewoon bij de eerste heat kon starten. De snelheid was goed, Danny kon goed naar voren komen maar zonder een gele vlag was het niet mogelijk om verder dan een 6e plaats te komen. De snelheid was wel erg goed. 

Snel werd de auto klaargemaakt voor de volgende manche. De derde manche ging heel goed, bij de start kon Danny goed weg komen en nu kwam er wel geel. Danny was de snelste op de baan en reed strak naar voren en pakte in de laatste ronde de 3e plek. Door een last bender verloor Danny een plek maar omdat de nummer 2 een last bender uitvoerde op de nummer 1 werd Danny toch nog 3e. 

Hierna volgde de finale. De start was weer goed, Danny kwam goed door het veld maar tijdens een van de gevechten verloor Danny net teveel tijd maar toch wist hij nog op te klimmen naar een keurig 5e plaats waarmee hij ook de beste Nederlander was. Dit was het hoogst haalbare omdat er weer geen gele vlag en herstart kwam.

De snelheid was zeer goed, alleen het geluk was er niet dit jaar.

 

 

 

Blauwhuis World of Dirt

 

Op 2 juli gaan we weer naar Blauwhuis. Danny heeft zich in de Semi Final geplaatst en mag vanag de 9e rij starten. 

Dat we hier kunnen deelnemen was nog geen vanzelfsprekendheidje. Tijdens de wedstrijd op Texel werd er een motor probleem ontdekt. Dit was niet tijdig te verhelpen. Dus was er maar 1 optie…. De asfalt motor. Kleinigheidje, deze was nog nodig op Venray afgelopen weekend en een groter probleem is dat deze motor nog nooit in deze auto heeft gelegen. 

Hier werd over nagedacht en met de nodige aanpassingen zou het theoretisch moeten passen. Er werden vrije dagen opgenomen, beide motoren werden uitgebouwd, een nieuwe motorplaat getekend, deze werd met spoed uitgesneden bij Huub Litjens en werd afgelast. Vrijdag was het “fingers crossed” maar het paste precies. Vrijdag avond werd de motor al gestart. 

De auto zal verder klaar gemaakt worden en kan dus morgen in Blauwhuis, op rij 9 aan de start staan.

 

 

Venray 25 juni 2023

 

Op zondag zijn we weer naar Venray gegaan. Eerst werd er getraind en daarna konden de wedstrijden beginnen. 

De eerste manche waren de gaten tussen de groepen bij de start erg groot. Op het moment dat groen werd gegeven was Danny nog op start finish. Danny zat direct in een goed ritme en kon gestaag naar voren rijden. Zonder gele vlag was een 7e plek het hoogst haalbare, ondanks de snelste rondetijd van de manche. 

Hierna volgde de tweede manche. De start was weer hopeloos, Danny moest al bij uitkomen bocht 4 startten, dus praktisch al met een ronde achterstand. Danny kwam goed door het veld en moest Peeters toch voorbij laten maar werd wel nog 6e. Danny was niet tevreden met de afstelling ondanks weer de snelste rondetijd. 

De derde manche was in alle opzichten beter. De start was goed, de duels waren goed en een 3e plek was ook een prima resultaat met wederen de snelste rondetijd. 

Hierna volgde nog de finale. De start was weer goed heel goed, Danny kwam goed door het veld met mooie duels. Zonder gele vlaggen is het moeilijk om helemaal voorop te komen, daarvoor kwam Danny net een paar ronden tekort. Danny probeerde met een last bender wel nog de 3e plek te behalen maar dat lukte net niet. De 4e plek was het best haalbare. 

 

 

World of Dirt 2023

 

Danny mocht vanaf de 9e rij beginnen. Al snel kwam er rood en kon er gesleuteld worden. Hierna volgde de herstart, Danny kwam er goed door maar weer kwam er rood. De derde start ging wel goed. Danny kon er goed doorkomen en klom op naar voren. Nadat er geel kwam was Danny al 11e. Na de herstart klom Danny op naar een 8e plaats tot er weer geel kwam met nog 6 ronden te gaan. In de laatste 6 ronden wist Danny nog op te klimmen naar een keurige 4e plek, zonder stuurbekrachtiging. 

