Verslag en foto's laatste Race 2016

 

Op zondagmorgen zijn we voor de laatste keer dit jaar vertrokken, naar Lelystad.

Bij de start van de eerste manche was het voor iedereen flink glijden en zoeken naar grip, nadat Frank een paar rondjes met Ronitz in gevecht was kwam Frank in een steeds beter ritme en klom op naar een 2e plaats achter Vermeulen. Ronde voor ronde kwam Frank dichterbij, in de laatste bocht probeerde Frank nog een last bender welke net niet lukte en dus 2e bleef.

Voor de tweede manche werd de opstelling aangepast. De start was weer goed, Frank was al snel op een tweede plaats met wel een flinke achterstand op De Vries, toch kwam Frank snel dichterbij en pakte de eerste plek en liet deze niet meer los en pakte zo de winst in de tweede manche.

Bij de derde manche kwam Frank goed weg en klom weer op naar de top 3, na een aantal ronden een gevecht om de tweede plek kon hij op weg naar de nummer 1, ronde voor ronde kwam Frank hem dichterbij, twee ronden voor het einde kwam Frank hem bij en bleef hem op de bumper volgen tot de laatste bocht, samen gingen ze hard de bocht in maar Frank kon hem net niet voorbij komen. Na de keuring bleek de nummer 1 afgekeurd en dus kreeg Frank de overwinning alsnog.

Bij de start van de finale waren de rode daken direct bij de start op de achterbumper van Frank en ontstond er direct een gevecht, desondanks kwam Frank weer voor de rode daken op een derde plaats toen er geel kwam, bij de herstart duwde Keijzer Frank waardoor hij een plaats verloor, deze plaats kon Frank niet meer goed maken en werd 4e achter De Vries, Keijzer en Vermeulen.

Een prima afsluiting van het seizoen 2016! Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

 

Verslag en foto's Emmen en Venray

 

Emmen 22 oktober

Op zaterdag zijn we weer naar Emmen gereden, voor de laatste keer dit jaar. Vier rijders kunnen nog baankampioen worden, waarvan Danny er een van is.

Tijdens de eerste manche was Danny de auto bijna kwijt in de eerste bocht, hij kon nog net herstellen en vervolgde zijn weg, hij kwam goed door het verkeer maar door een crash kwam er een herstart. Nu kwam hij wel direct goed weg, Danny gebruikte de bumper goed op weg naar voren, uiteindelijk werd Danny keurig 2e.

Bij de start van de tweede manche werd Danny direct rond geduwd en begon met een flinke achterstand  zijn inhaalrace. Uiteindelijk wist Danny nog keurig 5e te worden met maar één concurrent voor het kampioenschap voor zich.

De derde manche kwam Danny goed weg zonder problemen, na een aantal ronden kwam er een gele vlag. Bij de herstart kwam Danny goed weg, in bocht 2 haakte een aantal auto's in elkaar waarbij Danny binnendoor kon steken, al snel was Danny 2e maar moest op het einde toch nog een plek toegeven en werd uiteindelijk 3e voor alle concurrenten om het baankampioenschap.

Hierna volgde de finale, bij de start kwam Danny goed weg, hij vocht zich een weg naar voren, bijna werd hij rond geduwd maar kwam goed weg, achter hem reed wel alles op elkaar, hierdoor kwam er geel. Op dat moment was Danny al 5e. Bij de herstart kwam een van de auto's achter Danny er direct voorbij, maar nog in diezelfde bocht pakte Danny deze plaats terug en reed richting een 3e plaats totdat er weer geel kwam. Bij de herstart pakte Danny direct de tweede plaats, het gat met de nr1 was te groot om zonder risico een lastbender uit te voeren. Een tweede plek in de finale was voldoende voor het baankampioenschap.

De laatste gravel wedstrijd van de dag en van het seizoen was de Grand National. Danny werd bij de start er bijna afgereden maar kon zonder al teveel verlies toch verder echter er kwam ook meteen geel en dus een herstart. Bij de herstart was Danny weer goed weg maar al snel kwam hij in de knel tussen de vangrail en een aantal auto's waardoor hij eventjes het middenterrein op moest en weer vanaf de laatste plaats moest beginnen. Met veel bumberwerk werkte Danny zich uiteindelijk toch terug tot een 4e plaats.

RDF en andere fans bedankt voor de support Deze dag!

Venray 23 oktober

Op zondag zijn we naar Venray gegaan, bij het inladen van de auto bleek de stuurpomp defect te zijn. Deze werd snel gerepareed. Eenmaal op Venray aangekomen konden we nog trainen.

Bij de eerste manche kwam Frank goed weg, na 2 ronden kwam er al geel. Na de herstart werkte Frank zich op naar een 3e plek, door wat onbelans moest Frank deze plaats weer afstaan, na een aantal ronden kwam Frank weer in een goed ritme en zette de druk op nummer 3 Matt Schreurs, al snel pakte hij de derde plek en met rasse schreden kwam hij de nummers een (Eddy Peeters) en twee (Patrick Hendriks) bij. In de laatste bocht zette hendriks de aanval in op Peeters en Frank probeerde met een last bender beiden nog in te halen. Deze mooie actie leverde Frank een 2e plaats op in de eerste manche.

Bij de tweede heat kwam er na de start al snel een gele vlag met een herstart waarbij Frank 5e was. Frank kwam weer goed weg en reed naar de eerste plaats en hield deze eenvoudig vast tot het einde van deze tweede manche.

Bij de start van de derde manche kreeg Frank meteen een flinke duw van Weijenberg en zat hij tussen de rode daken maar kon de bocht erna het verloren terrein weer goedmaken, en werkte zich een weg naar voren, al snel had Frank de eerste plaats te pakken en hield deze weer vrij eenvoudig vast tot de finish.

Hierna volgde de finale, de Piet Keijzer memorial trophy. De start was heel goed, hij ging meteen op jacht naar de gele daken, hier kwam Frank er niet zo snel door en de rode daken kwamen hem snel bij, tijdens de gevechten kwam hij een paar keer wat ongelukkig op de tweede lijn waardoor hij wat plaatsen verloor. De snelheid was goed maar net iets minder als in de manches, het verloren terrein kon hij niet meer goed maken en werd 6e.

Hiermee kwam een eind aan een zeer geslaagd weekend waarin Frank en Danny het team goed vertegenwoordigd hebben. Voor Danny is de winterstop begonnen, Frank mag volgende maand nog op Lelystad rijden.

 

 

ONK Lelystad

Op zaterdag zijn we naar Lelystad gereden voor de trainingen, we hebben een keer of 9 kunnen trainen. Het ging steeds beter en met een tevreden gevoel kon er aan een gezellige avond worden begonnen.

Op zondag was eerst de gebruikelijke voorstellingsronde. Hierna kwam de eerste manche. Bij de start waren de rode daken de blauwe al bijna bij, 1 rood dak, Smidt, moest Frank voor laten gaan. Op weg naar de gele en witte daken kwam Frank al snel op een tweede plaats. Snel genoeg kwam er geel met een herstart. Bij de herstart verloor Frank direct een plek aan Keijzer, deze probeerde hij de bocht erna direct terug te pakken maar dat lukte helaas niet. De bocht erna verloor Frank nog een plek aan Kroonder. Uiteindelijk werd Frank 4e tijdens de eerste heat.

Voor de tweede heat werden aanpassingen gedaan welke niet het gewenste effect hadden. Na veel gevechten werd Frank uiteindelijk 8e.

Voor de derde manche werd de afstelling weer aangepast. Deze manche ging het ook een stuk beter, Frank klom snel op naar de top 5 en moest uiteindelijk twee rode daken voor laten gaan. Op een vierde plek liggende ging drie ronden voor het einde de linker achterband stuk. Uiteindelijk wist nog 5e te worden.

Hierna volgde het ONK. De startopstelling werd bepaald door de behaalde punten van de voorgaande manches. Frank mocht vanaf een 4e plaats startten, dat betekend in Lelystad dat je op de tweede rij aan de binnenkant mag starten. Bij de start was Frank direct goed weg, hij zette de bumper op Kroonder waardoor deze buiten de baan kwam, Smidt en Maessen staken binnendoor waardoor Frank 3e was. Frank kwam goed mee en behield de 3e plek, 9 ronden voor het einde ging de achteras stuk waardoor Frank moest opgeven. De derde plek had Frank zeker kunnen behouden maar is dus door pech helaas uitgevallen.

Helaas was de schade niet te herstellen en kwam hiermee een einde aan de racedag. Uiteindelijk waren we zeer tevreden met de progressie, helaas het podium gemist door pech.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Raceway Venray 25 September


Na het succesvolle weekend op de gravel met Danny gaan we komend weekend weer met Frank op Raceway Venray rijden.

Frank mag door zijn behaalde resultaten komend weekend vanaf Blauw starten, hierdoor zal Frank meteen meer in het gedrang komen, iets wat overigens goed beviel tijdens het World Cup weekend. Afgelopen weekend heeft hij nog met de LMV8 op Lelystad gereden waar hij de dag overwinning pakte door 3e, 2e en 1e te worden maar toch het duwen wel had gemist op de baan.

 

Fries kampioen!

Na de succesvolle wedstrijden op zaterdag in Emmen zijn we meteen doorgereden naar Blauwhuis. Op zondag zou hier gestreden worden om het Fries Kampioenschap. Iedereen zou 3 manches rijden, de resultaten van deze manches bepaalden de startopstelling voor de finale, het Fries kampioenschap.

Tijdens de eerste manche ging Danny door met wat hij gisteren ook deed, Winnen! De tweede manche werd Danny 2e en de derde manche werd Danny 8e.

Door deze resultaten mocht Danny op de eerste rij aan de buitenkant starten. Danny wist zijn favorieten rol waar te maken en wist de tweede finale van het weekend winnend af te sluiten en mag zich Fries Kampioen noemen!

 

 

Verslag Emmen 17 September
-Finale Winst-

 

Op zaterdag zijn we naar Emmen vertrokken. Bij de eerste start was Danny goed weg, eenmaal tussen de blauwe daken kreeg Danny een flinke tik en knalde op een stilstaande auto. Hierdoor moest Danny weer vanaf achteraan opnieuw beginnen, snel vocht Danny zich door het veld en klom op naar een plek bij de eerste zes. Vooraan werd er flink gestreden waardoor Danny heel snel erbij kwam, bij een van die duels kon Danny binnendoor aan de kopgroep voorbij en kwam op een tweede plek achter Wendy Koopmans. In de laatste bocht probeerde Danny nog een last bender maar dat mocht niet baten, met nog minder dan 0,1 seconden verschil werd Danny 2e.

Bij de tweede manche was de baan erg nat gemaakt, na glibberen en glijden en een herstart kwam Danny weer goed weg, met slim rijden en duwen klom Danny op naar een tweede plaats achter Tom Maris. Danny kwam steeds iets dichterbij, in de laatste bocht maakte Tom Maris een foutje waardoor Danny binnendoor voorbij kon komen en zo de tweede heat wist te winnen.

De derde heat kwam Danny goed weg maar na een paar ronden maakte Danny een fout waardoor hij spinde en een andere rijder tegen hem aan reed. Danny kon zijn weg toch weer vervolgen met een zeer grote achterstand. Met snelle rondetijden kwam Danny toch weer sterk terug tot een 7e plaats.

Tot slot was er nog de finale. Danny was wederom goed weg maar helaas kwam er een herstart. Na de herstart ging Danny als vanouds over de baan, de bumper werd flink gebruikt, in een mum van tijd was Danny al tweede achter Zwerver. Ook hier reed Danny vrij eenvoudig naartoe en pakte al snel de leiding. Eenmaal aan de leiding liep Danny snel uit en ging hij het rustiger aan doen, nam geen risico en pakte zodoende de winst in de finale.

De auto werd iedere manche steeds iets beter met mooie resultaten.

Klik op een van de foto's voor meer foto's.

 

World Final Weekend 2016

 

Donderdag zullen we vertrekken richting Coventry waar dit weekend de World Final zal plaatsvinden. Voor de World Final hebben we ons helaas niet weten te plaatsen. Desondanks kunnen we nog meer dan voldoende rijden. Op vrijdagavond rijden alle "overseas drivers", en op zaterdag rijden we de wedstrijden rond de World Final.

Coventry is een mooie strakke baan waar wij het liefste op rijden, waar de auto ook het meest geschikt voor is.

Op zondag zullen we wel naar Northampton afreizen maar zonder de asfaltauto, we gaan dus lekker een dag in het gras liggen en genieten van de wedstrijden op het asfalt van Northampton.

Natuurlijk gaan de RDF ook weer het hele weekend mee naar Engeland, deze zullen op vrijdagmorgen heel vroeg vertrekken.

Wij wensen de RDF en alle andere teams een veilige reis naar Engeland.

 


Verslag World Cup 2016

 

Op vrijdagavond zijn we naar Venray gereden en hebben we eerst een gezellige avond op het rennerskwartier gehad.

Op zaterdag waren de eerste wedstrijden. Frank moest achteraan bij de gele daken starten. De snelheid zat er meteen goed in, Frank klom al snel op naar een 3e plaats, enkele superstars kwamen langzaam dichterbij, en gingen Frank ook voorbij maar Frank kon meteen aanhaken bij Wainman en behaalde een keurige 6e plaats. Frank was nog niet helemaal tevreden met de wegligging maar had wel genoten van de drukte op de baan, iets wat hij de eerdere wedstrijden nog niet had gehad.

De tweede manche begon Frank weer heel goed, nu wat brutaler. Hij begon meteen met duwen en pakte direct een aantal plaatsen, al snel kwam hij aan de leiding en stond deze niet meer af, zelfs de snelste rondetijd was van Frank.

De derde manche begon Frank weer goed, hij vocht zichzelf weer naar voren, al snel was hij 3e. Na een aantal ronden kwam er geel, bij de herstart kon Frank weer goed mee, echter waren er nu al enkel snelle mannen achter hem waarvan hij er 2 voorbij moest laten. Uiteindelijk werd Frank keurig 5e.

Hierna duurde het lang voordat de finale kwam. In de tussentijd kwam Frank ons van drinken voorzien op de tribune. Hierna werd het dan tijd voor de finale. Voor de finale begon het te regenen. Veel rijders verlieten snel de baan om regenbanden erop te leggen. Wij besloten de banden niet te wisselen aangezien het niet meer regende. Bij de start had Frank het eventjes lastig maar eenmaal op de binnenlijn waar het al goed drogende was kon Frank goed meekomen, het duwen begint hem te bevallen, hij deelde een paar flinke tikken uit maar kwam hierdoor zelf weer op de tweede en nattere lijn. Toch handhaafde Frank zich bij de eerste 8. Helaas ging hij te hard de bocht in waardoor hij spinde en niet meer weg kwam. Hiermee kwam zijn finale ten einde.

Op zondag was de World Cup. Frank mocht vanaf de 11e rij aan de binnenkant starten, bij de start was het meteen chaotisch en Frank ging al vrij snel een keer rond en verloor bijna een ronde. Hierna begon Frank vanuit de achterhoede naar voren te werken, helaas kreeg hij een lekker band waardoor hij de strijd moest staken.

Hierna volgde de eerste manche. Het was gaan regenen voor de race, kort voor de start was het droog maar tijdens de start vielen er weer druppels. We besloten om gedeeltelijk op regen afstelling te gaan rijden. Bij de start zat Frank een aantal ronden achter elkaar met Patrick Hendriks te duwen, uiteindelijk gaf Frank een wat hardere zet waardoor hij hem definitief kwijt was. Hierna ging hij op weg naar de leiders in de race, eenmaal bij de leiders aangekomen duwde hij deze knap opzij en pakte de leiding, deze stond hij niet meer af en won zodoende zijn tweede manche van het weekend.

Hierna volgde de finale, ook nu weer wisselvallig weer, voor de wedstrijd was het droog, er was een duidelijke droge lijn. De afstelling was niet aangepast. In het begin kon Frank goed meekomen, na een aantal ronden begon het te regenen wat voor Frank een voordeel was, hij was al 4e en kon deze plek ook goed vasthouden nadat het begon te regenen. Heel beheerst pakte Frank een 4e plaats in de finale.

Na de finale was er nog een nieuwe wedstrijd, Dash for Cash. In deze wedstrijd wordt om geld gestreden en gestart met een gesloten startveld, bumber aan bumper. De auto stond op een droog afstelling maar de baan was nog flink nat. Desondanks kon Frank zich goed handhaven, alleen Fairhurst en Kroonder van de rode daken kwamen hem voorbij, hij kon bij deze aanhaken en gedurende de race was hij sneller dan Kroonder en probeerde ook bij hem binnendoor te gaan, hierdoor kwam hij in een grote plas water waardoor hij enkele plekken verloor, hij vocht zich echter keurig terug en met een mooie lastbender pakte hij nog de 5e plaats.

Frank was zeer blij met de resultaten dit weekeinde met 2 overwinningen! Een leerzaam weekend voor Frank. Wij als team zijn ook zeer tevreden met de behaalde resultaten.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van dit weekend.

 

 

Verslag Open NK Sint Maarten

Op zondagmorgen zijn we al vroeg vertrokken naar Sint Maarten. Danny mocht meteen in de eerste heat starten. Bij de start was Danny goed weg, hij kon direct wegrijden bij de rode daken, in een duel met de blauwe en gele daken ging het bijna mis, Danny ging bijna rond maar kon de auto nog net in het goede spoor krijgen, wel verloor hij hierdoor veel plaatsen. Danny ging hierna weer op jacht na de plek waar hij al was, helaas ging hij een paar ronden later wel rond en kwam op een ronde achterstand van de leider. Al snel ontdeed Danny zich weer van zijn ronde achterstand totdat hij een auto duwde welke dwars voor hem kwam te staan. Hierdoor verloor Danny weer veel tijd maar kon de wedstrijd wel uitrijden, op een 11e plek.

Heat 2. Heel goede start, na 2 ronden komt er al geel, op dat moment was Danny al in de top 10. Bij de herstart dacht Danny nog een ronde onder geel te moeten rijden, daardoor liet Danny een gaatje vallen. Hierdoor werd Danny rond geduwd door Bas Peetoom en hiermee verloor Danny een volle ronde. Precies tussen de nr1 en 2 begon Danny de inhaalrace, hij ontdeed zich van zijn ronde achterstand. Helaas kwam er geen geel en ondanks de snelle rondetijden geen top 10.

De derde manche begon Danny weer heel goed, bij de start was hij weer als een speer weg, in bocht 3 en 4 kwamen veel auto's voor hem in het gedrang, Danny kon mooi binnen door en pakte hiermee een stuk of 10 auto's. Hierna kwam er. geel en was Danny al 5e. Meteen na de start kon Danny het gevecht aangaan voor de leiding, na een aantal ronden was Danny 3e achter Maris en Smidt jr. Dit was ook de uitslag van de derde Manche.

Met de uitslagen was Danny geplaatst voor de finale, het O.N.K. Danny mocht op de 8e rij aan de buitenkant starten. Bij de start kwam Danny goed weg, hij vocht zich tussen het verkeer door naar de top10, hij verloor een paar plaatsen nadat er voor hem een paar auto's op elkaar reden. Gedurende de race werd de baan alsmaar slechter, Danny kwam niet verder naar voren en werd 9e.

 

 

Verslag Lelystad 24 Juli

 

Op zaterdag zijn we naar het Midland Circuit afgereisd. Dit was voor Frank de eerste keer op Lelystad. De zaterdag hebben we veel kunnen trainen. Tijdens de trainingen ging het super, veel dingen aangepast en uitgeprobeerd. 's Avonds was het nog erg gezellig met de andere aanwezige teams.

Op zondag waren de wedstrijden, bij de eerste manche mocht Frank aan de buitenkant bij de gele daken beginnen, meteen ging Frank er vol voor om de auto aan de buitenkant voorbij te gaan wat ook lukte. Hierna kon hij op jacht naar het enige witte dak. Deze kwam hij al snel bij en ook voorbij en pakte al snel de leiding. Achter Frank kwamen de rode daken al snel opzetten maar ze konden Frank niet bijkomen en daardoor won Frank zijn allereerste manche op Lelystad. Met een grote smile kwam Frank uit de auto.

De tweede manche mocht Frank aan de binnenkant bij de gele daken starten. Hij kwam meteen goed weg en ging op weg naar het witte dak, ook nu kwam hij hem snel bij en ook weer voorbij. Eenmaal aan de leiding liet hij deze niet meer los, het leek er zelfs op dat hij uitliep op de rode daken welke inmiddels achter hem zaten. Na de manche bleek de koppeling stuk te zijn.

De koppeling was op tijd gemaakt voor de derde manche. Bij de start moest Frank weer vanaf de buitenkant starten. Hij kwam er niet direct buitenom voorbij en moest achter een ander geel dak aansluiten, als snel ging hij hieraan voorbij en kon weer op jacht naar het witte dak, ook nu kwam hij hier weer snel bij en voorbij. Frank wist de leiding te behouden tot aan de finish.

De finale werd na 1 ronde afgevlagd vanwege een harde Crash van Paul Hermkens. Hierdoor is de finale niet meer uitgereden.

Wij wensen Paul veel beterschap!

Sem, eenenveertig zeven heeft het goed gedaan, je mag trots zijn op papa!