Er zat maar 1 manche tussen de World of Dirt en de eerste manche. De auto was net op tijd klaar. De start was goed en Danny kon goed naar voren komen totdat een van de gele daken Danny dwars zette en tot de vanrail doordrukte. Dit werd de ronde erna netjes rechtgezet maar daarmee was de manche wel voorbij en kon de schade gerepareerd worden. 

De tweede manche duurde niet lang, al snel had Danny rechtsvoor een lekke band en ging hierdoor al snel het middenterrein op. 

Hierna volgde de derde manche, Danny moest punten halen om de finale te kunnen rijden. Danny had moeite de auto door de bocht te krijgen en wilde niet al teveel risico’s nemen. Uiteindelijk was Danny 10e. Bij terugkomst lekkage aan de radiateur omdat er een steen tegen gekomen is. 

Ook dit werd weer gerepareerd en weer was de auto op tijd klaar voor de finale. De finale was er een om snel te vergeten, na een lompe actie werd Danny rond geduwd en kwam op een ronde achterstand. Het lukte nog wel om te “unlappen” maar een resultaat bij de top 10 was niet meer haalbaar.

 

Pinksterweekend, Lopik en VenrayVerslag Lopik

In Danny zijn eerste heat goed naar voren geknokt en 4de geworden. Zijn 2e heat ging ook goed en wederom een 4e plek. De derde heat liep wat moeizamer en eindigde met een DNF. De finale was een slijtage slag voor veel rijders maar ook hier werd Danny keurig 4e.

Verslag Raceway Venray

Op tweede pinksterdag hebben we gereden op Raceway Venray. Eerst werd er getraind voordat de races begonnen. Bij de eerste manche kwam Danny goed weg maar bij het inhalen van een witdak zat Danny verkeerd en verloor een aantal plaatsen. Hierna kwam Danny weer goed terug en zat goed bij een aantal situaties waar hij netjes binnendoor weg kon komen. Een 3e plaats was mogelijk maar door een lastbender verloor Danny een plekje en werd 4e. Danny was nog niet tevreden na de manche.

Voor de tweede manche werd de auto aangepast. De start was heel goed, Danny was al snel de eerste superstar en wist goed door het veld de komen en werd keurig 3e.

Hierna volgde de derde heat. De eerste start werd afgebroken door een valse start. Over de oortjes wer geroepen dat er weer een opwarm ronde kwam maar toch werd de start vrijgegeven. Danny was nog niet aangesloten en begon hierdoor met een flinke achterstand. Met een flinke snelheid en flink bumperwerk kwam Danny toch nog tot een 7e plaats.

Bij de start van de finale had Danny pech omdat een van de blauwe daken slecht wegkwam. Gelukkig kwam er na een koprol een complete hertart. Nu was de start beter, maar ook nu klopte de communicatie met de vlagger wederom niet. Na een iets te enthousiast duel kwam Danny op de tweede lijn en verloor hiermee enkele plaatsen. Uiteindelijk wist Danny in de finale nog 4e te worden.

 

 

Blauwhuis 18 mei, Hemelvaart

 

Na de pech tijdens de Kingsbattle konden we op hemelvaartsdag eindelijk de eerste wedstrijd op gravel rijden. 

Danny was ingedeeld in manches 2, 4 & 5. 

In zijn eerste manche had Danny een superstart, maar helaas kwam er snel geel en een herstart. Na de herstart was Danny ook weer goed weg maar had wel een spannend moment waarbij hij met de wielen van de grond kwam nadat hij in aanraking kwam met een andere deelnemer. Gelukkig kwam er geel en weer een herstart. Hierna ging Danny als een speer door het veld en wist keurig 2e te worden. Wel was er schade maar dit kon gerepareerd worden. 