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

 

Weekend Texel

 

Aankomend weekend zullen we naar Texel afreizen. Op Texel organiseert de MAB een jaarlijks evenement met de Stockcars erbij. Hier komen iederjaar veel F1 rijders, ook veel lokale mensen welke vaak alleen dit weekend rijden. Dit jaar zijn er weer 84 F1 rijders ingeschreven waaronder enkele Engelse rijders welke de EK wedstrijd op Northampton aan hun neus voorbij laten gaan om op Texel te kunnen rijden.

Voor ons zal dit de eerste keer zijn dat we hieraan deelnemen. We hadden voorgaande jaren ook al voorgenomen om naar Texel te gaan maar door omstandigheden is het er steeds niet van gekomen.

De wedstrijden zullen op zaterdag en zondag plaatsvinden en zullen op beide dagen om 12.00 uur beginnen.

 

 

Verslag Sint Maarten 10 Juli

 

Zondag hebben we weer in Sint Maarten gereden. De eerste manche werd Danny meteen 3e. De tweede manche werd Danny 7e. De derde manche viel Danny helaas uit. Tot slot was er nog de finale waarin Danny de strijd moest staken met een lekke band.

 

Verslag Raceway Venray
-Debuut Frank Wouters-

 

Op zondag zijn we weer naar Raceway Venray vertrokken waar we de eerste race met Frank Wouters hebben gereden.

In de ochtend heeft Frank een paar keer tijdens de trainingen gereden en kunnen wennen aan de auto. Bij de eerste manche begon Frank vooraan bij de gele daken. Frank begon rustig aan de wedstrijd en ging steeds iets beter, na een aantal ronden pakte Frank de leiding en hield deze een aantal ronden vast. Hierna kwamen de blauwe en rode daken hem langzaam bij en verloor een paar plaatsen tot de 4e plaats. In de laatste ronde moest Frank er helaas nog 2 voorbij laten en werd 6e. Frank en het team waren zeker niet ontevreden. In het midden van de bocht miste Frank nog wat grip waardoor hij net te laat op het gas kon.

Voor de tweede manche viel er een flinke bui waardoor Frank meteen een regenrace kon rijden. Nadat er al meteen een complete herstart kwam lukte het Frank om de leiding te pakken. Na een paar ronden moest hij er toch een paar voor laten gaan en op een 4e plaats liggende kwam er geel. Bij de herstart kwam Frank goed weg maar moest toch nog een paar auto's laten gaan. Uiteindelijk werd Frank keurig 8e.

Voor de derde manche kwam de zon er weer door en was de baan droog. Bij de start pakte Frank weer snel de leiding, maar er kwam geel waardoor Frank toch weer terug naar plek 2 moest. Bij de herstart pakt hij wel weer direct de leiding, achter Frank was Kroonder al 2e, deze ging voorbij aan Frank. Frank kon meteen aanhaken en reed een super race naar een 2e plaats.

Hierna volgde alleen nog de finale. Bij de start was er direct een mooie strijd, helaas door een leeglopende band viel Frank steeds verder terug en moest hij helaas de strijd staken.

We zijn allemaal erg tevreden met de resultaten van vandaag. Voor Frank was het wennen maar hij pakte het zeer goed op met knappe resultaten voor een eerste keer. Het was ook overduidelijk te zien dat Frank er plezier aan heeft!

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

De nieuwe coureur voor op asfalt

 

Een aantal weken geleden hebben wij een oproep geplaatst voor een nieuwe asfalt coureur. We hebben enorm veel reacties ontvangen van coureurs welke heel graag voor Stockcarteam Baarlo op het asfalt zouden willen rijden. Onder al deze reacties zat er ook een van Frank Wouters. Na een aantal gesprekken hebben we de knoop doorgehakt en hebben we besloten voor Frank te kiezen. Met Frank hebben we een zeer ervaren oval racer. Frank zal zich hieronder voorstellen.

Hoi,


Ik ben Frank Wouters, 31 jaar, getrouwd met Sabine, trotse papa van Sem (3,5jr) en Liv (9mnd) afkomstig uit Baarle Nassau.

Geïnteresseerd in Speedway al zolang als ik weet. Vroeger altijd samen met de buurjongen (Bas Haagen) naar de wedstrijden van Saloon stockcars. Tot de dag dat ik 16 werd en ik zelf mocht gaan rijden op het circuit van Ruisbroek en Warneton. Met mn vader als grootste fan gingen we deze circuits af, eerst super prive cars, later stockrods en Hotrods, en daarna ook op de banen in Posterholt, Lelystad en Venray. In de hotrod tijd heb ik kennis gemaakt met Patrick den Biggelaar waarmee ik samen in de CamsoV8/LMV8 terecht ben gekomen. In deze klasse werd ik 2012 rookie kampioen ELMS, 2013&2104 werd ik 2e en in 2015 kampioen LMV8. Momenteel sta ik ook eerste in het 2016 kampioenschap.

Máár ik heb zo'n anderhalf jaar geleden 2x mogen proeven aan het F1 stockcar racen met de auto van Hendriks motorsport, ik heb hier toen dusdanig veel plezier en uitdaging in gehad, dat dit altijd is blijven kriebelen... Dit was wel bij meerdere mensen bekend, want toen de oproep van team Baarlo kwam, werd ik overspoeld met reacties en wist ik zelf ook niet hoe snel ik in contact moest komen met het team, gelukkig kon ik snel op gesprek komen, en draaide dit uit op een gezellige avond! Ik heb een week lang met een glimlach terug gedacht aan deze avond en was ook heel blij te horen dat ik nog eens langs mocht komen. De klik met het team zat meteen goed, voor zover dat kon in deze korte tijd! Superblij was ik dan ook toen ik hoorde dat we er samen voor willen gaan! Ik heb er zin in, en we gaan er iets moois van maken.

 

 

Nieuwe coureur voor op asfalt....?

 

Stockcarteam Baarlo is per direct op zoek naar een coureur die de resterende wedstrijden op Venray wilt rijden. Danny rijdt geen wedstrijden meer op asfalt, hieronder de verklaring hiervoor van Danny.

Vanaf vorig seizoen is de interesse in het asfalt rijden afgenomen. Helaas heb ik geen lol en fun meer tijdens de wedstrijddagen op het asfalt. Hierdoor is de motivatie om te rijden en er 110% voor te gaan niet meer, dit is niet eerlijk ten opzichte van het team aangezien zij er wel elke wedstrijd vol voor gaan. Ik vind het jammer en baal ervan dat ik geen lol meer heb in het rijden op het asfalt. Dit heeft mij doen besluiten om te stoppen met het asfalt rijden. Daarin tegen op de gravel blijven wij er voor meer dan 100% voor gaan en zal er niets veranderen op dat gebied. Ik wens de nieuwe coureur alvast veel succes toe voor de rest van het seizoen.

Indien er coureurs, met speedway ervaring, interesse hebben kunnen, zij zich melden doormiddel van een persoonlijk bericht naar deze pagina of een e-mail naar info@stockcarteambaarlo.com of door contact op te nemen met een van de teamleden.

 

Masters of Shale Emmen Speedway 28 & 29 Mei

 

Aankomend weekend zullen we weer naar Emmen afreizen. We zullen hier met Danny deelnemen aan de Masters of Shale. Tevens zijn deze wedstrijden ook Qualifiers voor de World Final in Coventry.

Tijdens dit weekend zijn er punten te verdienen waarmee de startopstelling voor de Masters of Shale zal worden bepaald.

De RDF heef "hun" hotel al afgehuurd en zal weer aanwezig zijn. Tot aankomend weekend!

 

 

Verslagen Wedstrijden Pinksterweekend

 

Raceway Venray

Bij thuiskomst eerste pinksterdag hebben we de Gravelstockcar uitgeladen en de asfalt stockcar geladen.

Tweede pinksterdag zijn we 's morgens naar Raceway Venray vertrokken. Nadat we eerst een keer getraind hadden kon de eerste manche beginnen. Bij de start had Danny al direct te weinig grip. Hierdoor kon Danny geen gevecht aangaan met andere rijders. Danny wist uiteindelijk 10e te worden.

Voor de tweede manche werd de afstelling aangepast. Bij de start was Danny direct goed weg en klom al snel op naar een derde plaats totdat er geel kwam met een complete herstart. Bij deze herstart kwam Danny weer goed weg. Hij liet de blauwe daken achter zich en kwam de gele daken snel voorbij, hij pakte de leiding en liep ronde voor ronde een beetje uit en pakte zo de overwinning.

De derde manche was een manche met veel bumperwerk, Danny reed bekeken naar een 6e plaats omdat de auto weer iets minder was dan de tweede manche.

Danny voelde dat de koppeling niet helemaal in orde was. Hier werd nog naar gekeken en gerepareerd. Bij de start van de finale kwam Danny niet goed weg en kreeg direct een tik waardoor hij naarbuiten gleed en veel plaatsen verloor. Hierdoor kwam Danny helemaal achteraan te rijden. Danny wist nog wel naar een 6e plaats terug te komen maar kon het verlies in de eerste ronde niet meer goed maken.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Sint Maarten

Op eerste pinksterdag zijn we afgereisd naar Sint Maarten om aan de WF Qualifier deel te nemen. Voor ons tevens de eerste keer dat we hier rijden.

Bij de start stonden ze met 3 naast elkaar, Danny aan de buitenkant. Bij de start kon Danny meteen binnendoorsteken voor de andere rode daken maar kwam daarna niet meer goed weg omdat de koppeling stuk was. Er moest dus flink gesleuteld worden. Uiteindelijk toch nog 7e geworden.

De auto was op tijd klaar voor de tweede manche. Danny ging rustig van start om punten te pakken. De baan was zo slecht dat voluit rijden geen zin had. Danny reed zijn rondjes en pakte zo nog een paar puntjes op een 13e plek.

De derde manche reed Danny ook zijn rondjes om punten te pakken. Door de slechte baan waren er erg veel uitvallers en pakte Danny bruikbare punten met een 7e plaats.

De laatste race van de dag was de finale, met 30 auto's op de baan ging Danny weer voor de punten. Na een aantal ronden kwam er een gele vlag, Danny reed al rond een 16e plaats. Bij de herstart pakte hij meteen een aantal plaatsen maar kwam na een paar ronden klem tussen 2 rijders en verloor een paar plaatsen. De baan werd gedurende de finale alsmaar slechter waardoor Danny het nog iets rustiger aan ging doen. Uiteindelijk eindigde Danny net buiten de top 10.

Voor de World Final hebben we onze puntjes gepakt. Helaas was de baan dramatisch slecht waardoor goede resultaten niet mogelijk waren. Desondanks nog een 13e plaats over de dag.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Wedstrijden Pinksterweekend

 

Aankomend weekend is het weer Pinksteren. Tijdens deze dagen zijn er altijd verschillende wedstrijden. Op zondag 1e pinksterdag zullen wij naar Sint Maarten gaan om daar op de vernieuwde baan de rijden. Deze wedstrijd zal een Qualifier zijn voor de World Final later dit jaar.

Op 2e pinksterdag zullen wij op Raceway Venray rijden. Helaas op zondag dus niet aangezien we de Qualifier in Sint Maarten niet willen missen. De RDF zal op 2e pinksterdag weer een busreis organiseren naar Raceway Venray. Opgave kan op hun website.

 

 

Verslag Blauwhuis 5 Mei

 

Op donderdag 5 Mei zijn we in Blauwhuis geweest om deel te nemen aan de wedstrijden aldaar. Onder een stralend zonnetje wist Danny de eerste manche helaas niet uit te rijden door een kapotte steekas. De tweede manche werd Danny 2e. De derde manche werd Danny 4e.

Tot slot was er nog de finale waarin Danny net niet op het podium kwam, een 4e plaats was het resultaat.

 

Verslag Blauwhuis

 

Dag1
Na een geslaagd nachtcross weekend waarin we heel veel geluk hadden met het weer zijn we dinsdag naar Blauwhuis gereden. Helaas was het weer nu wel heel erg slecht, de eerste Manche werd Danny keurig 3e en was hiermee direct geplaatst voor de finale. Doordat het bleef regenen en het voor de finale een grote modderpoel was geworden hebben we besloten de finale niet te rijden.

Dag2
Danny reed in de eerste manche bekeken naar een 5e plaats. Het weer werd er niet beter op en de tweede manche werd overgeslagen. De 5e plaats van de eerste manche was voldoende om zich te plaatsen voor de finale waarvan de winnaar zich "King of Dirt" mag noemen. Danny behaalde in deze finale de 2e plaats achter Ron Kroonder

 

Verslag en foto's 9 April Emmen

 

De gravelmotor is eindelijk klaar! Na veel sleutelen en motors wisselen hebben we deze week eindelijk de gravel motor ingebouwd.

Meer dan 30 auto's stonden op de baan bij de eerste manche. De baan was niet goed, veel hobbels. De eerste rondjes was het lastig wegkomen op deze baan, toch wist Danny een aantal plekken te winnen totdat er een gele vlag kwam, rond een 15e plaats rijdende kwam Danny in een steeds beter ritme en worstelde zich op naar een 6e plaats.

Voor de tweede manche werden er een paar aanpassingen gedaan. Bij de start kwam Danny goed weg bij de concurrentie maar al snel kwam er een gele vlag door twee koprollen. Bij de herstart kwam Danny goed weg en haalde snel een aantal auto's in maar tijdens dit inhalen bleef er iemand aan zijn voorbumper hangen, hierdoor moesten ze samen het middenterrein op. Eenmal los kon Danny zijn weg vervolgen vanf de laatste plaats. Hij vocht zich nog terug naar een 14e plaats.

De derde manche ging Danny als een speer, hij schoot door het veld naar voren, waar anderen steeds op de verkeerde lijn zaten kwam Danny overal mooi binnendoor, met nog 3 ronden te gaan kwam Danny de koplopers bij, hij pakte zelfs de leiding maar omdat er geel kwam werd Danny terug naar de 2e plaats gezet. Bij de herstart kwam Danny goed weg en pakte de leiding, van der Iest zat achter Danny en probeerde iedere bocht Danny naar buiten te duwen, dit lukte steeds niet, in de laatste bocht kon hij Danny wel raken op het achterwiel waardoor ze samen eraf gingen, Danny kwam nog weg en werd uiteindelijk 7e.

Bij de start van de finale kwam Danny goed weg, hij reed in een sterke race door het veld naar voren, door het uitblijven van gele vlaggen kwam Danny helaas niet verder dan een 5e plaats. Zonder gele vlag was het onmogelijk om te winnen voor de Superstars.

Ondanks dat de baan erg slecht was zijn we toch tevreden met de resultaten. Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Verslag en foto's Paasraces Raceway Venray

 

Tweede paasdag zijn we weer naar Venray vertrokken om deel te nemen aan de paasraces. Na een week met veel werk en een gezellige inloopavond voor de club van 50 mocht Danny eindelijk op het asfalt zijn seizoen beginnen.

Na de training kon de eerste race beginnen, in de beginfase had Danny wat problemen met de remmen links voor. Hij klom op naar de top 4 maar verloor daarna enkele plaatsen. Daarna kwam Danny in een goed ritme en pakte weer enkele plaatsen terug en klom op naar een 3e plek. 2 ronden voor het einde kwam Roy Maessen hem voorbij maar in de laatste bocht pakte Danny de 3e plaats weer terug met een nette tik in de laatste bocht.

Na de eerste manche kwam er een flinke hoosbui, de auto werd op regenbanden gezet. Helaas bleek dit niet de juiste keuze, tegen de tijd dat we weer konden rijden was de baan al redelijk droog. Danny worstelde zich in het rond en reed uiteindelijk op een stilstaande auto waardoor hij helemaal terug viel tot een 13e plaats.

Voor de 3e manche werd alles weer terug gezet voor een droge baan met nog enkele aanpassingen. Meteen bij de start zag het er goed uit, Danny kwam goed weg en na een paar rondjes kwam er geel, Danny was op dat moment al 5e. Na de herstart kwam Danny al snel op een 2e plaats achter Falding en voor Kroonder, na een aantal ronden pakte Danny de leiding en liep langzaam uit op de achtervolgers en won de derde manche.

Voor de finale werden er nog een paar zaken aangepast. De start van de finale moest een paar keer opnieuw door een aantal valse starts. Eenmaal onderweg werd Danny bovenop een andere auto geduwd maar er kwam weer een herstart. Bij de start verloor Danny enkele plaatsen en kwam wat moeilijk op gang, na een aantal ronden kwam Danny in een goed ritme en klom op naar een 4e plaats. Deze plek wist Danny vast te houden tot het eind.

Het vele werk in de winterperiode heeft een flinke vooruitgang opgeleverd, we zijn zeer tevreden met deze vooruitgang.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Verslag en foto's Emmen 19 april
-Finale Winst-

Eindelijk was het zover! Na een lange winterstop en stiekem toch nog veel werk in de laatste week konden naar Emmen vertrekken.

Eerst werden de prijzen voor het baankampioenschap 2015 uitgereikt waarvan Danny de winnaar was.

Danny mocht meteen de eerste heat starten, de eerste paar rondjes was Danny zoekende naar zijn ritme, na een klein foutje waarbij hij 1 plek verloor kwam hij goed in zijn ritme en wist hij zich naar voren te rijden naar een 6e plaats. Danny was nog niet helemaal tevreden, dus werd de afstelling aangepast.

De volgende heat ging het weer een stuk beter, hij kon goed wegkomen en vocht zich door het veld naarvoren, helaas kwam er geen gele vlag waardoor Danny ondanks de snelste rondetijd het gat met de koplopers niet meer kon dichtrijden. Een 8e plaats was het resultaat.

De 3e heat was Danny weer goed weg en knokte zich naar een 6e plaats toen er een herstart kwam. Bij de herstart pakte hij meteen de 5e plaats maar kreeg een tik en kwam op de buitenste lijn maar hij kwam goed terug en werd uiteindelijk 3e.

Tot slot kwam er nog de finale, meer dan 30 auto's op de baan begon Danny aan de finale. Hij vocht voor iedere meter, en kwam steeds verder naar voor tot er een gele vlag kwam,op dat moment was Danny nog ver buiten de top-10. Bij de herstart ging Danny verder met zijn inhaal race, voor hem spinde een paar auto, Danny raakte deze maar kon gewoon verder rijden. Eenmaal op een 6e plaats kwam er weer een herstart. Danny kreeg een paar flinke klappen maar wist deze allemaal goed op de vangen en klom op naar een 2e plaats achter Wijbinga. Meter voor meter kwam hij dichterbij en in de laatste ronde kon Danny een mooie last bender succesvol uitvoeren en wist hiermee de winst in de finale pakken.

Een mooi begin van het nieuwe seizoen met een geweldige finale. Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Eerste wedstrijd 2016

 

De winterstop is eindelijk voorbij, afgelopen zaterdag hebben we al op Venray mogen trainen een aankomende zaterdag zullen we in Emmen gaan deelnemen aan de eerste gravel wedstrijd van 2016! Er zal de komende dagen nog flink wat werk worden verzet alvorens we kunnen gaan rijden. Zo zal o.a. de motor nog moeten worden ingebouwd!

We kijken er naar uit om weer samen met jullie te gaan genieten van mooie en spannende wedstrijden!

Tot zaterdag!

 

Finale Races Raceway Venray

 

Op zondag hebben we eerst getraind. De auto voelde goed aan, we waren zeer optimitisch voor de eerste manche. Bij de start van de eerste manche ging Danny goed van start en ging direct een aantal blauwe daken voorbij, maar de andere rode daken kwamen Danny al snel bij, Danny kwam duidelijk snelheid tekort en werd uiteindelijk 8e.

Voor de tweede manche werd er vanalles aan de afstelling aangepast. Bij de start was het meteen een gevecht voor iedere meter, bij een van deze gevechten ging de versnellingsbak stuk. Hierdoor kon Danny de tweede manche niet uitrijden. Na controle bleek de versnellingsbak los te zitten.

De auto werd gerepareerd voor de derde manche maar helaas was er geen tijd om de afstelling aan te passen. Bij de start kwam Danny goed weg en zocht zich een weg naar voren en al snel was er een gele vlag. Bij de herstart was Danny al bij de eerste 7. Na de herstart was Danny continu aan het vechten voor zijn plek, maar uiteindelijk werd Danny 6e. Helaas zat na deze manche de versnellingsbak weer los.

Deze werd weer gerepareerd voor de finale. Bij de start van de finale kon Danny goed weg komen en kon de snelheid al beter volgen dan eerder op de dag. Na een ronde of 10 begon de auto te roken, dit werd ronde na ronde erger. Uiteindelijk besloot Danny te stoppen om grotere schades te voorkomen.

We hebben vandaag vooruitgang geboekt maar door pech hebben we helaas niet nog meer vooruitgang kunnen boeken.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Baankampioen Emmen Speedway 2015

 

Op zaterdagmorgen zijn we vroeg vertrokken naar Emmen. Doelstelling was het behalen van het baankampioenschap. Danny stond hierin eerste en zijn concurrenten van vandaag hiervoor waren van der Iest en Wijbinga. Bij de start van de eerste mache volgde Danny zijn concurrenten en al snel ging hij Wijbinga voorbij en e en later ook aan van der Iest. Deze laatste haalde Danny weer in en zonder risico te nemen bleef Danny in het spoor van zijn concurrent. Uiteindelijk werd Danny 7e.

De tweede manche begon Danny voorzichtig maar haalde al snel de concurrentie in en vocht zich een weg naar voren. Helaas kwam Danny in het gedrang en werd het middenterrein op geduwd. Hij moest een rondje maken om weer terug op de baan te komen. Vanaf achteraan reed hij nog terug naar een 8e plaats. Hiermee had Danny voldoende punten en was hij baankampioen 2015 op Emmen Speedway.

Voor de derde manche werd de afstelling aangepast omdat de baan droger begon te worden. Bij de start ging Danny er als een speer vandoor en kwam de kopgroep al snel bij. Voor Danny kwamen de auto's met 4 naast elkaar uit de bocht, op het rechte stuk kwamen ze in de vangrail en kwamen naar de binnenkant waar Danny inmiddels ook al was, hierdoor werd Danny tegen een band op het middenterrein geduwd waardoor hij uitviel. Deze manche had Danny zeker kunnen winnen.

Hierna volgde de finale, Danny kwam goed weg en zocht zich een weg naar voren, met nog maar 16 auto's op de baan waren er weinig gevechten op de baan waardoor Danny twee blauwe daken niet meer bijkwam en dus 3e werd in de finale.

De laatste race was de Grand National. Danny had een leuk duel met Tesselaar en reed zo naar voren de top 5 binnen, bij het in halen van Wekema voor de 4e plaats kreeg Danny een tikje en spinde hij op t rechte stuk, hij kon wel weer wegkomen maar eindigde in de achterhoede.

We zijn natuurlijk blij met het behalen van het baankampioenschap op Emmen speedway, hier is een jaar lang heel hard voor gevochten!

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

3e plaats OPEN NK Lelystad


Op zaterdag zijn we al naar Lelystad vertrokken om te kunnen trainen voor de wedstrijden op zondag.

Op zondagmorgen werd de auto nog gekeurd voordat de voorstellings ronde kon beginnen.

Bij de eerste manche op een natte baan kwam Danny  vrij goed weg maar na een aantal ronden kreeg Danny een tik en verloor flink wat plaatsen. Hij probeerde weer verder naar voren te rijden maar had weinig grip. Uiteindelijk eindigde Danny rond een 9e plaats.

Voor de tweede manche werd de afstelling aangepast. Bij de start kwam Danny goed weg, de aanpassingen waren een flinke verbetering. Danny kwam veel beter de bocht uit. Naar een paar ronden viel Danny uit omdat hij dacht dat de steekas stuk was. Achteraf bleek dan de panhard stang niet goed vast zat.

Voor de derde manche werden er nog een paar dingen aangepast. Bij de start kwam Danny meteen in het gedrang en viel terug naar de laatste plaats. Hierna begon Danny aan een goede inhaal race en wist zich op te werken naar een 4e plaats.

Hierna volgde de grote finale, Het ONK. De startopstelling werd bepaald de behaalde punten in de voorgaande manches. Danny mocht vanaf de 4e rij aan de buitenkant starten. Bij de start werd Danny naar buiten geduwd en verloor direct een aantal plaatsen. Danny begon zich terug te vechten naar een 5e plaats, hij kwam de auto's voor hem stap voor stap dichterbij, leider Maessen viel uit met een lekke band en dus was Danny 4e. Danny kwam Keijzer bij, gaf hem een tik en pakte zo de derde plaats welke hij niet meer afstond en dus knap 3e werd tijdens het ONK.

De laatste race van de dag was de Sponsorrace. De top 3 van de finale moest vooraan starten met een ronde achterstand. Deze top 3 vocht samen een duel uit maar konden het verschil niet meer goed maken en zo eindigde Danny deze wedstrijd in de achterhoede.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Verslag en foto's Gouden Helm Speedway Emmen

 

Op zaterdagmorgen zijn we weer naar Emmen vetrokken om deel te nemen aan de wedstrijd voor de gouden helm. Na eerst een minuut stilte voor Auke mocht Danny aan de eerste manche startten. Bij de start kreeg Danny direct een flinke tik van Van der Iest maar de ronde erna kon Danny van der Iest ook een flinke tik geven en weg komen bij de rode daken. Tijdens zijn opmars duwde Ronitz Danny dwars maar ze konden beiden direct verder. Hierna kwam hij van der Iest tegen welke op een ronde achterstand reed maar toch Danny bewust achterstevoren duwde. Hierdoor moest Danny opnieuw beginnen aan zijn inhaal race. Na een herstart wist Danny nog 14e te worden.

De tweede manche kwam Danny goed weg. In de tweede ronde kreeg hij een tik van waardoor Danny om een stilstaande auto heen moest maar wel weer door kon rijden. Met nog 10 ronden te gaan kwam er een herstart. Danny was 11e op dat moment. Bij de herstart had Danny een leuk gevecht met Maris, Danny kwam hierna goed weg en wist een 3e plek te pakken in deze heat.

Tijdens de derde heat had Danny leuke gevechten en klom op naar de top5. Met nog 3 ronden te gaan kwam er nog een gele vlag. Vanaf een 4e plaats bij de herstart wist Danny al snel de 3e plek over te nemen. Op deze 3e plek eindigde Danny ook deze derde heat.

De behaalde punten welke behaald zijn tijdens de manches bepaalden de startopstelling voor de Gouden Helm race. Danny mocht vanaf de 2e rij aan de binnenkant starten. Bij de start was Maris direct weg, en er ontstond een mooi duel tussen Verhoef, Ronitz en Danny. Verhoef kwam iets beter door een van de bochten waardoor Danny 3e was. Door een zeer onsportieve actie van 226 welke weer een ronde achterstand had en Danny er weer vanaf reed. Hierdoor verloor Danny een ronde maar pakte weer een flink tempo op, ondeed zich van zijn ronde achterstand en reed nog naar een knappe 8e plaats.

De snelheid was weer erg goed, op naar de volgende wedstrijden.
Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Nieuwe foto's Weekend King's Lynn

 

 

Verslag en foto's Weekend King's Lynn

 

VRIJDAG

Op vrijdag zijn we aangekomen in King's Lynn voor de wedstrijden tussen de overseas drivers. Allemaal Nederlanders en 2 Nieuw Zeelanders. Tijdens de eerste manche kwam Danny al snel op een 2e plaats te liggen. Helaas maakte Danny een schuiver en kwam in de vangrail. Hierbij sloeg de auto af en startte niet meer. We gingen ervan uit dat de bobine stuk was. Nadat deze was vervangen wilde de auto nog niet starten. Uiteindelijk bleek het een kabelbreuk te zijn. De auto was net op tijd klaar voor de consolation. Danny was nog net op tijd klaar om de consolation te rijden. Tijdens de consolation reed Danny snel naar voren en pakte vrij eenvoudig de overwinning.

Door deze winst mochten we de finale alsnog rijden. Bij deze finale was Danny direct goed weg en pakte de een na de andere. Uiteindelijk pakte Danny de leiding en ook de overwinning.

Zoals gebruikelijk in Engeland werd er nog een Grand National gereden. Als winnaar van de finale moest Danny met een handycap starten. Vanaf de eerste plaats starten met een ronde achterstand. Danny wist toch nog zeer knap naar een 8e plaats ondanks zijn ronde achterstand bij de start.

ZATERDAG

De zaterdag was de dag van de World Final. De wedstrijd waarvoor we ons helaas niet hadden gekwalificeerd. Doordat er een Nieuw Zeelandse deelnemer afviel kwam er nog een plekje vrij. Tom Maris of Danny mochten deze plek overnemen. Dit werd bepaald door een muntje op te gooien, helaas verloor Danny deze toss anders had hij alsnog mee mogen doen aan de World Final.

Hierdoor mocht Danny alle wedstrijden rond om de World Final rijden. De eerste heat was nog voor de World Final race. Danny zocht zijn weg naar voren maar ging in de bocht dwars en de Engels man #169 reed vol op Danny in en bleef doorgaan tot dat Danny van de baan was. De stuurstang bleek krom te zijn na deze actie.

Na de World Final welke gewonnen werd door Speak waren er 2 consolation races. Danny moest al in de 2e ronde de strijd opgeven nadat er een opstopping was in de bocht. Danny probeerde deze binnendoor te ontwijken maar botste op een band op het middenterrein. Hierdoor kond Danny niet meer verder en kon hij de finale dus ook niet meer rijden helaas.

 

 

World Final Weekend 2015

 

Aankomend weekend zal weer de World Final plaatsvinden in King’s Lynn. Helaas hebben we ons dit jaar niet weten te plaatsen voor de World Final. De overige wedstrijden zullen we wel rijden. Op vrijdagavond zijn de races voor de Overseas drivers waaraan dus geen Engelsen zullen deelnemen. Op zaterdag zullen we de heat rond de World final dus wel rijden maar tijdens de World Final zijn we dit jaar aandachtig toeschouwer en zullen we de Nederlandse deelnemers aanmoedigen om zo hoog mogelijk te eindigen. We zijn erg benieuwd hoe Danny en de auto stand houden tussen al het Engelse geweld. De auto is nogmaals volledig gecontroleerd en ook zijn er nieuwe bumpers gemonteerd.

Op zondag reizen we nog af naar Northampton om de World Masters te bekijken. De asfalt auto nemen we niet mee naar Engeland. Tijdens het gehele weekend zal de RDF met een bus vol supporters ons aanmoedigen en op zondag zal het een gezellige dag samen zijn.

 

 

Verslag en foto's Emmen
-Finale winst-

 

Op zaterdag zijn we naar Emmen gegaan voor de wedstrijden op het Gravelcircuit van Emmen. Danny begon de eerste manche achteraan, bij de start pakte Danny direct een aantal plaatsen en was al snel het eerste rode dak. Ronde voor ronde haalde Danny de een naar de ander in.  3 ronden voor het einde pakte Danny de 2e plaats en moest nog een flink gat dicht rijden naar de leidende Nathalie Wekema. Helaas kwam Danny 1 ronde tekort voor de overwinning. Een nette 2e plaats in de eerste heat.

Bij de 2e heat kwam Danny goed weg, hij reed snel naar voren maar een slingerende deelnemer raakte Danny op het rechterachterwiel waardoor de auto van de grond kwam. De velg was dusdanig hard beschadigd dat de band stuk ging en Danny helaas uitviel.

In de derde manche kwam Danny wederom goed weg maar bleef naar een aantal ronden hangen aan Jan van der Iest. Hiermee verloor Danny zeker een halve ronde en moest weer vanaf achteraan opnieuw beginnen. Uiteindelijk wist Danny nog naar een 7e plaats te rijden.

De finale begon goed voor Danny, bij de start pakte hij direct veel plaatsen maar helaas kwam er een volledige herstart. Bij de herstart was het bij de gele daken direct chaos. De auto's werden dwars over de baan geschoven waardoor Danny er niet door kwam. De 2 dames in het veld konden er wel aan voorbij en hadden hierdoor een halve ronde voorsprong. Danny begon fel aan de inhaalrace. Al snel lag Danny op een 2e plaats  achter Wendy Koopmans. Na een herstart kon Danny de leiding overnemen en naar de finale winst rijden.

We zijn erg tevreden met de finale winst, dit spoelt de nare smaak van het World Cup weekend weg. Gijs bedankt voor het poetsen van de stockcar tussen de manches!!

Klik op een van de foto's voor meer foto's op deze dag!

 

Foto's Eric Bol & Next Race Emmen

 

Afgelopen weekend heeft Eric Bol weer mooie foto's gemaakt tijdens het World Cup Weekend. klik op onderstaande foto voor meer foto's van deze dag.

 

Next race Emmen

 

Op zaterdag 22 Augustus reizen we weer af naar Emmen om aldaar op de Gravel deel te nemen aan de wedstrijden. Zoals het erna uitziet krijgen we prachtig weer en hopen we dat we weer spannende wedstrijden te zien krijgen met mooie resultaten.

Tot zaterdag!

 

 

Verslag en foto's
World Cup Weekend op Raceway Venray


Op vrijdag zijn we al naar Venray vertrokken om plaats te nemen op het Rennerskwartier voor de wedstrijden op zaterdag en zondag. Zaterdagochtend hebben we eerst een paar keer kunnen trainen en hebben we de afstelling nog kunnen aanpassen.

Bij de eerste manche ging het al direct bij de start fout, Danny moest heel eventjes van het gas bij het opkomen van het rechte stuk, hierdoor zaten ze direct op zijn bumper en vloog hij de eerste bocht meteen in de vangrail. Hierbij brak het stuurhuis, de bumper en was er een schokbreker krom.

Alles werd gemaakt voor de 2e manche gemaakt. Net voor deze manche begon het te regenen hierdoor konden de stockcars nauwelijks rijden. Danny kwam uiteindelijk als 11e over de streep.

Hierna moest Danny weer direct rijden omdat de LMV8 werd afgelast. Snel werd de auto omgezet voor het regenweer. Bij de start kwam Danny goed weg, in de eerste bocht pakte hij direct een aantal plaatsen. Danny volgde Keizer tot op een 3e plaats. Daarna haalde Danny Keijzer in en pakte de 2e plaats.

Hierna volgde alleen nog de finale waarin het nog steeds regende. Danny verloor bij de start enkele plaatsen maar pakte het daarna goed op en reed steeds verder naar voren. Halverwege de race kwam er een herstart. Danny moest op dat moment de strijd staken omdat hij niets meer zag door zijn bril.

Op zondag was de dag van de World Cup. De auto werd klaar gemaakt en in de pits geparkeerd. Om kwart voor 2 was eindelijk de start. Danny begon vanaf de 7e rij aan de binnenkant. Bij de start werd er meteen geduwd en kwam Danny direct dwars op de baan, hierbij werd de linker voorband en de schokbreker linksachter stuk gereden. Gelukkig kwam er een herstart omdat er in de volgende bocht iemand bleef staan. Hierdoor konden we de schade repareren voor de herstart. Bij de herstart won Danny direct een aantal plaatsen en kwam in de top 10, na een paar ronden kreeg Danny een flinke zet van Speak waardoor Danny uitviel. Na de world cup, welke gewonnen werd door Wainmann voor Smidt en Fairhurst, hebben we de schade bekeken. Weer de bumper, stuurhuis, en de schokbreker waren stuk. De vooras was ook krom. Deze schade bleek niet meer te repareren op deze dag. Hierdoor kwam er al snel een einde aan ons World Cup weekend.

Klik op een van de foto's voor alle foto's van dit weekend. We bedanken de grote aantalen fans voor hun steun in dit weekend.

 

Verslag Blauwhuis zondag 5 juli

 

Op zondag hebben wij deelgenomen aan de wedstrijden in het Friese Blauwhuis. Dit was voor ons de tweede keer dit seizoen.

Tijdens de eerste heat kwam Danny goed weg en vocht zich een weg naar voren, nadat hij een tik van Greidanus kreeg viel Danny kort stil. Als snel kon hij zijn race hervatten behaalde hij uiteindelijk een 5e plek.

Het weer was inmiddels al slechter aan het worden met regen. Ondanks de natte modderige omstandigheden wist Danny een tweede plaats te behalen in de tweede heat.

De derde heat begon Danny ook weer goed maar werd rond geduwd door v/d Iest. Hierdoor moest Danny een inhaal race rijden en werd uiteindelijk 11e.

Het weer werd alleen maar slechter en na een flinke hoosbui besloot de organisatie de finale af te lasten.

Met deze resultaten werd Danny 7e over de dag.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag, helaas dit keer niet zoveel foto's.

 

 

Verslag en Foto's Raceway Venray 28 juni

 

Op zondag morgen hebben we eerst kunnen trainen voordat we de eerste manche konden rijden.

De eerste manche begon goed, Danny kon goed mee en ging de gevechten aan, hij was al snel de eerste rooddakker maar helaas ging er een keerring stuk waardoor Danny uitviel.

Onderdelen hebben we thuis moeten halen (Gerard bedankt). We konden de auto helaas niet op tijd klaar krijgen voor de tweede manche waardoor we deze niet hebben kunnen rijden.

De auto was wel op tijd klaar voor de derde manche, welke zeer spectaculair begon. Danny was in gevecht met Keijzer welke bij uitkomen bocht 4 over de voorkant van Danny reed, hierdoor belande Keijzer op z'n dak. Bij de herstart was het van den Berg welke op z'n dak terecht kwam. Hierna volgde weer een herstart. Danny reed zeer fel en vocht zich naar een 3e plek. De auto voelde niet goed aan maar dat was ook niet gek met de schade aan zijn ophangpunt linksvoor. Deze schade is ontstaan bij het incident met Keijzer tijdens de eerste start.

De schade werd gerepareerd voor de finale. Al in de tweede ronde ging het mis met Catsburg welke per ambulance werd weggebracht nadat hij hard met de vangrail in aanraking was gekomen.  Bij de herstart was Danny 11e. Na de herstart klom Danny op naar een 6e plaats, nadat hij Baegen voorbij ging was Danny kort 5e maar moest Smidt voorbij laten waarmee Danny 6e werd in de finale waarin hij snelheid tekort kwam.

Klik op een van de foto's van deze dag.

 

 

Verslag en foto's 20 juni Emmen

 

Op zaterdagmorgen zijn we naar Emmen vertrokken. Bij de start van de eerste manche kwam Danny meteen goed weg bij de superstars, hij reed naar de rode daken en vocht rondenlang met Wekema, nadat hij deze kwijt was ging hij op jacht naar de top 5. Bij het ingaan van de laatste ronde was Danny 6e maar na een mooie last bender op Maris welke ook Sierd de Vries raakte werd Danny keurig 4e.

De tweede manche kwam Danny weer goed weg, de baan was erg nat en glad maar Danny vocht zich erdoor maar bleef tijdens zijn inhaalrace aan een andere deelnemer hangen waardoor Danny in de vangrail kwam en helaas niet meer verder kon. De stuurstang bleek krom te zijn.

De werd gerepareerd voor de 3e manche. Deze manche begon heel goed, hij reed direct weg bij de superstars en baande zich door het veld naar de top 3, achter Verhoef en Wiebenga totdat er een gele vlag kwam. Na de herstart haalde Danny Wiebinga meteen in en pakte de 2e plaats, hij reed naar Verhoef en ging ook aan hem voorbij maar ging te hard de bocht in en ging heel ver naar buiten waardoor Verhoef Danny op het achterwiel raakte, het leek erop dat Danny ging spinnen maar hij kwam toch weer weg op een 4e plek, in de laatste bocht pakte Danny de 3e plek alsnog.

Tijdens de finale was de baan spekglad, maar Danny ging goed met de situatie om en pakte de ene na de andere auto, hij bleef wel nog eventjes aan Verhoef hangen maar kwam weer los en ging er weer als een speer vandoor, toen hij 2e was had hij een behoorlijke achterstand op Maris maar hij kon het gat dicht rijden en de leiding overnemen. Bij het inhalen van een achterligger leek het helemaal fout te gaan, andermaal bleef hij aan een auto hangen maar weer kwam hij los. Zijn voorsprong was al zo groot dat hij aan de leiding bleef en hield dit ook vast tot aan het eind. Weer een finale overwinning voor Danny!

We zijn weer erg tevreden met dit resultaat! Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Verslag en foto's
Masters of Shale op Speedway Emmen

 

Op zaterdag zijn we naar Emmen vertrokken voor het weekend om de Masters of shale.

De eerste manche kwam Danny van achteraan tot een 3e plek.

De tweede manche had Danny meer last van het verkeer en werd uiteindelijk 8e.

De derde manche heeft Danny helaas niet uitgereden door een lekke band.

De finale was de beste race van de dag, Danny wist deze namelijk te winnen

Op zondag waren er 2 herstarts nodig voor de eerste heat. Er werd flink gevochten voor elke plek. Bij de laatste herstart werd Danny bijna op een stilstaande auto geduwd waardoor hij eromheen moest rijden maar hij reed terug naar de andere rode daken, vocht een aantal ronden een mooi duel met ze uit maar ging ze allemaal voorbij en kon zo naar voren rijden. Doordat hij in het begin wat tijd verloor kwam hij de koplopers niet meer bij, een 5e plaats was het resultaat.

Voor de tweede manche werd de afstelling aangepast, bij de start kwam Danny goed weg maar in een gevecht met Wiebinga bleven ze aan elkaar hangen waardoor ze veel plaatsen en tijd verloren. Van heel ver achteraan kwam Danny knap terug. Op een 11e plaats liggende kwam er een gele vlag waardoor Danny weer de volledige aansluiting had. Na de herstart ging Danny als een speer en pakte een nette 3e plaats.

De derde manche was de baan erg glad, waardoor Danny niet zo goed weg kwam, al gauw kwam er geel en een herstart. Na de herstart werd Danny rond geduwd door Koen Maris. Hierdoor moest Danny vanaf de laatste plek weer naar voren zien te rijden. Hij vocht zich door het veld terug naar een 9e plaats.

De start opstelling van de finale, de Masters of Shale, werd bepaald aan de hand van de behaalde punten van alle manches op zaterdag en zondag. Danny mocht als eerste starten, op een kletsnatte baan door een flinke regenbui voor de start. Danny kwan goed weg maar had moeite om de auto laag in de bocht te houden en verloor een paar plaatsen. Na 7 ronden was Danny 4e en kwam er een gele vlag. Na de herstart herpakte Danny zich heel goed en kwam in een heel snel ritme, hij reed na 2 ronden al op een tweede plek, een ronde later nam hij zelfs de leiding, maar na een waardeloze actie van Koen Maris die Danny wederom rond duwde waardoor ze er samen afgingen. Danny kon wel nog wegkomem en vocht zich terug naar een 6e plaats.