De volgende manche was helaas onfortuinlijk, Danny kwam in de mangel tussen enkele andere rijders en had rechtsvoor een lekke band waardoor Danny moest stoppen. Bij terugkomst in de pits bleek ook de schokbreker en de stuurstang krom te zijn. 

Deze schade werd ook weer gerepareerd. De start van de 3e manche was weer heel goed, Danny kon goed de bumper gebruiken en wist al snel door het veld naar voren te komen. De leiding werd al snel overgenomen en zonder verdere problemen kon Danny wegrijden en deze manche winnen. 

Hierna volgde de finale, bij de start was het meteen rommelig, Danny werd op de bumper van een ander gereden en bleef hangen waardoor hij een halve ronde verloor maar hij kon nog wel verder. Met mooie en faire gevechten kwam Danny steeds verder naar voren maar in een van de duels kwam Danny tussen een paar stilstaande auto’s te staan waardoor hij een ronde verloor en een goed resultaat helaas niet meer mogelijk. Uiteindelijk was Danny nog 16e. 

 

Kings Battle Blauwhuis 26 & 27 April

 

De Kingsbattle was voor ons helaas al afgelopen voordat hij begonnen was. Bij aankomst werd de stockcar uit geladen en gekeurd.

Na de keuring, tijdens het warm draaien ontstand er ineens een ongewenst geluid vanuit de motor. Na controle bleek een tuimelaar te zijn gebroken. Ondanks dat we stad en land hebben afgebeld voor vervangende onderdelen was het niet mogelijk deze te repareren.

 

Venray Paasraces

 

Na een lange winterpauze waren er eindelijk weer wedstrijden op Raceway Venray. 

Met de nieuwe gouden spoiler werd er eerst getraind. Dit verliep goed. Hierna volgde de eerste manche. Vanaf de laatste plek kwam Danny goed weg. De andere superstars wist hij meteen in te halen en werkte zich op naar voren. Halverwege kwam er geel waarbij Danny net goed weg kwam tussen 2 stilstaande auto’s op het rechte stuk. Na de herstart vervolgde Danny zijn weg. Hij verloor een plekje aan Peeters maar Danny wist toch keurig 3e te worden. 

De tweede manche was Danny weer goed weg. Met slimme duwtjes wist Danny goed op de klimmen. Maar zonder geel kwam Danny tot een 6e plaats na een lastbender. 

De derde manche was een manche waarin Danny een paar keer pech had in de gevechten. Hierin kwam hij een paar keer op de 2e lijn en verloor daarbij veel plekken en bleef in het gedrang zitten waardoor hij net in de top 10 wist te eindigen. 

Hierna volgde enkel nog de finale. Net voor de finale begon het te regenen. Al bij de start was duidelijk dat Danny totaal geen grip had waardoor het een kwestie was van uitrijden en puntjes pakken voor de World Cup. 

 

 

Bandenpot/Club van 50

 

Natuurlijk zien wij jou ook graag als lid van de club van 50! Geef je op bij een van de teamleden of via info@stockcarteambaarlo.com.

Reglement "Club van 50":

Hier volgen de simpele spelregels voor het lidmaatschap van de Club van 50:

1) Het lidmaatschap is steeds geldig voor de duur van 1 kalenderjaar en loopt dus van 1 januari t/m 31 december.

2) Iemand die in de loop van het jaar lid wordt, dient de volledige contributie voor dat jaar te voldoen en is dan met terugwerkende kracht lid vanaf 1 januari.

3) De contributie bedraagt 50 euro per jaar per lid. Meer mag natuurlijk ook! Betalen kan contant bij een van de teamleden of het bedrag kan over gemaakt worden op rekeningnummer
NL59 RABO 01584 17 356
van de Rabobank t.n.v. Stockcarteam Baarlo.

4) Iemand is lid vanaf het moment dat alle gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) bij Stockcarteam Baarlo bekend zijn en de contributie betaald is.