Al met al zijn we zeer tevreden met de behaalde resultaten, de Masters of Shale was pech hebben want Danny was een van de grootste kanshebbers voor deze titel.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

 

Verslag en Foto's
Pinksterraces Raceway Venray 2015

 

Op 2e pinksterdag vonden weer de traditionele pinksterraces plaats op Raceway Venray. 's Morgens hebben we eerst een aantal keren kunnen trainen waarbij  een band stuk ging.

De eerste manche begon Danny achteraan, en kon bij een gevecht binnendoor maar de bocht erna kwam Danny op de 2e lijn terecht en moest even van zn gas af omdat er een langzamere rijder voor hem zat, hierdoor kwamen alle rode daken hem weer voorbij. Gelijk hierna was er een gele vlag nadat er een crash was tussen de gele & blauwe daken. Bij de herstart lag Danny 11e. Na de herstart ontstond een gevecht tussen Danny, Keijzer en Davidson. Danny werd uiteindelijk 7e.

De tweede manche begon Danny weer achteraan, er werd meteen geduwd  en al snel was er een herstart. Op dat moment lag Danny 17e. Na de herstart kon Danny al meteen een aantal plaatsen opschuiven maar kreeg een tik waardoor hij ging slingeren en aan een andere bleef hangen, hierdoor spinde Danny en sloeg de motor af. Helaas kreeg Danny hem niet gestart en kwam er weer geel om Danny van de baan te slepen.

Voor de derde manche werd er een en ander aangepast. Bij de start kwam Danny slecht weg maar bleef zo wel uit de verdrukking en kwam de rode daken hierna gelijk bij en ging er een aantal voorbij. Hij bleef uit de problemen en reed achter Keijzer naar een 6e plaats.

Bij de finale was er na 3 ronden een gele vlag, alle rode daken zaten nog bij elkaar, Danny lag op dat moment 13e.  Bij de herstart ging waarschijnlijk het Diff stuk waardoor Danny helaas uitviel.

 

Helaas niet de gewenste resultaten. Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Pinksterraces Raceway Venray 2015
Busreis RDF

 

Aankomend weekend zijn er op Raceway Venray 3 dagen races. De eerste 2 dagen (23 + 24 Mei) staan in het teken van de Europese Nascar Series, de Nascar Whelen Euro Series. Op maandag 25 mei komt het echte werk pas de baan op, de Stockcar F1. Bij de vooraanmeldingen waren al meer dan 20 inschrijvingen waarvan er 2 uit Engeland komen. Dit beloofd een mooie racedag te worden.

De RDF zal ook weer een busreis naar Raceway Venray organiseren. Opgave kan via hun website.

Tijdens de paasraces heeft Eric Bol nog een aantal mooie foto's gemaakt welke te bekijken zijn door op onderstaande foto te klikken.

 

Verslag en foto's Lelystad 17 Mei

 

Op zondag zijn we weer naar Lelystad gereden, na de geluidstraining werd er nog een andere overbrenging geplaatst. Bij de start van de eerste manche ontstond er meteen een gevecht waarbij Danny 1 keer van de baan kwam en weer achteraan kon beginnen. Uiteindelijk werd Danny 8e. De auto had erg weinig grip waardoor hij er niet doorheen kwam.

Bij de 2e manche was er door de aanpassingen al meer grip. Vanaf de start ontstond er direct een fel gevecht tussen de rode daken, de auto was nog niet snel genoeg Danny kreeg een paar flinke tikken waarbij de motor afsloeg, het duurde een ronde voordat hij weer gestart was, hierdoor eindgde Danny in de achterhoede.

De derde manche begon weer met veel geknal en weer zat Danny er precies tussen waardoor er een schokbreker afbrak en was de wedstrijd weer voorbij.

De laatste race van de dag was de finale. Danny begon iets afwachtend om niet tussen onbesuisde acties te komen. Hierna haalde hij een aantal auto's in welke doelbewust elkaar aan het uitschakelen waren. Op een 6e plek liggende ging de rechterachterband stuk en werkte de remmen niet meer. Hierdoor werd Danny 8e of 9e.

Helaas niet de gehoopte resultaten vandaag. Nu kunnen we ons opmaken voor Raceway Venray.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Blauwhuis Hemelvaartsdag, 17 mei Lelystad

 

Op Hemelvaartsdag zijn we naar Blauwhuis gereden om daar deel te nemen aan de wedstrijden.

3 manches en 1 finale werden er verreden. De eerste 2 manches gingen erg goed en werd Danny beide manches 3e. De 3e manche had Danny iets meer gevechten waardoor hij er niet zo makkelijk doorheen kwam. Uiteindelijk werd Danny 6e.

Bij de finale mocht Danny als eerste rooddakker starten omdat hij de meeste punten van de rooddakkers had behaald. Bij een herstart was Danny nog altijd de eerste rooddakker achter verschillende witte en gele daken. Uiteindelijk werd Danny 4e in de finale.

Nu gaan we ons klaarmaken voor de wedstrijden in Lelystad op het Midland Circuit aanstaande zondag, 17 Mei. De Asfalt auto is weer voorzien van de juiste motor waarmee wij hopen weer een stukje sneller te zullen zijn.

Tot zondag!

 

 

Verslag Emmen 2 mei

 

Na een druk en geslaagd cross weekend hebben we ons klaar gemaakt voor de wedstrijden in emmen op zaterdag. Danny mocht meteen de eerste manche rijden. De start was goed en Danny kon goed mee in het veld maar werd door van der Iest op een stilstaande auto geduwd, Danny kam terug vocht een aantal mooie duels uit en werd uiteindelijk nog 6e. De auto zag er goed uit maar dit kon nog beter.

Voor de 2e manche worden dus flink wat veranderingen aangebracht welke helaas niet de gewenste effecten hebben waardoor Danny moet vechten voor elke meter. In de laatste bocht crasht Woudenberg welke Danny niet meer kan ontwijken waardoor Danny helaas de finish niet haalt. Er moet flink gesleuteld worden om de auto weer op de baan te krijgen.

Nadat de auto was gerepareed en de afstelling weer was aangepast kon Danny de 3e manche beginnen. Helaas ging het nog steeds niet naar wens waardoor er geen noemenswaardig resultaat werd geboekt.

Hierna volgde alleen nog de finale waar een mooie prijzen pot was te verdelen. Danny mocht vanaf rij 6 starten, hij komt goed weg maar wordt na een aantal ronden hardhandig de vangrail in gereden door Wybenga waarna Woudenberg ook nog bovenop Danny knalt. Veel schade en geen resultaat helaas.

We zullen de komende weken de auto prepareren voor de Masters of Shale in Emmen op 30 & 31 mei waarin Danny gebrand zal zijn om revanche te nemen op de teleurstellende resultaten van deze dag.

Klik op een van de foto's voor nog een paar foto's van deze dag.

Loe & Graad, bedankt voor de updates & foto's!

 

 

Foto's Crossweekend van Arno van Heijster
(Sense of Speed)

 

Arno van Heijster heeft prachtige foto's gemaakt van beide Crossdagen. Klik op onderstaande links en like zijn facebookpagina zodat je op de hoogte blijft van zijn hobby met prachtige speedway foto's!

Foto's Nachtcross

Foto's ASUZ Cross

 

 

Verslag en foto's Lelystad

 

Op zondagmorgen zijn we naar Lelystad vertrokken nadat we in de week ervoor wat zaken hebben aangepast.

De eerste manche begon met veel bumperwerk waarbij Danny de rode daken eventjes moest laten gaan maar de auto ging goed en Danny haalde de rode daken in en kon ook bij ze wegrijden eenmaal op een 2e plaats rijdende was Weijenberg te ver weg om nog in te halen. Een 2e plaats voor Smidt en Catsburg was het hoogst haalbare. De veranderingen hebben goed uitgepakt.

Voor de 2e manche werd en nog iets aangepast. Na een agressieve start van Danny die meteen Catsburg opzij zette moest Danny een flink gat met Keizer dichtrijden maar hij kwam hem snel bij, gaf hem een zet was meteen weg. Hierna pakte hij nog 2 plaatsen en pakte een 3e plaats achter Baegen en Weyenberg.  De auto ging weer goed.

De 3e manche kwam Catsburg niet goed weg waardoor Danny Keijzer voor moest laten gaan maar reed weer naar Keijzer toe en gaf hem een flinke zet. De gele en blauwe daken waren ver weg maar Danny kwam ronde voor ronde een stuke dichterbij. In de laatste bocht pakte hij toch nog Baegen en werd 4e achter Weyenberg, Hadelkamp en Hermkens. Na de keuring bleek er iemand afgekeurd te zijn waardoor Danny 3e was.

Finale 8e. Fel begin waarbij Danny goed weg kwam maar kwam in gevecht met vd Berg waarbij hij buiten de baan kwam, hierdoor kwam Danny helemaal achteraan en was veel te ver weg om nog een mooi resultaat te halen.

De auto was stukken beter dan de vorige keer, helaas in de finale pech gehad.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Verslag en foto's Paasraces Venray

 

Op 2e paasdag zijn we op tijd vertrokken naar Raceway Venray. In de ochtend hebben we een paar keer kunnen trainen voordat de wedstrijden begonnen. Tijdens de training hebben we nog wat aanpassingen gedaan om een betere wegligging te krijgen.

Bij de eerste manche waren een paar herstarts nodig voordat er eindelijk geraced kon worden. Vrijwel direct na de start ging Smidt slingerend de bocht in en spinde waardoor Danny er omheen moest rijden en een aantal meters verloor, hierna kon Danny op de blauwe en gele daken gaan jagen. Uiteindelijk werd Danny 5e. Danny was nog niet tevreden met de wegligging, hier werd nog aan gewerkt tussen de manches in.

De 2e manche ging vooral in het begin erg moeizaam, na een aantal ronden te hebben moeten vechten met Catsburg en Robinson kwam Danny op een 8e plek. In het 2e deel ging het iets beter en wist Danny nog 2 plaatsen te winnen en 6e te eindigen.

De 3e manche kwam Danny niet verder dan een 7e plaats, de auto leek beter te gaan maar kon geen verschil maken met de rode en blauwe daken.

Voor de finale werd er weer wat veranderd aan de afstelling waardoor het weer beter ging, al snel kwam Danny in de top 7 en kwam in gevecht met Schaap welke hem op de 2e lijn duwde, de bocht erna gaf Danny een flinke tik terug om zijn positie weer terug te pakken, nu kon hij op weg naar Catsburg, 3 ronden voor het einde kwam Danny hem bij en wachte tot de laatste bocht, hij gaf hem een flinke tik maar dit was net niet hard genoeg waardoor Danny genoegen moest nemen met een 5e plaats.

Dit was voor vandaag het maximaal haalbare gezien de resultaten, alle manches en finale werden door een geel dakker gewonnen. Na de finale werd de auto helaas afgekeurd op het binnengewicht.

Klik op een van foto's voor meer foto's van deze wedstrijden

 

 

Paasraces Venray

 

Op maandag 6 april zullen wij weer gaan deelnemen aan de Paasraces op Raceway Venray. De eerste wedstrijd van het seizoen in Venray maar na Emmen en Lelystad alweer de 3e race van het jaar.

De auto is nu helemaal beletterd en zal er weer piekfijn uitzien. Natuurlijk zijn er weer een paar dingen aangepast en hopen op mooie resultaten! De wedstrijd in Lelystad verliep niet helemaal naar wens maar in Emmen ging het Super. Danny heeft aangetoond in een super vorm te zijn.

Tot maandag!

 

 

Busreis RDF naar de Paasraces Venray

 

Ook dit jaar zal de RDF een busreis naar de paasraces op Raceway Venray organiseren. Opgave kan via hun website.

http://www.racedayfriendsbaolder.nl/

 

Club van 50 avond - 4 april 2015 -

 

Wij willen net als vorig jaar alle (oud-)leden van de club van 50 uit te nodigen om samen een biertje en een hapje te nuttigen in onze loods. 

Vorig jaar was zo'n gezellige avond en dat willen wij nu weer samen met jullie gezellig een paar uurtjes drinken en jullie een indruk geven van de werkzaamheden buiten de wedstrijden. 

Volg jij ons ook nog steeds, of wil je ons meer gaan volgen? Kom dan op aanstaande zaterdag 4 arpil naar onze loods. Dit is twee dagen voor de wedstrijd op Venray. Wij zullen 's middags de auto klaar maken, vanaf 1700 uur zijn jullie welkom.  

Ben je nog geen lid geweest maar heb je hier wel interesse in mag je ook gerust komen.  


 Geef je per email op bij: info@stockcarteambaarlo.com

Wij zouden het fijn vinden als je doorgeeft of je komt, dan kunnen we een klein beetje rekening houden met de inkopen.

 

Adres van onze loods:

Hetterichstraat 15
5991 EE Baarlo

 

 

 

Verslag en foto's eerste wedstrijd op Gravel

 

Op vrijdag zijn we naar Emmen vertrokken voor de eerste wedstrijd op gravel.

Na een winter met veel aanpassingen waren we erg benieuwd hoe het zou gaan.

Bij de start van de eerste manche kwam Danny goed weg bij de rode daken, de eerste bocht had Danny veel onderstuur maar daarna pakte hij het goed op. Helaas ging in de derde ronde de steekas stuk waardoor Danny de auto aan de kant moest zetten. Het zag er wel veelbelovend uit.

Tussen de eerste en de manche viel flink wat regen. Even was er twijfel of er gereden zou worden maar Danny is uiteindelijk toch de baan opgegaan. Hij begon helemaal achteraan, hij had een mooi gevecht met Woudenberg, hij kwam af en toe op de 2e lijn waarmee hij veel tijd verloor. Toch kwam Danny steeds terug, in de laatste paar rondjes zat hij in een goed ritme en haalde hij de een naar de ander in. In de laatste bocht pakte hij nog Wiebinga en werd 2e. Danny was niet erg tevreden met het ingaan van de bocht. De voorbumper was ook krom, hier kwam de pers en het lasapparaat aan te pas.

De 3e heat ging weer goed, vanaf de laatste plek kwam Danny naar voren, eenmaal in de top 5 moest Danny helaas uitwijken en kwam vast te staan. 11e plaats waar een top 3 er weer in zat. Weer zag het er zeer goed uit.

De finale was de beste race van de dag, bij de start ging Danny er als een gek vandoor. Na een paar ronden was er een herstart waarbij Danny al 4e lag. Na de herstart pakte Danny al snel de leiding, helaas bleef het gas hangen in de bocht waardoor Danny de bochten niet goed doorkwam, de nr2 kwam Danny hierdoor bij en ook voorbij. Hierdoor werd Danny knap 2e.

Een hele grote beloning voor het vele werk in de winter.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Eerste wedstrijd op Gravel
Zaterdag 28 Maart

 

Aanstaande zaterdag gaan we eindelijk weer op de Gravel rijden in Emmen. Na een winter met veel sleutelen aan de Gravel-stockcar zal hij aankomend weekend eindelijk de baan op mogen.

Voordat hij de baan op gaat is er wel nog een en ander te doen voordat het zover is. De hele auto is uitelkaar geweest, veel aan geslepen en gelast, technisch zijn er ook een aantal hoopvolle aanpassingen gemaakt. Zoals jullie weten hebben we hem ook opnieuw gespoten in dezelfde kleuren als de asfal-stockcar. Nu zal hij dus veel beter opvallen op de baan.

De wedstrijden zullen aanstaande zaterdag om 12 uur beginnen. Wij hopen dat jullie ook allemaal komen kijken!

 

 

Verslag en foto's 15 maart Lelystad

 

Op zaterdag zijn we naar Lelystad gegaan om te kunnen trainen, naar iedere sessie ging het beter waardoor we op het eind tevreden waren.

Op zondag waren de wedstrijden. De eerste manche begon Danny achteraan maar was als snel de andere rode daken voorbij. Na een herstart klom Danny op naar een 4e plek, hij verloor 1 plek aan Weyenberg en wist de 5e plaats te behouden.

Na deze 1e manche werd er weer aan de afstelling gesleuteld om meer grip te krijgen.

De 2e manche kwam Danny niet zo makkelijk weg als in de 1e manche, de rode daken reden in een treintje, er gebeurde vrij weinig en na een aantal ronden moest Danny de strijd staken, de versnellingsbak bleek stuk te zijn.

Er moest dus flink gesleuteld worden voor de volgende manche. De auto was net op tijd klaar voor de 3e manche. Bij de start kwam Danny al snel in gevecht met Wobbes, hij duwde hem en ging hem voorbij maar de bocht erna knalde Wobbes op Danny waardoor ze naast de baan kwamen en Danny opnieuw kon beginnen. Een 9e plek was het hoogst haalbare.

Na de 3e manche was de accu stuk, deze werd nog voor de finale vervangen waarin Danny weer vanaf achteraan mocht beginnen. Bij de start kwam Danny goed weg maar in de duels kwam hij op de buitenste lijn er verloor weer plaatsen, hij vocht zich nog terug naar een 6e plaats.

Het was eigenlijk de hele dag zoeken naar grip waardoor top resultaten uit bleven.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag

 

 

 

Openings race 2015

 

Aanstaand weekend zal het seizoen eindelijk beginnen. We zullen afreizen naar Lelystad om aldaar op het Midland Circuit de openingsrace van 2015 te rijden. Na een winter van hard sleutelen is op dit moment nog niet alles klaar maar we hebben nog enkele dagen. Foto's van dit onderhoud staan op onze Facebookpagina

We kijken uit naar de eerste race, de auto is helemaal uitelkaar geweest en er zijn natuurlijk aanpassingen gemaakt en volledig opnieuw in de vertrouwde Alfa Geel en Rode kleuren gespoten. Komende zondag zal voor ons de eerste test zijn of alles klopt en naar wens verloopt. Daarna kunnen we eventueel nog wat punten aanpassen alvorens we de auto laten beletteren.

 

Nachtcross

 

Ook dit jaar zullen we weer een nachtcross organiseren, op 25 april. Op 26 april organiseren wij weer een ASUZ Cross. Het concept hiervan zal hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Meer informatie zal zsm volgen. De inschrijvingen voor de nachtcross zullen ook volgende week starten!

 

Feestavond 7 maart

 

Op 7 maart hebben we samen met de RDF weer de afterparty georganiseerd. Wederom was er een grote Tombola en veilig waarin vele leuke Items werden geveild. Hier was ook dit jaar weer grote interesse voor. Vooral de VIP-Arrangementen naar Emmen en Venray waren weer een succes!

Om middernacht was Danny jarig wat natuurlijk ook nog gevierd moest worden!

Foto's van deze avond staan op onze Facebook pagina.

Nu gaan we ons helemaal concentreren op de eerste wedstrijd aankomende zondag in Lelystad en op de voorbereiding van de Nachtcross op 25 en 26 April 2015. Meer nieuws hierover binnenkort op deze website en Facebook.

 


Gratis winkelen bij de Phicoop in Kessel

 

Eindelijk was het zover , de familie Hendriks ging de tegoedbon van gratis winkelen verzilveren, en wel op maandag 21 december bij de Phicoop in kessel.Deze tegoed bon wist Thei Hendriks zich te bemachtigen op de Party After seizoen 2013 , bij Café de Zwaan. Een ding was gelijk zeker , Thei gaat dit niet zelf doen . De Familie was met grote getale aanwezig bij de Phicoop in Kessel.Er werd van tevoren eerst een gedegen inspectie door de winkel gedaan , om te kijken wat ze wel en niet in het karretje wilde hebben. En dan was het zover , na uitgebreid overleg werd Chantalle de gelukkige die deze klus mocht gaan uitvoeren.

Patrick Nabben, eigenaar van de Phicoop gaf startsein voor 1,5 minuut GRATIS winkelen.  Het was een hele klus om maar zoveel mogelijk spullen in de kar te krijgen.
Na  1,5 minuut liet Patrick Chantalle gewoon door winkelen , maar na 2,2 minuten werd het eind sein gegeven.Eerste reactie van Chantalle was , “valt toch wel tegen , in zo`n tijd de kar vol te krijgen”.Maar voor de feestdagen lagen er diversen lekkernijen in de kar en ging de familie Hendriks tevreden naar huis.

Stockcarteam Baarlo wil via deze weg Partick Nabben van Phicoop Kessel nogmaals hartelijk danken voor zijn inzet.

Zie enkele foto`s hieronder.
 

 

 

Jaaroverzicht 2014

 

De eerste meters van 2014 werden gemaakt op 8 maart tijdens een trainingsdag op Raceway Venray. Dit was ook meteen de eerste test op de American Racers, de nieuwe band van het jaar 2014.

De eerste wedstrijd was een week later op 16 maart in Lelystad. Het aantal deelnemers viel erg tegen zoals ook de nieuwe banden, eenmaal uit een gevecht was eigenlijk iedereen vrijwel evensnel, duidelijk was dat iedereen zijn weg op de nieuwe band nog moest vinden. Tijdens de Finale werd Danny 5e

Op 23 maart was de openingsrace op Raceway Venray, tijdens de 2e manche werd voor veel rijders duidelijk dat de nieuwe band weinig grip had in de stromende regen, velen gingen rechtdoor de vangrail in. Tijdens de finale werd Danny 3e.
Het gravelseizoen werd gestart op 12 april in Emmen, tot laat in de avond voor de race werd er gesleuteld om de gravel auto klaar te krijgen. Na een manche overwinning in de derde manche wist Danny na een flink gevecht toch nog knap 5e te worden.

2e Paasdag, 21 april was de volgende wedstrijd op Raceway Venray. Na veel zoeken naar de juiste afstelling en meer grip werd Danny uiteindelijk 3e in de finale.

Het weekend van 26 & 27 april stond voor ons volledig in het teken van de nachtcross, hierdoor hebben we niet in Lelystad kunnen rijden. De nachtcross was zeer geslaagd, helaas werd de ASUZ Cross op zondag afgelast na veel regen in de nacht van Zaterdag op Zondag.Op 3 mei was er weer een wedstrijd in Emmen, op Gravel. De finale was een wedstrijd met heel veel strijd waarbij Danny helaas hard de vangrail in werd geduwd waardoor hij uiteindelijk op karakter 10e werd

De volgende wedstrijden waren 2 dagen asfalt op Venray & Lelystad, deze wedstrijden stonden in het teken van “Stockcar F1 Battle of the Lowlands. Op 17 mei hebben we eerst op Raceway Venray gereden. Met een manche overwinning in de 2e heat was de finale een feest voor Baarlo, Theo van Lier won en Danny werd 2e.

Deel 2 van dit weekend was in Lelystad op 18 mei, de snelheid van de dag ervoor zat er op zondag helaas niet in maar na flink vechten wist Danny er een nette 3e plaats in de finale uit te halen.
Het volgende weekend was weer een weekendevenement, de Wolrd Masters of Shale in Emmen op 25 & 26 mei. Op de zaterdag zat de snelheid er goed in maar dankzij in spin in de finale moest Danny vanaf de laatste plek zich terugvechten tot een 9e plaats.

De zondag was de grote dag, de Titel World Masters of Shale was te winnen. Na alle behaalde resultaten mocht Danny vanaf de 3e rij aan de buitenkant startten. Danny kwam tot een 2e plaats maar moest hier heel hard voor knokken en in het gevecht voor alles of niets helaas dwars kwam te staan en de Finale niet meer kon uitrijden, een podium had er zeker ingezeten zonder deze pech.

Tijdens het Pinkster weekend zijn we naar Lopik geweest voor de Foute Cross, Danny wist hier zelfs een Manche te winnen en de overige wedstrijd steeds in de Top-5 te eindigen. Hierna zijn we snel naar huis gegaan voor de volgende wedstrijd, op 2e pinksterdag.

Deze was op Raceway Venray, Danny eindige de manches steeds bij de eerste 4 en wist de finale te winnen, hiermee was de eerste finalewinst van 2014 behaald!Op 21 & 22 juni was er weer een weekend Gravelen in Emmen en Blauwhuis. Op 21 Juni zijn we eerst naar Emmen gegaan, de 3e manche was zeer spectaculair toen Zwerver bij Danny over de motorkap ging en uiteindelijk een koprol maakte, uiteindelijk wist Danny deze heat zelfs te winnen.  De finale werd helaas niet uitgereden door een lekker linker voorband.Op 22 Juni zijn we door gereden naar Blauwhuis, deze wedstrijd stond in het teken van het Fries open Kampioenschap. Na een DNF vanwege een kapotte bobine, een 5e en een 7e plaats in de manches had Danny geen gunstige startplaats. Uiteindelijk wist Danny de finale nog als 8e te eindigen.

Op 5 & 6 juli was weer een speedway weekend op Raceway Venray. Op een natte baan wist Danny  in de manches 2e en 3e te worden, helaas werd  een manche niet uitgereden vanwege een defecte bobine. De finale werd Danny 2e.Op 6 juli, dag 2 van het Speedway weekend was het wachten op vrijgave van de auto, de rode daken uit de top-5 van de finale op zaterdagavond werden onderworpen aan een test op traction-control waarin bij geen enkele auto iets werd gevonden. Op deze dag reed de Wereld Kampioen van dat moment met de auto van Danny Smidt welke vanwege een schorsing niet mocht deelnemen aan deze wedstrijden.  Hierdoor waren er andere en hardere wedstrijden dan de dag ervoor, zo kwam Keijzer op zn dak te liggen. In de finale werd Danny 5e nadat hij halverwege de race veel plaatsen verloor bij een duel.

Op 27 Juli was er de laatste asfalt race voor het World Cup weekend. Deze race werd gereden op het Midland Circuit te Lelystad. Danny wist een manche te winnen en na een hard maar mooi Duel met Weyenberg wist Danny ook de finale te winnen, de  tweede finale winst van het seizoen.

Op 16 en 17 augustus was het eindelijk zover, het World Cup Weekend. Op de zaterdag werden de laatste punten voor de startopstelling verdeeld, Danny stond eerste en wist dit ook vast te houden met behouden racen zonder risico’s te nemen. De manches werd Danny steeds 5e of 6e en de finale eindigde Danny in de top 10.17 augustus was de dag van de World Cup, Danny mocht vanaf een eerste plaats vertrekken maar uiteindelijke World Cup winnaar Daniel Johnson reed bij Danny over het voorwiel waardoor er teveel schade was om de wedstrijden te vervolgen. Het vervolg van de dag was het absolute dieptepunt van het seizoen met een afschuwelijke crash van Theo van Lier welke nog een zeer lange revalidatie voor de boeg heeft.

Op 23 & 24 augustus was er weer een weekend, we moesten beide auto’s meenemen aangezien we in Emmen en Lelystad moesten rijden. De zaterdag in Emmen was het zaak om niet in de buitenbocht te komen omdat daar erg veel modder lag wat resulteerde in een paar mooie inhaalraces tijdens de manches en een mooie 3e plek in de finale.

Op zondag waren we in Lelystad, met een stijgende lijn tijdens de manches met goede resultaten wist Danny de finale te winnen. Danny zijn 3e finale winst van 2014. Dit was tevens de laatste Qualifier voor de World Final. Met deze resultaten heeft Danny zich weten te kwalificeren voor de World Final.Op 19 & 20 September was de grootste wedstrijd van het jaar, de World Final. De vijdag, 19 september was nog een wedstrijd voor de Overseas drivers. Tijdens de finale lag Danny op een 3e plek maar kon deze helaas niet vasthouden en werd uiteindelijk 5e.

20 September was het zover, de World Final. De overseas drivers moetsen een Time Trial rijden om hun startplaatsten te bepalen. Danny wist na een bloedstollend duel de 2e tijd te noteren wat resulteerde in een plek op de 3e startrij, aan de buitenkant. Bij de start ging het meteen goed fout, Danny kwam in de vangrail en het hele veld klapte er achterop. Een herstart was nodig maar helaas was de schade te groot om nog te kunnen startten. De schade bleek zelfs dermate groot dat we de rest van de avond ook niet meer konden rijden.Terug op het vaste land waren er op 27 & 28 september weer wedstrijden in Emmen en Venray. De zaterdag stond in Emmen in het teken van de Gouden Helm. In 2013 was dit nog een Prooi voor Danny en mocht dus zijn titel gaan verdedigen. 3 Manches om de startopstelling te bepalen. Na een 5e plek in de eerste manche en een 2e plek in de 2e manche zag het er goed uit maar helaas werd de auto na de 2e manche afgekeurd vanwege een minimaal verschil in gewicht. De derde manche werd Danny 8e. Hierdoor mocht Danny pas vanaf de 6e rij starten, maar na 2 ronden reed Danny al op een 4e plaats. Helaas ging de auto stuk waardoor Danny uitviel.

Op 28 September op Raceway Venray misten we en manche door een defecte achteras, maar na een aantal mooie duels in de finale werd Danny 5e. Het Baankampioenschap op Raceway Venray was hiermee behaald, ongeacht de resultaten van de finale races.

19 Oktober stond in het teken van het ONK op Lelystad, traditioneel de mooiste wedstrijd van het jaar in Lelystad. Ook deze wedstrijd wist Danny vorig jaar te winnen dus mocht hij deze titel verdedigen. Na een 4e en een 2e plaats in de manches mocht Danny vanaf de 1e rij aan de buitenkant naast Kroonder starten. Na een aantal ronden prachtig vechten met Kroonder moest Danny genoegen nemen met een 2e plaats. Tijdens de sponsorrace ging Kroonder over de motorkap van Danny.Op 25 & 26 oktober waren de finale wedstrijden op Emmen en Venray. In Emmen deed Danny nog volop mee voor het Baankampioenschap, hij stond 2e. Na het hele seizoen maar 1 lekke band te hebben gehad in Emmen hadden we deze dag 2 lekke banden waardoor het baankampioenschap niet meer haalbaar was. De finale werd nog wel prachtig afgesloten met een 2e plaats.

De finaleraces op Raceway Venray (26 oktober) waren enkel nog van belang voor de Zilveren Spoiler, de Dutch Tarmac Series. Danny stond in dit kampioenschap 2e maar na een defecte achteras in de training waardoor we de eerste manche misten was het al bijna onmogelijk om deze nog te winnen. Na iedere manche was het sleutelen aan de achteras maar de Finale was toch nog mooi met een 2e plaats onder kunstlicht. Voor de overwinning kwam Danny net 1 of 2 ronden tekort.

Het seizoen werd op 9 november afgesloten in Lelystad, ook hier had Danny nog een kans op het baankampioenschap. Maar helaas lukte het niet om dit te winnen, de finale werd zelfs niet uitgereden nadat er een vreemd geluid klonk onder de Motorkap.


Hiermee kwam een eind aan een seizoen met voor ons 28 wedstrijddagen en een weekend (nacht)cross organiseren. Met  12 podiumplaatsen in de finales waarvan 3 overwinningen, 5 keer 2e en  4 keer 3e  was het een mooi seizoen waarin Danny het Baankampioenschap in Venray en zowel in Emmen, Lelystad en voor de Dutch tarmac series to op de laatste dag heeft meegedaan voor de hoofdprijzen.

Zonder hulp van Sponsoren, RDF, Club van 50 en fans was het niet mogelijk geweest om zo’n lang en vol seizoen te kunnen rijden. Wij willen iedereen die hieraan heeft meegeholpen bedanken!

 

Club van 50

 

De club van 50 avond was een succes! We hebben veel nieuwe leden bij de Club van 50. Het jongste lid is zelf pas 18 maanden oud! Siem Janssen

Wij bedanken iedereen voor de gezellige avond en voor de sponsering voor dit seizoen. Wij hopen jullie bij de wedstrijden weer te zien!

Leden welke zich hebben opgegeven en per bank willen betalen worden na betaling aan deze lijst toegevoegd, hiervoor heb je als het goed is een mail ontvangen, mocht dit niet zijn kan het geld overgemaakt worden op:

NL59 RABO 01584173 56
t.n.v. Stockcarteam Baarlo
met vermelding van jouw naam

 

 

Verslag finale wedstrijden Lelystad

 

Op zaterdag zijn we eerst naar Pijnacker geweest om Ron zijn verjaardag te vieren.

Op zondag zijn we fris en fruitig naar Lelystad vertrokken waar eerst een tijdstraining plaatsvond. Danny was erg tevreden over de auto na deze training.

Hierna was de eerste manche, Danny begon als laatste maar wist zich snel door het veld naar voren te rijden en ging de een na de andere voorbij, enkel 1 blauw en 1 rood dak kwam hij niet meer bij en uiteindelijk werd Danny 3e achter Weijenberg en Catsburg.

Hierna was er de prijs uitreiking van het zilveren dak, the Dutch Tarmac series. Hierin was Danny 2e geworden. Voor deze prijs hebben ze het gehele jaar gestreden in Venray en Lelystad.

De 2e manche ging niet zo goed als de eerste, Danny kon wel wegrijden bij Keijzer en Wobbes maar eenmaal op een 4e plek kwam hij niet verder, Baegen zat voor hem maar Danny kwam hem helaas niet voorbij.

De 3e manche ging Danny een stuk sneller maar nadat hij met Keijzer in gevecht was en van een te grote afstand Keijzer raakte spinde Danny zelf waardoor hij een goed resultaat kon vergeten. 

Hierna volgde alleen nog de finale, de start was goed, Danny wist zich snel naar een 4e plaats op te werken maar nadat Danny een vreemd geluid hoorde is hij direct gestopt. Hiermee kwam er een aan het seizoen 2014.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

Wij willen alle sponsoren, club van 50 en fans bedanken voor hun steun dit jaar en hopen jullie volgend jaar weer allemaal te zien!

 

Laatste wedstrijd van 2014

 

Aanstaand weekend gaan we naar Raceway Venray voor de aller laatste race van 2014. Dit zullen de finalewedstrijden voor het midland circuit zijn. Danny maakt nog kans op het baankampioenschap maar zal daarvoor wel zijn uiterste best moeten doen en mogen we niet de pech hebben welke we het laatste weekend in Emmen en Venray hadden. Omdat de "landklasse" mee zal rijden met de asfalt klasse zullen er met zekerheid meer deelnemers zijn dan normaal en Lelystad. Dit hebben we afgelopen maand met het ONK ook gezien en zorgde voor heel erg mooie wedstrijden. Het is zeker de moeite waard om nog een keer af te reizen naar Lelystad om ons te komen aanmoedigen!

Dus, tot zondag!!

 

Verslag & Foto's Venray 26 Oktober

 

Op zondag zijn we naar raceway venray gegaan om aan de finale races deel te nemen. Op deze dag werden ook de laatste punten verdeeld voor de Dutch Tarmac series, of wel de zilveren spoiler. Danny stond 8 punten achter op Keijzer wat dus op voorhand beloofde een spannende dag te worden.

Tijdens het trainen ging helaas het diff kapot waardoor we de eerste manche moesten missen.

Gelukkig was de auto wel klaar voor de 2e manche. Bij de start verloor Danny 1 plaats aan Keijzer en moest meteen in de achtervolging, al snel genoeg lag Danny op een 4e plaats, ronde voor ronde kwam hij dichterbij aan Weijenberg welke 3e lag, in de een na laatste ronde kon Danny de 3e plek overnemen. Smidt was 1e en Keijzer 2e. Helaas zat er nog een lekkage aan de achteras waardoor er weer gesleuteld moest worden.

De auto was net op tijd klaar voor de derde manche. Bij de start onstond er een gevecht met Catsburg waardoor Keijzer kon wegkomen. Nadat Danny zich had ontdaan van het gevecht met Catsburg kon Danny met een inhaalrace beginnen. Aan het eind van de race kwam er weer rook onder de auto vandaan, helaas weer een lekkage. Danny kwam niet verder dan een 6e plaats en weer moest er gesleuteld worden.

De laatste race was de Piet Keijzer Memorial Tropy. Bij de start moest Danny Keijzer laten gaan maar hij kon Keijzer volgen en op het eind was Danny sneller dan Keijzer. Op dat moment lagen ze al eerste en tweede. Danny kwam met de ronde dichterbij, in de laatste ronde bleek het verschil net te groot om een last bender te maken. Een nette 2e plek was het resultaat. Eindelijk liep de auto goed wat alle problemen nog een beetje goed maakte.

Wij willen alle aanwezige fans bedanken voor hun steun!

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Verslag & Foto's Emmen 25 Oktober

 

Op vrijdag zijn we al vertrokken naar Emmen, 's nachts is er best veel regen gevallen waardoor het 's morgens een modderpoel was. De Bangers reden eerst 5 manches alvorens de F1 gingen rijden. Vandaag werd ook het baankampioenschap beslist, Danny stond 2e achter Van 't Veer en voor Wijbinga en Woudenberg.

Tijdens de eerste manche was de baan glad maar Danny kon goed mee met de concurrentie, bij het inhalen van een langzamere deelnemer reed Danny zijn band stuk op een bumper, hierdoor moest Danny de strijd staken.

De tweede manche was Danny ontketend, hij kon wegrijden bij de concurrenten maar reed zich vast bij een opstopping, hierdoor verloor Danny 1 ronde. Kort hierna kwam er een herstart, Danny haalde de een na de andere auto in en werd 11e, helaas weinig punten ondanks de snelste rondentijd.

Bij de derde manche had Danny een spectaculaire start, na 3 ronden lag hij al in de top 5, helaas kwam Danny weer met zn band tegen een andere bumper en had weer een lekker band en dus weer geen finish.

De finale ging wel goed, de een na de andere werd ingehaald, helaas was het niet meer mogelijk om Wijbinga in te halen, een prachtige en verdiende 2e plaats was het resultaat van deze finale.

De auto was vandaag heel erg goed, alleen hebben we pech gehad in het verkeer tijdens de manches. De finale maakte veel goed!

 

 

Laatste races in Emmen en Venray

 

Aankomend weekend zijn de laatste wedstrijden van 2014 in Emmen en Venray. Op zaterdag zullen we in Emmen rijden op de Gravel.

 

Op zondag wijden we de Finale races op Raceway Venray. Op deze laatste wedstrijddag wordt traditiegetrouw stil gestaan bij stockcarlegende Piet Keijzer uit Helmond, die in 2005 tijdens een race noodlottig om het leven kwam. Tijdens de finalerace van de stockcar F1 klasse wordt de Piet Keijzer Memorial Trophy verreden. Een Trophy die bij veel stockcar F1 coureurs hoog op het lijstje staat. Bijzonder aan deze memorial is dat een van Piets oude stockcars aanwezig zal zijn op Raceway Venray als eerbetoon aan deze fervente stockcarliefhebber. Er zijn enkele jaren nodig geweest om de stockcar in oude glorie te herstellen.

Wij hopen op beide banen nog een keer lekker te kunnen rijden om het seizoen op beide banen met een goed gevoel af te kunnen sluiten.

 

 

 

Busreis RDF naar Finale races RDF

 

Op zondag zal de RDF weer een busreis verzorgen naar Raceway Venray, de finale races. Meer informatie staat op de website van de RDF

 

 

Verslag ONK Lelystad 19 oktober

 

Op zaterdag zijn we al naar Lelystad gereden om te kunnen trainen voor het ONK. Op zondagmorgen werden er nog een paar zaken aangepast. Om 11uur begon de voorstellingsronde waarbij alle stockcars op de baan stonden.

Bij de start van de eerste manche verloor hij meteen een plaats maar knokte zich terug. Helaas werd Danny weer naar buiten geduwd waardoor hij weer veel plaatsen verloor. Na een herstart bleef Danny uit de problemen en vocht zich terug naar een 4e plek waarna het begon te regenen en het spekglad werd. Hij wist de 4e plaats te behouden.

Na deze manche werden nog enkele zaken aangepast. De tweede manche ging Danny heel goed van start, helaas kwam hij tussen het gedrang te zitten waardoor hij terug viel tot de laatste plaats. Na een spectaculaire wedstrijd en een herstart waarbij Danny drie auto's tegelijk opzij zette kwam Danny heel sterk terug en reed terug naar een 2e plaats achter Paul Hermkens.

Hierna volgde het ONK, de startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde punten tijdens de 2 manches hiervoor. Ron Kroonder mocht vooraan starten, Danny als 2e. Bij start kon Danny direct achter Kroonder aan de binnenkant aansluiten, hij duwde Kroonder naar buiten en pakte de leiding, de ronden hierna was het stuivertje wisselen aan kop, hierdoor kwamen de achtervolgers erbij waardoor er een nieuw gevecht ontstond waarbij Danny heel ver naar buiten werd geduwd en hij op de 5e plek kwam te rijden, Danny knokte zichzelf terug naar een 2e plek maar het gat naar Kroonder was helaas te groot waardoor Danny 2e werd.

De laatste race was de sponsor race, hierin reden de land en de asfaltklasse samen. De top 3 van de ONK moeten met een ronde achterstand beginnen. Na een ronde of 6 kwam er een gele vlag en een herstart. Na deze herstart ging het mis, Kroonder ging over de zijkant en voorkant waardoor de luchtfilter afbrak en Danny deze race niet kon finishen.

Hiermee kwam een eind aan een mooi weekend met mooie wedstrijden en goede resultaten.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

ONK lelystad 19 oktober

 

Het einde van het seizoen is helaas aangebroken, tijdens het eind van het seizoen wordt in Lelystad altijd het ONK verreden. Dit is een van de mooiere wedstrijden van het jaar en zeker de mooiste van het hele jaar in Lelystad.

Vorig jaar wist Danny deze wedstrijd te winnen. Een wedstrijd met veel aktie en veel spanning. We hopen dat het dit jaar weer zo'n mooie wedstrijden worden met weer een mooi resultaat.

Deze dag zal volledig in het teken staan van Stockcars, zo rijden de F1 asfal, F1 land, F2, F1 heritage de mini stockcars. Op de grote baan rijden nog de BMW 325I Cup en de Midland Hotrods.

Na ONK finale zal de traditionele Sponsorrace plaatsvinden waarbij de top 3 van het ONK met een ronde achterstand moet starten. Nieuw hierbij is dat tijdens deze Sponsorrace de Asfalt en de landklasse zullen worden samengevoegd.

Wij hopen jullie allemaal aanstaande zondag te zien bij deze wedstrijden!

 

Verslag en Foto's wedstrijden Venray

 

Op zondag zijn we naar Venray geweest,  's morgens hebben we 3 keer kunnen trainen voordat de wedstrijden begonnen. 

De eerste manche begon Danny achteraan,  Keijzer kwam direct goed weg bij de rode daken welke een aantal ronden met elkaar in gevecht waren. Na een aantal ronden ging Keijzer zijn auto stuk waardoor Danny weer een plekje won en jacht kon maken op de blauwe daken. In de laatste bocht ging de achteras stuk waardoor Danny nog net als 7e over de streep kwam. 

Hierna moest er veel gesleuteld worden. Helaas was de auto niet klaar voor de 2e manche. 

Kort voor de 3e manche was de achteras vervangen en kon Danny weer van start. Bij de start was een mooie strijd tussen de rode daken maar toen er een paar gaten vielen kon Danny het tempo met moeite volgen en werd uiteindelijk 9e.

Hierna volgde enkel de finale nog waarvoor er eerst druk overleg werd gepleegd wat te doen om de auto toch beter te krijgen. Bij de start wist Danny meteen Keijzer voorbij te gaan maar de bocht erna kreeg hij een knal van Keijzer waardoor hij flink wat meters verloor en hij dus opnieuw van achteraf aan kon beginnen. Tegen het eind van de race kwam Danny de rest weer bij waardoor er een spannende slotronde ontstond. Bij het ingaan van de laatste ronde lag Danny 8e of 9e, bij het ingaan van bocht 1 kon Danny de aanval plaatsen op Keijzer waardoor deze met een aantal andere rijders rechtdoor schoten zodat Danny het hele groepje kon inhalen en uiteindelijk als 5e over de streep kwam.

Helaas ook vandaag weer pech gehad maar wel een mooie finale met een prachtige ontknoping!

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Verslag en Foto's wedstrijden Emmen
-Gouden Helm-

 

De wedstrijden in Emmen stonden in het teken van de gouden helm. Iedere rijder moest 3 heats rijden,  de resultaten van deze heats bepaalden de opstelling van de finale om de gouden helm. 

Bij de eerste manche is Danny goed weg,  hij kan de rode daken achter zich houden en klimt op naar voren. Uiteindelijk moet Danny 1 rood dak aan zich voorbij laten gaan maar finished op een 5e plek. Danny was niet helemaal tevreden na deze heat. Er werden wat aanpassingen gedaan. 

Deze aanpassingen bleken goed uit te pakken,  Danny reed erg goed en wist uiteindelijk als 2e te finishen. Bij de keuring bleek er een minimale afwijking in de gewichten te zitten waardoor Danny uit de uitslag werd gehaald. 

De 3e manche kwam Danny in het gedrang te zitten en verloor heel wat plaatsen waardoor Danny uiteindelijk als 8e over de streep kwam.

Dit betekende dat Danny vanaf de 6e rij moest starten. De start van Danny was enorm goed,  na 2 ronden kwam Danny als 4e over de streep. Helaas stopte de auto ermee waardoor Danny de strijd moest staken. 

Hiermee kwam een einde aan de wedstrijden in Emmen. Danny was erg snel,  alleen had Danny vandaag niet het geluk!  

Op naar Venray! 

 

 

Gouden Helm in Emmen en wedstrijden op Raceway Venray

 

Na een mooi World Final weekend was er een week van veel sleutelen na de opgelopen schade tijdens de World Final. Hier was minder dan een week de tijd voor omdat we dit weekend, op de zaterdag, weer in Emmen mogen rijden. De zondag mogen we weer op Raceeway Venray rijden.

De wedstrijd van zaterdag in Emmen zal in het teken staan van de Gouden Helm. Vorig jaar wist Danny deze mooie prijs te winnen. Ook dit jaar zal Danny er alles aan doen om hier weer een mooi resultaat te boeken.

De zondag gaan we weer terug naar Raceway Venray. De plek welke we vorige maand in mineur verlaten na de harde crash van Theo van Lier. We zijn enorm blij dat Theo vooruitgang boekt en online de wedstrijden/uitslagen volgt.

 

Verslag en foto's World Final Coventry

 

Op donderdag zijn we naar Engeland vertrokken om deel te nemen aan het World Final weekend in Coventry. 

Op vrijdag waren de overseas-drivers aan de beurt om te rijden. Tijdens de eerste manche ging Danny erg goed maar viel aan het eind van de race terug tot een 7e plaats. Hierdoor stond Danny in de finale. 

In die finale ging Danny goed,  hij was een tijd 3e maar viel helaas terug tot een 5e plaats. 

De laatste wedstrijd was de Grand National. Hierin eindigde Danny ook weer in de top 5. 

Op zaterdag was DE dag, de World Final. De start opstelling van de overseasdrivers werd bepaald door middel van een tijdstraining. Het zou twee keer 1 rondje worden. Hierna stond Danny 4e. Echter de baan werd zoveel sneller dat de rijders de keuze kregen om nog een 3e run te rijden,  hierdoor zouden wel beide voorgaande tijden komen te vervallen. Danny koos ervoor om een 3e run te rijden. Samen met Koen Maris had Danny hierna de snelste tijd waardoor Danny en Koen Maris nog een ronde moesten rijden,  hierin was Koen Maris net iets sneller. Danny mocht hierdoor op de 3e rij aan de buitenkant starten. 

Bij de start van de World Final ging het in de eerste bocht meteen fout,  samen met landgenoot Koen Maris ging Danny hard de vangrail in en het hele deelnemersveld knalde hierdoor op elkaar. Helaas was er teveel schade om de World Final te kunnen vervolgen. 

Helaas was er te weinig tijd om alle schade fatsoenlijk te kunnen herstellen waardoor we helaas niet meer hebben gereden tijdens de rest van de avond. 

Op zondag zijn we naar Northampton gereden om daar de asfalt wedstrijden te bekijken. Danny nam deel aan de wedstrijden voor de Formule 2. Vanaf een allerlaatste plaats reed Danny naar een 7e plaats waarmee hij meteen in de finale stond.  

Danny begon de finale op een een na laatste plaats maar na 2 ronden toen er een herstart kwam was Danny al 10 auto's voorbij,  hij had nog maar 3 rode daken voor zich. Na de herstart ontstond er een gevecht tussen de rode daken waardoor Danny helaas niet in de top 5 eindigde. De laatste race voor Danny was de Grand National,  deze heeft Danny niet uitgereden vanwege een technisch probleem. 

Hiermee kwam er een eind aan alle races van het weekend.

Wij bedanken alle meegereisde fans en met name ook de RDF voor het gezellige weekend!

Klik op een van de foto's voor meer foto's van het weekend. 

 

World Final Coventry

Op 20 september zal de World Final plaatsvinden in Coventry. Om deel te mogen nemen aan deze World Final moesten we ons eerst Kwalificeren. Dit kon op twee manieren. Via de Gravel of Via het asfalt. Via de Gravel gingen de 5 beste naar de World Final en via de Asfal de 3 beste. Aangezien wij alleen op Emmen rijden en niet op de andere banen waar men zich moest kwalificeren op de gravel hebben wij gekozen om ons via het Asfalt te kwalificeren. Aangezien er maar 3 plaatsjes te vergeven zijn was dit niet zomaar vanzelf sprekend dat we dit zomaar eventjes gingen doen. Uiteindelijk is het ons wel gelukt om ons op deze manier te plaatsen.

Vanwege het zware ongeval van Theo van Lier was er twijfel of het niet beter was om niet naar Engeland te gaan maar na overleg hebben we besloten toch te gaan. Natuurlijk wensen wij Theo, Anneke, Nicky, familie, vrienden en Team Vlodrop heel veel succes met revalideren en zijn ook blij met de updates via de Facebook pagina van team Vlodrop.

Het weekend Engeland zal voor ons op Donderdagavond beginnen, dan vertrekken wij naar Engeland. Op vrijdagavond zullen we deelnemen aan de wedstrijden in Coventry welke alleen voor de Overseas drivers zijn, hier zullen dus geen Engelsen aan deelnemen. Op zaterdagavond zal de World Final plaatsvinden. De startopstelling van de Engelse rijders is al bekend maar de Overseas drivers zullen op zaterdag een tijdstraining rijden op zo de plekjes tussen de Engelsen te verdelen.

De startopstelling:

ROW INSIDE LANE OUTSIDE LANE
1 Paul Harrison (2) Matt Newson (16)
2 Dan Johnson (4) Rob Speak (318)
3 Overseas Driver Overseas Driver
4 Mick Sworder (150) Frankie Wainman Jnr (515)
5 Lee Fairhurst (217) Paul Hines (259)
6 Overseas Driver Overseas Driver
7 Ivan Pritchard (434) Mal Brown (34)
8 Ed Neachell (321) Craig Finnikin (55)
9 Overseas Driver Overseas Driver
10 Stuart Smith (390) Nigel Harrhy (45)
11 Will Hunter (220) Paul Ford (388)
12 Overseas Driver Overseas Driver
13 Will Yarrow (22) Mark Woodhull (335)
14 Dylan Williams-Maynard (51) John Lund (53)
15 Overseas Driver Overseas Driver
16 Danny Wainman (212) Michael Scriven (12)
17 Overseas Driver Overseas Driver

 

Op zondag zullen we afreizen naar Northamton waar we als toeschouwers aanwezig zullen zijn bij de World Masters. Wij nemen dus ook alleen de Gravel auto meenaar Engeland. Danny zal wellicht in zijn eigen F2 deelnemen aan de World Masters voor de  F2. Dit hele weekend zullen we gesteund worden door de RDF welke weer met een bus vol achter ons aan reizen.

Klik op deze link voor meer info over het programma.

 


Verslag en foto's Lelystad 24 augustus

 

Op zondag waren er 11 stockcars f1 aan de start. Na de start kon Danny goed mee maar bleef aan Keijzer hangen waardoor ze samen wat tijd en plaatsen verloren. Danny vocht zich terug tot een 5e plaats. Danny was niet tevreden met zn wegligging. 

De 2e manche kwam verloor Danny direct een plaats aan Catsburg maar pakte de snel weer terug. Hij werkte zich op naar een 4e plaats en reed naar de nummers 2 en 3 (Keijzer en Baegen). Bij het ingaan van de laatste ronde pakte Danny de 3e plaats,  in de laatste bocht probeerde Danny Keijzer nog in te halen maar op de finishlijn kwam hij enkele cm tekort. Een 3e plaats als resultaat in de 2e manche. Ondanks aanpassingen was Danny nog niet tevreden. 

De 3e manche was een leuk gevecht om de 4e plaats met alle rode daken,  met nog 3 ronden te gaan ging Danny,  op een 5e plaats liggende, zn rechterachterband stuk waardoor Danny de strijd moest staken. Ondanks weer een aantal aanpassingen was Danny nog steeds niet tevreden. 

De laatste race was de finale,  Danny was heel goed weg,  hij was snel weg van de andere rode daken en kon jacht gaan maken op de blauwe daken, hij haalde za allemaal 1 voor 1 in en pakte zo de eerste plek en kon zelfs een voorsprong gaan opbouwen en gaf de finale overwinning niet meer uit handen. Nu was Danny wel tevreden met de wegligging. Tijdens zijn ererondje op de startcar had Danny nog mooie woorden voor Theo van Lier! 

Klik op een van de foto's voor meer foto's. 

 

Verslag en foto's Emmen 23 augustus

 

Op vrijdag zijn we vertrokken richting Emmen. Met zowel de gravel als ook de asfalt auto hebben we meegenomen om de zondag nog in Lelystad te kunnen rijden. 

De eerste manche van de dag was meteen de F1. De baan was nat en stroperig. Bij de start kwam Danny goed weg maar na een paar ronden spinde er 2 auto's voor Danny waardoor hij naar de buitenkant werd gedwongen en veel plaatsen verloor,  en ronde later raakte Danny de vangrail in de binnenbocht waardoor de vangrail stuk ging. Hierdoor kwam er een herstart. Na de herstart wist Danny zich op te werken naar een 4e plaats. 

De 2e manche kwam Danny goed weg,  helaas kwam hij weer na een spin van een ander op de 2e lijn en kwam vast te zitten in de dikke modder. Hierna volgde weer een prachtige inhaalrace met een 4e plaats als resultaat. 

De 3e manche kwam Danny nog wel goed weg maar bleef aan de auto van Maris hangen en samen kwamen ze in de buitenbocht tot stilstand. In de buitenbochten was zo enorm veel modder dat Danny er niet meer uit kon komen en zijn manche was hiermee helaas voorbij. 

De finale begon voor Danny met wat plaatsverlies op een tamelijk natte baan. Na 2 herstarts kwam Danny na een aantal mooie duels als 3e over de finish. 

Hierna volgde nog een consolation waarmee de winnaar zich rechtstreeks voor de World Final in Engeland kon plaatsen. Bij de start kwam Danny direct op het 2e spoor en viel terug tot een laatste plaats. Hij begon met een inhaalrace maar doordat het diff stuk ging moest Danny de strijd staken. 

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

World Cup & Wedstrijden aankomend weekend

 

Het zou een prachtige dag moeten worden maar uiteindelijk eindigde de dag met een afschuwelijk ongeluk van Theo van Lier. Wij wensen Theo, Anneke, Nicky, Familie, vrienden en Team Vlodrop heel veel sterkte en hopen dat Theo er snel en vooral helemaal bovenop komt!!!

Uit respect voor Theo staat hieronder enkel een kort verslag van de World Cup zonder foto's. De foto's van de World Cup zullen we later online plaatsen.  

Op zondag was het zover,  de World Cup. De auto werd gecontroleerd en klaar gemaakt om plaats te nemen in het Parc Fermé.

Bij de voorstellingsronde stond Danny samen met zn zus Michelle op de auto. Klaar voor het grote geweld. Bij de start verloor Danny meteen zn eerste plaats aan Keijzer waardoor Danny meteen in de aanval moest. Hierdoor was het voor de achterliggende auto's makkelijk om erbij te blijven en helaas kreeg Danny en flinke klap en verloor enkele plaatsen,  een ronde later werd hij in de vangrail gereden waardoor er veel schade ontstond en Danny helaas na een paar rondjes proberen de strijd moest staken. Veel stangen,  de vooras en een schokbreker waren stuk. Veel reparatie werk om de volgende manches te halen. De volgende manche werd gehaald maar werd helaas ontsierd door de afschuwelijke crash van Theo van Lier.

 

WEDSTRIJDEN AANKOMEND WEEKEND

 

Aankomend weekend zullen we op zaterdag op Emmen rijden en op zondag zullen we in Lelystad rijden. Beide wedstrijden zijn Qualifiers voor de World Final in Engeland volgende maand. Het team is druk bezig om beide auto's te prepareren voor deze 2 wedstrijd dagen.

 

 

 

Verslag en foto's Raceway Venray (zaterdag)

 

Vandaag begon dan eindelijk het World Cup weekend. Na veel sleutelen om de auto optimaal in orde te krijgen zijn we op vrijdagavond naar Venray vertrokken. 

Voor dit weekend waren maarliefst 50 F1 stockcars ingeschreven. Om 12 uur was er eerst een geluidstraining. Hierna was er nog een mogelijkheid om te trainen waarin we nog een paar zaken hebben aangepast en uitgeprobeerd. 

Bij de eerste manche werd meteen duidelijk dat de Engelsen en met name Tom Harris heel erg snel zijn. Danny moest Tom Harris al snel voorlaten. Het was ook niet nodig om onnodige risico's te nemen,  hij moest bij Keijzer in de buurt blijven om zijn voorsprong in punten te verdedigen voor de startopstelling van de World Cup. Dit lukte heel goed,  hij kwam zelf Keijzer voorbij maar deze duwde hem de bocht erna na de 2e lijn waardoor Keijzer weer een stuk voor lag op Danny. Danny bleef nu achter Keijzer en eindigde uiteindelijk als 5e deze eerste manche. Danny was niet helemaal tevreden met de afstelling waardoor er weer dingen werden aangepast. 

Danny begon zijn 2e manche met een spin na een duw van Daniel Wainmann. Hierdoor moest Danny vanaf een allerlaatste plaats opnieuw beginnen. Na 2 herstarts en flink wat duwen werd Danny knap 5e in al het geweld in deze geweldige manche. 

Bij de start van de 3e manche verloor Danny enkele plaatsen aan de Engelse rijders achter hem waarna hij bij hun kon aansluiten en naar voren kon rijden. Al snel viel Keijzer uit waardoor Danny wist dat hij met elk behaald punt uitliep op Keijzer. Na een leuke strijd met Frank Wainmann werd Danny 6e zonder enig risico te hebben genomen. 

Nu moest Danny zich opmaken voor de finale. De finale was de Long Track Memorial Trophy. Danny was erg snel,  hij kwam goed weg maar kreeg toch enkele tikken en om schade voor de World Cup te voorkomen reed Danny op safe maar wist wel steeds terug te komen bij de andere rode daken. Uiteindelijk wist Danny netjes in de top 10 te eindigen en zo de eerste startplaats bij de World Cup veilig te stellen. 

Op het eind van de dag waren we erg tevreden met de afstelling van de auto. We kunnen ons nu opmaken voor de World Cup van zondag. Alles zal nog 1 keer worden gecontroleerd alvorens we morgen aan de World Cup kunnen beginnen.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag. 

 

World Cup

 

Op 16 & 17 augustus zullen wij weer deelnemen aan het World Cup weekend in Raceway Venray. Danny heeft de afgelopen races zo goed gereden dat hij op dit moment de meeste punten heeft waardoor hij vanaf Pole zou mogen starten tijdens de World Cup. Maar er liggen nog genoeg kapers op de loer want op de zaterdag zijn er nog punten te verdienen welke ook nog meetellen voor de startopstelling.

Dit jaar zullen er een record aantal Engelse rijders overkomen naar Venray om ook deel te nemen aan de World Cup en/of de overige races. Op dit moment zijn er al meer dan 20 Engelse F1 rijders aangemeld waardoor er een garantie is voor spectakel op de baan.

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen om de auto zo optimaal mogelijk voor elkaar te krijgen en de strijd aan te kunnen gaan met zowel de Engelse top maar ook de Nederlandse top.

Wij hopen jullie aankomend weekend allemaal te zien op Raceway Venray.

Meer informatie over de World Cup is te vinden op de website van Raceway Venray

 

 

RDF Busreis naar de World Cup

 

Op 16 & 17 augustus zal weer de World Cup plaatsvinden op Raceway Venray. Ook dit jaar zullen er veel Engelse rijders overkomen naar Venray om een poging te wagen de World Cup te winnen.

Wij zullen weer gesteund worden door de RDF. Net als iederjaar zal de RDF een busreis organiseren zoals op onderstaand bericht is te zien.

OPGAVE KAN VIA HUN WEBSITE

 

Beste Members en stockcar F1 gasten

Op 16 en 17 Augustus 2014 staan de worldcup wedstrijden op het programma bij Raceway Venray
Ook dit jaar organiseert RDF een all inclusive busreis.We nemen dan plaats op de inmiddels beroemde Baarlo tribune waar we de baarlose rijders en teams kunnen toe juichen.
Opgeven kan alleen via deze website en kan tot 14 Augustus.
De inschrijving is pas definitief als er betaald is! Degenen die zich al in hebben geschreven hoeven niet meer te reageren!

Met vriendelijke race groet,

Race-day Friends Baolder

 

 

 

Verslag en foto's Lelystad 27 Juli

 

Op zondag 27 juli zijn we naar Lelystad gegaan om aldaar de laatste wedstrijden op asfalt voor de Worldcup te rijden. Helaas waren er maar 9 stockcars aanwezig en al tijdens de training ging Keijzer zijn motor stuk waardoor er maar 8 auto's reden. 

Tijdens de eerste manche begon Danny achteraan en wist zich naar een 2e plaats te rijden achter Christaan Weijenberg. Na deze manche klaagde Danny dat hij bij bocht uitkomen geen grip had. 

Voor de tweede manche werd er gesleuteld aan de auto om meer grip te krijgen. Tijdens deze tweede manche werkte Danny zich op naar een 1e plaats en gaf deze ook niet meer af. Een overwinning in de 2e manche. 

Voor de derde manche werd er weer iets veranderd aan de auto maar dit maakte naar Danny zijn idee de auto niet beter. Een 3e plek was het resultaat. 

Voor de finale werd er weer gesleuteld,  dit bleek in de finale toen het een stuk beter ging,  na een mooie strijd nam Danny de leiding en kreeg nog een paar flinke tikken van Weyenberg maar kon dit goed opvangen en reed weg om zo de finale te winnen.

We zijn blij met deze dag, we hebben vanalles kunnen proberen en goede resultaten geboekt.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Mark Pelzer gaat verhuizen

 

Mark Pelzer gaat Baarlo helaas verlaten om in Panningen te gaan wonen.

Mark is een groot fan van autospeedway en met name de Stockcar F1. Tijdens de wedstijden op Racewway Venray werkt hij altijd voor Raceway Venray en zorgt Mark ervoor dat de toeschouwers veilig kunnen oversteken naar het middenterrein.

Tijdens de raceweekenden was Mark altijd te vinden bij de Raceday Friends en Stockcarteam Baarlo. Na de wedstrijden ging Mark vaak mee naar Chris om nog een paar biertjes te drinken.

Nu Mark naar Panningen gaat verhuizen vond hij het wel erg leuk om nog een keer met de RDF en Stockcarteam Baarlo bij Chris een Pilsje te drinken. Er was een leuk afscheidswoord voorbereid door de RDF welke door Jan Kluthausen werd gepresenteerd. Tijdens het afscheidswoord had Mark ook nog een bosje bloemen voor zijn vaste begeleiders, van zowel thuis als ook tijdens de 4-daagse.

Na het afscheidswoord kreeg Mark een rondje achter op de quad door het dorp aangeboden. Met de 2 finishvlaggen in zijn handen zwaaide hij vrolijk naar alle aanwezigen.

Op de weg terug stopte de Quad bij Mark thuis waar de stockar F1 klaar stond om met Mark op de motorkap een rondje te maken!

Mark, wij wensen jou veel succes en plezier in Panningen! Tot snel! 

 

Lelystad 27 Juli

 

Aankomende zondag gaan we naar het Midland Circuit in Lelystad. Dit is de laatste wedstrijd op asfalt in Nederland voor het World Cup weekend op Raceway Venray. Dit is dus de laatste test voor het World Cup weekend.

Ondanks de tot nog nu weinig aangemelde deelnemers hopen wij dat jullie ons komen aanmoedigen.

Tot zondag!

 

 

Foto's Eric Bol Raceway Venray

 

Ook op 5 & 6 Juli heeft Eric Bol weer de nodige foto's gemaakt. Klik op onderstaande foto voor meer foto's van dit weekend.

 

 

 

Verslag zondag 6 Juli

Op zondag was de 2e wedstrijddag van dit race weekend. De stockcars welke zondag na de finale werden gekeurd hebben de hele nacht in de garagebox gestaan omdat ze de avond ervoor nog niet klaar waren met keuren. 

Op zondag was Wereld kampioen en World Cup winnaar Tom Harris ook aanwezig. Bij de start ontstond meteen een gevecht tussen de rode daken waardoor de gele daken meteen een gat konden slaan wat voor de rode daken niet meer dicht te rijden was. Danny werd 6e en was niet tevreden. 

Voor de 2e manche volgden enkele aanpassingen waardoor het veel beter ging. Bij de start verloor Danny wat tijd maar kwam heel sterk terug,  hij werkte zich op door het veld naar een 2e plaats achter Lee Robinson. 

De 3e manche begon met een flinke klapper door Tom Harris die Catsburg en Keijzer in de vangrail duwde waardoor Keijzer op z'n dak kwam. Hierna volgde een volledige herstart. Danny kwam goed weg en kon weg komen bij Harris,  deze kwam halverwege de race Danny bij en voorbij. Danny werd uiteindelijk 4e deze manche. 

Aan het eind van de dag was er nog de finale. Bij de start kon Danny nog met Harris mee maar verloor tijd bij het inhalen van andere deelnemers,  hij kwam op de 2e lijn waardoor alle rode daken hem weer voorbij kwamen, hierdoor kon Danny zijn opmars opnieuw beginnen maar het tempo bij de concurrentie was erg hoog waardoor hij in de finale niet verder kwam dan een 5e plaats. 

Vandaag ging niet zo goed als gisteren maar Danny heeft wel belangrijke punten gepakt dit weekend. 

Klik op een van de foto's voor meer foto's van dit weekend. 

 

 

Verslag zaterdag 5 Juli

 

Op zaterdag zijn we naar Venray gegaan voor 2 dagen stockcarracen. ' s Morgens hebben we in de regen getrained wat er al netjes uitzag. 

Tijdens de eerste manche was de baan kletsnat door een flinke regenbui net voor de start. Danny is sinds deze week superstar waardoor hij vanaf de allerlaatste plek moest beginnen,  direct na de start was het een mooi gevecht naar voren, waarin hij veel rijders voorbij ging,  in de laatste ronde wist hij de 2e plek te pakken. Danny was erg tevreden met de auto. 

Bij de start van de 2e manche was het droog, Danny was heel snel weg en nam meteen afstand van de andere superstars en kwam al snel in de top 5, helaas viel Danny uit omdat de motor haperde. Dit probleem, een kapotte bobine, werd na de 2e manche verholpen waardoor Danny klaar was voor de 3e manche. 

Bij de 3e manche was Danny weer enorm snel weg, hij lag al na 8 ronden op een 4e plek waarna er een gele vlag kwam,  na de herstart ontstond er een prachtig gevecht,  echt stockcarracen!  Danny kwam hier als beste uit eindigde als 2e achter Paul Hermkens welke tijdens het gevecht snel weg was gereden. 

De finale begon direct met een flink geduw waardoor Danny wat tijd verloor maar kwam toch goed uit de gevechten en reed snel naar voren naar een 2e plaats,  helaas was Lee Robinson ver weg en werd hij 2e in de finale. 

Na de finale werden alle rode daken in de pits uitgebreid gecontroleerd.

 

 

 

Wedstrijden Venray 5 & 6 Juli

 

Aankomend weekend zullen we weer op asfalt gaan rijden, zowel op zaterdag als op zondag. Dit is ook het laatste raceweekend voor de World Cup in Augustus. De aanvangstijden van de wedstrijden zijn te vinden op de website van Raceway Venray.

De RDF zal ook weer gezamelijk naar Raceway Venray komen, opgave kan via hun website

 

 

Verslag 22 Juni Blauwhuis

 

Op zondagmorgen zijn we vanuit Emmen doorgereden naar Blauwhuis voor de wedstrijden om het Open Fries Kampioenschap. Om de baan van Blauwhuis is een vangrail geplaats afgelopen winter.

Tijdens de eerste heat waren er problemen met de bobine waardoor Danny helaas uitviel. De tweede heat ging erg goed en ondanks een lekker achterband is Danny 7e geworden. De derde heat ging weer een stuk beter, Danny werd 5e.

Hierna volgde alleen nog de finale, het Open Fries Kampioenschap. De startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde punten tijdens de drie manches. Doordat Danny was uitgevallen had Danny geen fijne startplaats, toch wist Danny zich op te werken na een 8e plaats.

Hiermee kwam weer eind aan het Stockcarweekend in Emmen en Blauwhuis.

Op de PEWI website zullen de komende dagen foto's komen te staan van deze wedstrijd.

We gaan ons nu opmaken voor de wedstrijd op Raceway Venray, 5 & 6 Juli.

 

 

 

Verslag en foto's 21 Juni Speedway Emmen

 

 

Op vrijdagavond zijn we weer naar Emmen gereden voor de wedstrijden op zaterdag in Emmen. 

Tijdens de eerste manche spinde Danny meteen in de eerste ronde waardoor hij van achteraan opnieuw moest beginnen,  helaas had Danny weinig grip waardoor hij maar weinig plaatsen goed kon maken. 

Tussen de eerste en de tweede manche werd er weer vanalles aangepast. Bij de start van de 2e manche verloor Danny weer een aantal plaatsen maar had meer grip dan de manche ervoor,  hij vocht zich terug tot een 12e plaats tot aan de herstart. Na de herstart kreeg Danny een flinke tik van Maris waardoor de auto het niet meer deed en Danny de manche helaas niet uit kon rijden.

Voor de 3e heat werd de afstelling weer aangepast,  bij de start kwam Danny eindelijk goed weg,  hij reed meteen door naar voren totdat Zwerver bij Danny op de motorkap terecht kwam,  hierdoor kwam Zwerver op zn dak terecht en kwam er een herstart. Danny begon de herstart vanaf een 5e plaats en klom op naar de 2e plaats samen met Cor Meijer. Danny was sneller en pakte zo de overwining in de 3e heat. Klik op bovenstaande link voor de Spectaculaire foto's van deze koprol gemaakt door ASF Racing Productions.

Na deze heat overwinning gingen we ons opmaken voor de finale. Gezien de verbeteringen had Danny een zeer goede kans om een mooi resultaat te halen. Na de start was er meteen een flink gevecht tussen de rode daken,  helaas haakte van der Iest z'n bumper vast aan Danny zijn linker voorband. Hierdoor was de finale voor Danny voorbij helaas. 

We zijn erg blij met de vooruitgang van vandaag maar helaas door pech geen mooi resultaat in de finale. Danny was hierdoor ook zwaar teleurgesteld en zal gebrand zijn om weer mooie resultaten te behalen als de auto weer optimaal is afgesteld.

 

 

21 Juni Speedway Emmen

&

22 Juni Blauwhuis

 

Op 21 Juni reizen we weer af naar Emmen om deel te nemen aan de wedstrijden op de gravel aldaar. Danny heeft de afgelopen weken veel gereden en zelfs de Gouden helm in zijn F2 gewonnen op het Midland Circuit in Lelystad. We kijken uit naar de wedstrijden in emmen aankomende zaterdag.

De RDF zal ook weer naar Emmen rijden om ons te steunen, je kunt samen met de RDF reizen, opgave kan via hun website

 

Op zondag 22 Juni zullen we doorrijden naar Blauwhuis om ook daar deel te nemen aan de wedstrijden.

 

 

 

Foto's Eric Bol Pinksterraces op Raceway Venray

 

Klik op onderstaande foto voor meer foto's gemaakt door Eric Bol

 

 

Foto's Stan Libuda Pinksterraces op Raceway Venray

 

Klik op onderstaande foto voor meer foto's gemaakt door Stan Libuda.

 

Verslag Pinksterraces op Raceway Venray
Finale Winst!
Na 2 dagen Lopik zijn we op 2e pinksterdag naar Raceway Venray gegaan. Eerst was er de mogelijkheid om te trainen. Er werd vanalles geprobeerd om de juiste afstelling te vinden. 

Net voor de eerste manche viel er een bui maar de baan was niet heel erg nat waardoor er geen aanpassingen nodig waren. Danny mocht als laatste van de rode daken starten,  hij kwam erg goed mee,  samen met Keijzer reed hij door het veld naar voren, totdat ze eerste en tweede lagen,  Danny probeerde twee ronden voor het einde Keijzer naar buiten de duwen maar kwam zelf op de 2e lijn waardoor hij nog een plaats aan Lee Robinson verloor. Een 3e plaats was het resultaat. 

Voor de 2e manche kwamen er een paar nieuwe banden op en begon Danny weer achteraan bij de rode daken,  bij de start vielen er meteen een paar uit waardoor Danny een paar plaatsen won. Na een aantal plaatsen was er een gele vlag,  op dat moment reed Danny op een 6e plaats. Na de herstart wist Danny nog twee plaatsen goed te maken waardoor Danny 4e werd. 

Bij de 3e heat kwam Danny lastiger weg waardoor hij wat terrein verloor maar door een constante strakke race kwam Danny als 4e over de streep. 

De laatste wedstrijd van de dag was de finale, helaas waren er een paar auto's minder aan de start vanwege pech. Danny kwam goed weg bij de start,  bij reed achter Danny Smidt naar de eerste 2 plaatsen. Smidt werd terecht 2 plaatsen terug gezet vanwege een valse start. Hierdoor is Danny uitgeroepen tot winnaar. Natuurlijk hadden we liever de finale op de baan zelf gewonnen,  maar door de valse start was dit niet meer mogelijk. 

We zijn zeer tevreden met deze resultaten, we bedanken de fans (RDF) voor hun massale steun! 

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze mooie dag. 

 

Van de Foute Cross naar de Pinksterraces op Raceway Venray

 

Na een zonning weekend in Lopik waar Danny op vrijdag telkens bij de top 5 en zondag zelfs een manche wist te winnen gaan we zondag terug naar Baarlo om ons op te maken voor de pinksterraces op Raceway Venray. 2e Pinksterdag is het zover, dan gaan we weer op het asfal de strijd aan met de andere deelnemers. Er zijn +/- 20 inschrijvingen in de F1.

Tot Maandag.

 

 

 

Busreis RDF Pinksterraces Raceway Venray

 

Op maandag 9 juni gaat de RDF weer met een busreis naar Raceway Venray, de bus is nog niet vol dus je kunt je nog op geven, let op, VOL = VOL!!

Middels opgave via de RDF website :
http://www.racedayfriendsbaolder.nl/

 

 

Foto's Eric Bol van Raceway Venray 24 mei

 


Klik op onderstaande foto voor meer foto's gemaakt door Eric Bol.

 

 

 

RDF Reizen

 

De RDF zal ook dit jaar weer naar Engeland afreizen tijdens het World Final Weekend. Onderstaand het programma en instructies hoe je je hiervoor kunt opgeven. Bezoek ook hun website voor andere wedstrijden welke ze bezoeken, al dan niet met een georganiseerde busreis.

 

 

Beste Engelandvaarders,Stockcar F1 fans,


Het WK stockcar F1 in Engeland staat weer voor de deur.Ook dit jaar organiseert RDF weer een busreis naar het mekka van het stockcar racen. Het WK zal dit jaar plaatsvinden in Coventry in het weekend van 19 20 en 21 september 2014. Dit jaar gaan we weer 4 dagen!!

We hebben reeds vele voor aanmeldingen uit de groep race fans van vorige jaren.Mensen die vorige jaren zijn mee gegaan hebben voorrang op nieuwkomers.
Het dagelijks bestuur van RDF beslist of we nieuwe fans meenemen.Hier is geen correspondentie over mogelijk! We willen gaan met een groep van maximaal 50 personen. Ook dit jaar houden we jullie middels e mail op de hoogte.Opgaves uitsluitend via de RDF website.

Het globale programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag;19-09-2014
‘s morgens vertrek vanaf cafe de Zwaan
S middags aankomst in Daventry waar zich ons hotel bevindt.Die avond zullen we de races bijwonen at Coventry Stadium welke de laatste test zijn voor de main event on Saturday!
Om 23.00 zullen we terug gaan naar ons hotel.

Zaterdag; 20-09-2014
Na het onbijt gaan we vanuit Daventry rustig op weg naar Coventry.s middags verassings bezoek aan…. Vanaf 16.00 beginnen de races en s avonds wordt de World Final verreden.
Einde races om 23.00 uur
Zondag; 21-09-2014;
Na het ontbijt vertrek naar het circuit in Northampton.
In de middag bezoek aan de races.Barbecue met STB,team Hendriks en Hout-Blerick.
S avonds gezellig samenzijn met STB in de bar van het hotel.


Maandag;22-09-2014
Na het ontbijt vertrek naar Baarlo via de kanaal tunnel
S avonds nog een biertje in Chrissies bar.
Ook dit jaar zijn we er in geslaagd om onze Harrie weer te strikken als buschauffeur.Hij gaat dit jaar echter ook weer als Stockcar fan mee.

Kosten 440,-- per persoon inclusief busreis,3 dagen entree, Hotel, bbq,versnaperingen en drank in de bus en op het circuit. Drank op circuit onder voorbehoud i.v.m. strenge controle.

Aanmelding :

Middels opgave via de RDF website voor 10-06-2013 (tot die datum worden alleen mensen toegelaten van de reis van 201) Daarna worden er andere
Fans toegelaten.Dus snel aanmelden : http://www.racedayfriendsbaolder.nl/


Betaling:

Bij opgave 200,-- per persoon aanbetalen op rekening 1384.24.241 tnv race day friends .
De 2e termijn a 240,-- dient te worden betaald voor 01-08-2014

Let op als je niet op tijd betaald wordt je plaats aan iemand anders gegund!! Wij gaan als RDF ook verplichtingen aan we hopen dat jullie dit begrijpen.


Met vriendelijke Race groeten,
Dagelijks bestuur Stg. Race Day friends Boalder

Veurzitter Marc Holtackers
Sikretaris Jan Kluthausen
Penningmeister Loe Rutten

 

 

Foute Cross Lopik 6 t/m 9 Juni

 

Aanstaand weekend zal in Lopik de foute cross plaatsvinden, tijdens deze dagen zullen de F1's ook rijden. Dit jaar zullen wij voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijden op vrijdag 6 en zaterdag 7 Juni.

Het programma met alle activiteiten is op hun website terug te vinden

 

 

 

Verslag zondag 25 mei

 

Op zondag stond dag 2 op het programma, vanaf de eerste rijd bij de rode daken begon Danny de wedstrijd,  na een paar ronden met Tesselaar te hebben gestreden kon Danny op jacht naar de blauwe,  gele en witte daken,  alleen Lee Robinson met een rood dak was er al vantussen. Danny vocht zich naar een 5e plaats. De rondetijden waren langzamer dan de dag ervoor. 

De 2e manche begon Danny erg goed, hij kwam als eerste van de rode daken de bocht uit en kon meteen op jacht na de voorste posities. Hij kwam goed weg door het verkeer,  alleen Ronitz kwam hem voorbij. Een wit en een blauw dak waren al zover weg dat die niet meer bijgehaald werden. Een 4e plaats als resultaat. 

Hierna volgde de finale, the masters of shale. Voor de finale werden er wat aanpassingen gedaan. De startopstelling werd bepaald aan de hand van het aantal behaalde punten dit weekend.  Danny mocht deze finale vanaf de 3e rij aan de buitenkant startten. Tijdens de finale waren er 3 herstarts waarbij de opstelling niet geheel klopten.  Tijdens de 3e herstart kon Danny profiteren van het duel om de eerste plaats,  Danny kwam mooi binnendoor en klom hiermee naar een 2e plek,  helaas kon hij Wiebinga niet bijhouden en leek het erop dat Danny genoegen moest nemen met de 2e plek, echter in het 2e deel kwamen de achtervolgers Danny bij waardoor er een mooi duel ontstond om de 2e plek,  dat met nog maar 3 ronden te gaan. Danny werd van de 2e plek geduwd maar Danny vocht zich terug naar de 2e plek maar hierdoor kwamen de auto's achter hen erbij waarbij Danny de pech had dat hij dwars werd gezet,  hierdoor was het einde wedstrijd voor Danny die er alles aan had gedaan om resultaat te behalen!

RDF bedankt voor jullie steun!

Klik op een van de foto's voor meer foto's van het weekend.  

 

 

Verslag zaterdag 24 mei

 

Op vrijdagavond zijn we weer naar Emmen vertrokken voor 2 dagen stockcarracing.

Tijdens de eerste manche op zaterdag kwam Danny goed mee naar voren totdat hij een flinke klap krijgt waardoor links achter de band,  velg en de schokbreker stuk zijn.

Voor de 2e manche moest er dus flink gesleuteld worden. De tweede mache was Danny erg snel maar had drie keer de pech dat hij in het verkeer te zat als er voor hem iemand spinde. Uiteidelijk kon Danny aan een zeer sterke inhaalrace beginnen en wist uiteindelijk 4e te worden.

De start van de finale was erg goed van Danny,  hij kwam bij de eerste rode daken de bocht uit maar werd een bocht later rond getikt.  Vanaf de allerlaatste plek moest Danny zich gaan terug vechten waarbij hij meerdere autos tegelijk opzij zette en uiteindelijk 9e werd.

De snelheid zit er in,  nu nog het geluk om er goed door te komen,  op naar de zondag!

 

 

World masters of Shale
25 & 26 mei Emmen

 

Dit weekend zijn we weer in Emmen, twee dagen gravelen met als hoofdprijs de World Masters of Shale. Danny en het team zijn er helemaal klaar voor. De manches dienen als kwalificatie waarna er een finale volgt over 20 ronden, de winnaar hiervan heeft de World Masters of Shale gewonnen.

De RDF zal ook weer aanwezig zijn om Danny aan te moedigen. Tot zaterdag & zondag.

 

 

 

Verslag Lelystad
"BATTLE OF THE LOWLANDS" Deel II

 

Op zondagmorgen vertrokken we weer naar Lelystad,  helaas waren er maar 11 deelnemers,  Danny kwam tijdens deze eerste manche snelheid tekort kwam als 4e over de streep. Na de keuring was er 1 auto afgekeurd waardoor Danny opschoof na een 3e plek. 

De 2e manche was een kopie van de 1e manche,  Danny vocht nog een leuk duel uit met Danny Smidt voor de 4e plaats, uiteindelijk was het onze Danny die er het beste uitkwam. Op het eind kwam Neill Scottern nog tot aan de bumper van Danny maar hij wist zijn 4e plek te behouden. Ook nu was er weer een deelnemer afgekeurd,  dus wederom 3e. De 3e manche liep niet goed, het begin ging nog goed maar nadat er olie op de baan lag verloor Danny veel plaatsen uiteindelijk werd Danny teleurstellend 6e. Echter wederom was er afkeur waardoor Danny weer naar voren opschoof.

Hierna volgde alleen nog de finale,  de startopstelling wordt bepaald op dakkleur en door het aantal behaalde punten. Danny kreeg een flinke klap van Danny Smidt maar de bocht erna deelde Danny een erg harde klap terug waardoor Danny Smidt samen met Paul Hemkens naast de baan kwam. 
In de laatste ronde kwam Danny Smidt er nog wel bij maar hij werd heel erg goed opgevangen waardoor een last bender niet meer mogelijk was! De 3e plaats was vandaag het maximaal haalbare.

Over de zaterdag waren we zeer tevreden maar de zondag was de auto niet zo snel als de zaterdag, We zijn wel blij dat het hoogst haalbare eruit is gehaald!

Klik op een van de foto's voor meer foto's.

 

 

Verslag Venray
"BATTLE OF THE LOWLANDS" Deel I

Op zaterdag 17 mei was de eerste wedstrijd om the battle of the lowlands. Nadat er getraind was kwamen de eerste wedstrijden. Danny werd meteen bij de start na buiten geduwd maar kwam toch goed de eerste ronde door,  in het kielzog van Keijzer reed Danny door de blauwe,  gele en witte daken na een 2e plaats. Deze manche ging al een stuk beter dan vorige maand. 

De 2e manche begon Danny heel goed,  Danny kon Keijzer goed bijhouden en aanduwen,  helaas kwam er meteen een gele vlag waardoor er achter de safeteycar een herstart was. Keijzer kwam goed weg bij deze herstart waardoor Danny in de achtervolging moest. Op een 2e plaats liggende kwam er weer tot 2x toe een herstart waarbij Keijzer een valse start maakte en Danny dus de 2e manche won. 

De 3e manche kreeg Danny meteen een tik waardoor hij achteraan moest sluiten, en Danny kwam terug tot een 3e plaats ondanks plaatwerk wat los zat. 

Helaas was er vanwege tijdegebrek geen 4e manche en volgde meteen de finale. Danny kreeg bij de start weer een tik maar kwam direct goed terug achter alle rode daken welke samen de bocht invlogen,  Danny kwam als eerste van de rode daken uit de bocht en kon op de blauwe daken gaan jagen. Op een 2e plaats liggend achter Theo van Lier kwam er nog een herstart maar ondanks een poging in de laatste ronde bleef Danny knap 2e! De finale winst bleef dankzij Theo van Lier in Baarlo!

Resultaat is dat Danny dagwinnaar is geworden! 

Morgen (zondag)  gaan we naar Lelystad voor het vervolg van the battle of the Lowlands. 

 

 

STOCKCAR F1 BATTLE OF THE LOWLANDS

 

Aankoment weekend gaan we weer met de asfalt stockcar rijden. Twee dagen achter elkaar zelfs! Zaterdag op Venray en Zondag op lelystad. Dit weekend zal dus in het teken staan van de "Battle of the Lowlands" zoals hieronder omschreven staat.


Op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei organiseren Raceway Venray en NOV Lelystad de "Stockcar F1 Battle of the Lowlands". De promotors van Raceway Venray en NOV Lelystad hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijk asfalt weekend te organiseren voor de stockcar F1 klasse. De punten van de manches en finale (op zaterdag en zondag) en de finale (op zaterdag) bepalen de startpositie van de finale op zondag. We starten in de finale wel op kleuren daken maar de beste in punten komt vooraan te staan in de groep. De winnaar van de Battle of the Lowlands ontvangt een 1 meter hoge wisselbeker. Daarnaast zijn er extra bekers, geldprijzen, een American Racer band en vouchers van Kirkey Race seats/American Racer te verdienen.

Vanuit Engeland zal UK152 Neil Scothern de oversteek maken om op beide dagen deel te nemen aan "the Battle of the Lowlands". We hopen op een grote opkomst van de stockcar F1 rijders en fans! Aanmelden kan bij de organisatie van Raceway Venray en NOV Lelystad.


Het weekend daarna (24 & 25 Mei) zijn er 2 dagen wedstrijden in Emmen, de Masters of Shale. Hierdoor is het team aan beiden auto's druk bezig om alles op tijd klaar te hebben zoals op onderstaande foto's te zien is!

 

 

 

Verslag 3 mei Emmen

 

Op vrijdag 2 mei zijn we weer naar Emmen afgereisd voor de 2e wedstrijd op gravel dit jaar. Er werden 3 manches en een finale verreden.

Tijdens de eerste manche was de baan erg nat waardoor Danny goed weg kwam en genoegen moest nemen met een 10e plek.

Tijdens de 2e manche werd Danny op het tweede spoor gezet waardoor hij direct veel plaatsen verloor. Danny begon met een mooi inhaalrace en wist nog 4e te worden.

Danny was niet tevreden met de auto, veel overstuur waardoor er weer gesleuteld werd. De 3e manche verliep iets beter met een 4e plaats als resultaat.

Hierna volgde enkel nog de finale, een finale waarin veel bumperwerk plaatsvond tussen de rode daken. Danny werd direct dwars geduwd en kwam tegen de vangrail, op karakter heeft Danny zich toch nog naar een 10e plaats gevochten. Op onderstaande foto is te zien dat Danny de bumper goed heeft gebruikt.

Meer foto's zijn er helaas niet maar wel een speciale dank naar RDF voor hun live verslag vanuit Emmen.

We gaan ons nu opmaken voor 2 dagen Asfalt, Venray en Lelystad op 17 & 18 mei.

 

 

Next Race, 3 mei Emmen

 

Na een drukke periode welke in het teken stond van de nachtcross gaan we ons nu weer volledig richten op de Stockcar F1.

Aanstaande zaterdag gaan we weer na Emmen voor de wedstrijden op de Gravel baan. Dit zal de 2e wedstrijd in Emmen zijn dit seizoen. De eerste wedstrijd in Emmen viel absoluut niet tegen waarin Danny door problemen in de eerste ronde "slechts" 5e werd in de finale.

We hopen dat het weer net zulke mooie wedstrijden worden als de vorige keer!

Tot zaterdag.

 

 

 

 

Verslag en foto's Paasraces Raceway Venray

 

Op 2e paasdag zijn we weer op Raceway Venray geweest. 's Morgens heeft Danny eerst een keer kunnen trainen. Na de vrije training was er nog een geluidstraining. Hierna was het wachten op de eerste manche voor de F1's.

Danny moest achteraan bij de rode daken starten en kwam vrij goed weg totdat hij richting een stilstaande auto werd geduwd waardoor Danny bijna stilstond en de auto afsloeg. Danny kreeg hem eerst niet gestart waardoor hij een paar ronden verloor en achteraan eindigde.

De 2e manche eindigde Danny als 8e, hij klaagde dat hij weinig grip had bij het uitkomen van de bocht. Hierdooor kon Danny niet echt een vuist maken. Voor de 3e manche werd de setup weer veranderd waardoor het in de 3e manche hopenlijk beter gaat. 

De 3e manche ging al een stuk beter, Danny kon goed mee, vocht een paar leuke duels uit en werd uiteindelijk 4e, tot de laatse ronde heeft hij voor de 2e plek gevochten. De grip was helaas nog steeds niet voldoende maar al een stuk beter. De setup werd voor de finale weer aangepast, hopenlijk gaat hij nu nog beter. 

De finale was weer iets beter, Danny vocht een leuk duel uit met Catsburg en reed al snel op een 3e plek. Heel langzaam kwam hij dichterbij de nr 2 maar kwam hem niet meer bij. 

Ondanks een 3e plaats in de finale zijn we niet helemaal tevreden, Danny heeft geen moment voor de prijzen kunnen rijden. 

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze wedstrijden. 

We gaan ons nu opmaken voor de nachtcross aankomend weekend.

 

 

 

Op naar Raceway Venray 2e paasdag

 

Het team is druk bezig om de auto klaar te krijgen voor de wedstrijden op Raceway Venray, tweede paasdag. Dit zal de 2e wedstrijd van het jaar in Venray zijn. We hopen op meer deelnemers en op beter/droog weer tijdens de wedstrijden.

Tijdens de vorige wedstrijd in Venray zat de snelheid er op een droge baan goed in en dat Danny zich lekker voelt was afgelopen weekend in Emmen te zien.

Wij hopen jullie allen weer te zien op Raceway Venray aanstaande maandag!

 

 

 

Foto's gemaakt door Mieke Verstappen

 

Klik op onderstaande foto's voor een aantal foto's gemaakt door Mieke kijk hier voor meer foto's gemaakt door Mieke:
https://plus.google.com/u/0/photos/117159437138325427064/albums/6001724457604307361

 

 

 

Verslag en foto's eerste wedstrijd Emmen

 

 

Tot laat in de avond werd er gesleuteld aan de gravel auto. Om half 12 was alles eindelijk klaar en zijn we direct vertrokken. 'S morgens werd de auto gekeurd en kon Danny meteen in de 1e manche rijden. Hij reed zich na een 5e plaats maar klaagde dat ie te weinig grip had.

Tussen de manches werd de afstelling aangepast in de hoop dat er meer grip kwam. Dit werkte goed, Danny kwam goed weg vocht een paar leuke duels uit en na 2 herstarts werd Danny 3e. Tevreden was hij echter nog steeds niet en dus werd er weer het een en ander aangepast voor de 3e manche. 

De 3e manche verloor Danny bij de start direct een aantal plaatsen maar kwam heel sterk terug, na een slim gestreden duel met Kroonder kwam Danny op de 1e plaats en pakte de overwinning. 

De laatste race van de dag was de finale, de baan was erg nat en vanaf de eerste rij bij de rode daken werd Danny dwars geduwd en kwam helemaal op de buitenste lijn terecht waardoor hij heel veel plaatsen en tijd verloor. Met een flinke inhaal race waarin helaas geen gele vlag kwam werd Danny toch nog knap 5e.

We zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten en weten dat het beter kan.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van vandaag. 

 

 

 

Eerste Gravel wedstrijd in Emmen.

 

Aanstaande zaterdag gaan we eindelijk weer naar Emmen, op naar de gravel. Het team is nog druk bezig de auto klaar te maken hiervoor! De auto is weer helemaal opgeknapt na een succesvol jaar op de gravel!

We zijn benieuwd hoe het Danny komend weekend zal vergaan zonder op gravel te hebben getraind. De wedstrijden zullen om 12.00 uur beginnen.

Tot zaterdag!

 

 

Foto's Eric Bol @ Raceway Venray

 

Tijdens de wedstrijden op Raceway venray heeft Eric Bol weer foto's gemaakt. Klik op onderstaande foto voor meer foto's.

 

 

 

Club van 50

 

De club van 50 avond was een succes! We hebben veel nieuwe leden bij de Club van 50. Het jongste lid is zelf pas 18 maanden oud! Siem Janssen

Wij bedanken iedereen voor de gezellige avond en voor de sponsering voor dit seizoen. Wij hopen jullie bij de wedstrijden weer te zien!

Leden welke zich hebben opgegeven en per bank willen betalen worden na betaling aan deze lijst toegevoegd, hiervoor heb je als het goed is een mail ontvangen, mocht dit niet zijn kan het geld overgemaakt worden op:

NL59 RABO 01584173 56
t.n.v. Stockcarteam Baarlo
met vermelding van jouw naam

 

 

Verslag en foto's Venray 23 maart
-3e Plaats in de finale-

 

Op zondag 23 maart zijn we weer naar raceway venray gegaan.  Eerst kon er getraind worden voordat de geluidstraining begon. Helaas waren er maar 13 auto's.

Tijdens de start van de 1e manche verloor Danny meteen een aantal plaatsen omdat de rijder voor hem nog aan het slapen was. Hierdoor moest Danny vanaf de laatste plaats beginnen. Hij klom op naar de 6e plaats en reed het gat met de kopgroep dicht, een poging in de laatste bocht mocht helaas niet lukken om nog een plek te winnen. Dus een 6e plaats in de eerste manche. 

Tussen de eerste en de tweede manche viel het er met bakken uit met als gevolg dat er enorm veel water op de baan stond. De nieuwe banden hadden totaal geen grip, diverse rijders klapten in de vangrail. Danny werd uiteindelijk 8e of 9e. 

Hierna volgde de 3e manche, de baan was nog steeds nat. Bij de start verloor Danny veel plaatsen en kwam op de laatste plaats terecht. Al vrij snel kwam er een droge lijn waardoor Danny stukken sneller ging en zich door het veld heen naar een 2e plaats reed, als de wedstrijd nog een paar rondjes lang was geweest had hij nog een poging voor de winst kunnen doen. 

De laatste race van de dag was de finale, er was een droge lijn aan de binnenkant. Bij de start ontstond een leuk gevecht tussen de rode daken totdat er een gele vlag kwam. Danny reed op dat moment op een 6e plaats, na de herstart klom Danny nog op tot de 3e plaats na een mooi gevecht met Johan Catsburg. In de laatste ronde kwam er ineens rook onder auto vandaan, dit bleek de versnellingsbak te zijn welke stuk is gegaan tijdens de finale.

Gelukkig waren de wedstrijden een stuk leuker en spannender dan vorige week in Lelystad.

Aan het eind van de dag werd nog een gratis VIP reis naar Emmen aangeboden aan een van de Club van 50 leden.

IVO VAN LIER is de gelukkige die met ons mee mag naar Emmen.

We bedanken de aanwezige fans/RDF voor hun support deze dag

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

 

Geslaagde club van 50 avond

_

Afgelopen zaterdag 22 maart hebben we een club van 50 avond gehouden. Dit was een zeer geslaagde avond voor jong en oud. Danny kreeg van de RDF een prachtige blouse en van het stockcarteam een oorkonde van Rookie tot ervaren Formule 1 coureur.

_

De nieuwe leden van de club van 50 worden zsm op de website erbij gezet.

klik op een van de foto's voor meer foto's van deze avond.

 

 

Openingsrace op Raceway Venray

 

Aanstaande zondag 23 maart zullen we weer naar Venray gaan om daar de eerste wedstrijd van 2014 te rijden. ’s Morgens zal er nog tijd zijn om te trainen en om een geluidstraining te rijden.

Hierna zullen de bekende klassen deelnemen aan de wedstrijden. We zijn benieuwd hoe het dit weekend met de nieuwe banden gaat verlopen en hopen natuurlijk ook op meer deelnemers in de Stockcar Formule 1 dan vorige week in Lelystad.

Natuurlijk hopen we jullie allemaal te zien op Raceway Venray! Tot zondag!

Meer informatie staat op de website van Raceway Venray.
http://www.racewayvenray.com/

 

 

 

Club van 50 avond
-22 Maart-

 

Wij willen de club van 50 gaan verfrissen door alle (oud-)leden van de club van 50 uit te nodigen om samen een biertje en een hapje te nuttigen in onze loods. 

Daar waar de club van 50 de afgelopen jaren geen aparte uitnodiging heeft gehad en er telkens samen met sponsors op feestjes waren willen wij nu samen met jullie gezellig een paar uurtjes drinken en jullie een indruk geven van de werkzaamheden buiten de wedstrijden. 

Volg jij ons ook nog steeds, of wil je ons meer gaan volgen? Kom dan op zaterdag 22 maart naar onze loods. Dit is de dag voor de wedstrijd op Venray. Wij zullen 's middags de auto klaar maken, vanaf 1700 uur zijn jullie welkom.  

In onderstaand overzicht staan alle (oud-)leden van de club van 50. Jullie zijn allen van harte welkom! Ben je nog geen lid geweest maar heb je hier wel interesse in mag je ook gerust komen.  

Geef je per email op bij: info@stockcarteambaarlo.com

Opgave is noodzakelijk ivm de inkoop van spijs en drank!

Nick  Albers
Peter Benders
Hans Berden
Leo Bergen van
Brandweer Baarlo  
Jim Caris
Richard Claassen
Ronald Cauwenberghe van
Joep Coenen
Peter Coopmans
Tim Coopmans
Ron Crienen
Martijn Davids
Jack Dings
James Donald 
Jack Dorssers
Cor Driessen
Geert Eertwegh v/d
Leon Eertwegh v/d
Ingrid Geurts
Wieke Gielen
Jan Goertz
Jan Görtz
Sjaak Grubben
Jan Ham van de
Val Ham van de
Bert Hendriks
Joost Hermans 
Jan Heugten van
Gerard Houben
Peter Huys
Evelyne Jacobs
Bart Janssen
Eric Janssen
Richard Janssen
Jackie Kessels
Sjraar Kessels
Ruud Keunen
Rene Keunen
Ard Kluthausen
Bram Kluthausen
Gijs + Jop Kluthausen
René Kuhlman
Pim Kunnen 
Bart Laumen
Geert Lenders
Leny Lenders
Mike Lenders
Paul Lenders
Moniek Lenssen
Patrick Lenssen
Paul Lenssen
Levico Olieen  
Evelien Linders
Ruud Linssen
Peter Madou
Sjaak Niessen
Peter Nieuwenhuijs
Jasper Wieteke Ottenheym
Eddy Peeters
Geert Peeters
Jan Peeters
John Peeters
Ruben Peeters
Pieter Peeters
Twan Peeters
wiel Rutten
John Rooth op 't
Vishandel Sijbers 
Jannick Smedts
Jos Smedts
Peter Smits
Jennefer Stevens
Ronald Teijlingen v.
Theo van Lier
Twan Verheijen
Piet Verkoelen
Sander Verkoelen
Marcel Vervoort
Niels Vervoort
Sjak Vervoort
Jack Vrencken
Wim Werf v/d
Stan Wilmer
René Wylick van
Z.N. Reizen  

 

 

Verslag en foto's 1e wedstrijd Lelystad

 

Op zondag was het eindelijk zover, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met de nieuwe American Racer banden.

'S morgens was er alleen een geluidstraining. Hierna begon de eerste race met slechts 11 stockcar F1's waarvan 1 wit en een blauwdak en de rest rood of superstars.

Tijdens de eerste manche bleken de verschillen heel erg klein. Danny heeft wat duels uitgevochten met Louw Wobbes, Gertjan Keijzer en Wesley Schaap. Door te kleine verschillen werd Danny uiteindelijk 5e. 

Voor de 2e manche werd de afstelling nog verfijnd wat tijdens de 2e manche te zien was. Danny kwam al vrij snel op een 2e plaats en wist hier ook te eindigen. Het was vrijwel onmogelijk om het gat met de nr1 Hans Baegen dicht te rijden.

Na de 2e manche werd weer de afstelling verfijnd en volgde er een zelfde manche als de vorige manche, hij kwam vrij snel op de 2e plek achter het enige blauwe dak en werd weer 2e. 

Hierna volgde alleen nog de finale, bij de start zat Danny in het gedrang maar wist toch nog enkele plaatsen te winnen en uiteindelijk als 5e te finishen.

Vandaag is gebleken dat de verschillen minimaal zijn waardoor er, zeker met maar 11 auto's, weinig spanning zat in de wedstrijden.

Klik op een van de foto's voor meer foto's.

Wij gaan ons nu voorbereiden op de volgende wedstrijd op 23 maart op Raceway Venray en natuurlijk ook op de club van 50 avond aankomende zaterdag zoals in onderstaand bericht is te lezen.

 

 

 

Zondag 16 Maart, eerste race @ Lelystad

 

Aankomende zondag is hij eindelijk voorbij, die winterstop. We zullen deze zondag in lelystad gaan rijden op het Midland Circuit. Het team heeft hard gewerkt om de auto weer klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen! Vorige week tijdens de training in Venray ging Danny lekker rond en ging iedere sessie sneller!

De wedstrijd van komend weekend zal interessant zijn omdat iedereen met een nieuw merk banden moet rijden zodat het voor niemand helemaal duidelijk is waar hij staat ten opzichte van de rest. Deze wedstrijd zal ook een Qualifier zijn voor de World Final later dit jaar in Coventry.

 

 

Training 8 maart, Wedstrijden, Busreis RDF

 

Op zaterdag 8 maart zijn we naar Raceway Venray geweest voor de eerste training op asfalt. De asfaltstockcar is in de winter weer helemaal opgemaakt, nieuwe bumpers en zelfs een compleet nieuw voorkant. De motor is weer helemaal opgeknapt, dus waren we er helemaal klaar voor. Vanaf dit seizoen zal er ook met een nieuw soort banden worden gereden, American Racer.

De eerste sessie was om rustig te beginnen, Danny kon alles inrijden/remmen, de nieuwe banden proberen enz enz.


Klik op de foto voor meer foto's van de training


Tijdens de 2e sessie stotterde de motor. Dit werd verholpen en kon er in volgende sessies gezocht worden na de juiste afstelling. Om 17.00 uur was de training voorbij en hebben we de auto weer ingeladen. We gaan ons nu opmaken voor de 1e wedstrijd op Lelystad, zondag 16 maart. De week erna is op raceway Venray de openingswedstrijd, dit is op 23 maart.

De RDF heeft weer een busreis georganiseerd naar de wedstrijd in Venray op 23 maart zoals op onderstaande brief is te zien.

 

Hallo Race Day friends en Engeland fans,

Op 23-03-2014 zal het seizoen op Raceway Venray worden geopend op de sterk verbeterde oval.Tijdens de vrije trainingen a.s zaterdag zal de gereviseerde F1 stockcar van STB getest worden.  Danny van Wamelen en Stockcarteam zijn klaar voor het nieuwe seizoen! De openingsraces zullen ook meetellen als World final qualifier en uiteraard wordt er weer gestreden om punten in het nationaal kampioenschap. Danny en het team gaan wederom strijden voor de World cup en de hattrick!!  

RDF heeft  een busreis georganiseerd compleet met drank en hapjes natuurlijk.
We willen eerst onze eigen leden en engelandvaarders de gelegenheid geven om zich op te geven,daarna worden er pas anderen toegelaten.

Kosten zijn 15,-- p.p (kids tot 12 jaar gratis) Wil je mee doen met de catering kost dit  10,-- p.p Voor een tientje ben je een vriendje!! (kids tot 12 jaar 5,--)
Graag betalen op 1384.24.241 tnv stg Racedayfriends Baolder

De belangstelling voor de busreis is groot na het behaalde succes van vorig jaar.
Vertrek 10.00 uur vanaf Chrissies bar.

Geef je snel op door beantwoording van deze mail voor 19 maart, geef duidelijk aan met hoeveel personen je bent.


(info@racedayfriendsbaolder.nl)

 

Stg Race Day Friends Baolder

Marc,Jan Loe

 

 

 

Onderhoud tot 18/02/2014

 

In de loods zijn we volop bezig met het aanpassen van de Stockcars. Op dit moment zijn we met de asfalt auto bezig zoals op onderstaande foto te zien is.

Klik op deze foto voor nog enkele foto's van dit moment.

 

 

Voorbereiding op het nieuwe seizoen tot 02/02/14

 

In de loods wordt druk geslepen aan de stockcars, klik op onderstaande foto voor enkele foto's van de werkzaamheden tot nu toe.

 

 

Voorbereiding op het nieuwe seizoen

 

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn weer begonnen, We zullen beide stockcars weer opknappen zodat Danny weer vers aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

De Gravelstockcar stond al zonder motor en bij de asfalt stockcar is de motor er nu ook uit en zijn we begonnen met het afslijpen van de bumpers. Deze zullen vervangen worden en waar nodig sterker gemaakt worden. Klik op een van de foto's voor nog enkele foto's van de werkzaamheden op dit moment.