Finale Races Raceway Venray

 

Aan komende zondag zal de laatste wedstrijd van 2018 plaatsvinden. Deze zal door Frank verreden worden in Venray. We hopen de stijgende lijn van afgelopen weekend in Lelystad voort te zetten om het seizoen mooi af te sluiten.

 

Komen jullie de laatste wedstrijd van 2018 kijken?

 

 

Verslag Stockcar weekend

 

Op zaterdag zijn we met de gravel auto naar Emmen gereden en de asfaltauto was met Frank en een paar teamleden naar Lelystad. In Lelystad kon getrained worden en in Emmen werd het baankampioenschap beslist. Danny stond meer dan 40 punten los op de nummer 2, Wekema. 

Tijdens de eerste manche duurde het een aantal ronden voordat Danny in een goed ritme kwam. Daarna haalde hij de een naar de andere rijder in en met een paar goede uitwijk manoeuvres klom Danny op naar een 4e plaats. In de laatste bocht wist hij zelfs de 3e plaats over te nemen van Wekema en hierdoor werd de voorsprong in het baankampioenschap groter. 

De tweede manche was weer een solide race Danny. De snelheid zat er goed in en Danny pakte wederom een 3e plaats. Doordat Wekema de manche niet uit kon rijden was Danny al baankampioen. 

De derde manche was er heel wat meer strijd. Danny was wel al snel de eerste rooddakker maar kwam er nu niet zo makkelijk doorheen. Hij vocht een aantal felle duels uit maar wist toch weer 4e te worden. 

Hierna volgde enkel nog de finale, Danny kwam goed weg en wist snel de weg naar voren te vinden, met enkele slimme zetjes zette hij de concurrentie opzij en was al snel 3e. Helaas viel Danny hierna uit omdat de dynamo lamp begon te branden. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn maar voor de zekerheid was dit beter. Hierdoor zal Danny op zondag ook in de landklasse deel kunnen nemen tijdens het ONK in Lelystad. 

 

ONK

 

Op zondag was het ONK. Beide auto’s stonden aan de start. Na een voorstellings ronde was het Frank die als eerste mocht rijden. Frank had een goede start en ging de gevechten goed aan. Na een paar ronden kwam er geel en was Frank al in de top 10 als tweede rooddaker. Na de herstart ging Frank weer goed van start en klom verder op naar voren. Na een aantal ronden kwam er weer geel en Frank was toen al derde.  Na de herstart verloor Frank een plekje maar na een paar ronden pakte hij ook weer een plekje terug. Op het eind verloor Frank nog een plek aan Maessen en werd zo keurig 4e. 

Hierna was Danny aan de beurt in de landklasse. Danny werd al snel rond geduwd maar wist zich snel te keren en met een flinke achterstand opnieuw te beginnen. Met veel geduw en snelle rondes klom Danny op naar voren en wist uiteindelijk toch nog 8e te worden. 

Daarna volgde Frank met zn tweede manche. De start was goed, hij pakte direct een plekje. Helaas werd er achter Frank flink geduwd waardoor Frank buiten de baan kwam en terugviel tot een laatste plaats. De gevechten waren hevig waardoor Frank snel weer aansluiting vond. Ook nu kwam er weer geel en Frank was alweer 10e. Na de herstart kwam Frank goed weg en pakte direct een paar plekjes. In de ronden hierna wist hij nog een aantal plekken te pakken en werd uiteindelijk wederom 4e. 

Hierna was het weer Danny zijn beurt. Ook nu was de start weer goed, Danny gebruikte zijn bumper weer goed en klom op naar een 3e plaats. De nummer 4 probeerde nog een lastbender maar Danny ving deze goed op en bleef zo 3e. 

Nu volgde de 3e manche van Frank. De start was weer goed maar ook nu waren de gevechten serieus. Over en weer werd er geduwd maar steeds kwam Frank terug. Na weer een flinke duwpartij ging Frank rond en verloor een complete ronde. Met een ronde achterstand moest Frank weer flink aan de bak. Ook deze manche kwam er geel en Frank was bij de herstart wakker en pakte direct 2 auto’s.  Hierna volgde een aantal sterke ronden en mooie duels waarbij Frank uiteindelijk op klom naar een 8e plaats. De behaalde punten van vandaag bepaalden de opstelling van het ONK. Frank mocht als 5e beginnen. 

Eerst kwam de derde manche van Danny. Meteen bij de start viel Danny uit omdat hij erg veel onbalans voelde aan de auto. Uiteindelijk bleek de aandrijf as stuk te zijn. 

De finale voor Frank, het ONK. Bij de start ging het al mis, bij Maessen was al meteen een band stuk en Frank bleef  haken aan Marssen waardoor ze er samen afgingen. Frank viel terug tot de laatste plaats. Meteen kwam er ook een herstart. Na de herstart begon Frank een inhaalrace. Met snelle strakke ronden pakte hij flink wat auto’s en werd uiteindelijk nog 7e. 

Hierna volgde het ONK voor Danny, de start was goed en Danny won direct een paar plekjes. Helaas kwam hij klem tussen een aantal stockcars te zitten en kwam buiten de baan. Hierbij was de linker voorband wel stuk gegaan. Desondanks wist Danny nog flink wat plekken terug te pakken maar moest vanwege deze lekke band toch de auto stil zetten. 

Hierna volgde voor beiden nog de Dash for Cash race. Een wedstrijd waar diverse premies verdiend konden worden. Er werd gestart op dakkleur maar wel met een gesloten startveld. 

Frank mocht als eerste rijden. Hij reed een super goede race. In het begin zat hij flink in het gedrang maar Frank kon alles goed opvangen en goed uitdelen en wist uiteindelijk weg te rijden van het groepje kemphanen. Hij klom al snel op naar de top 5 en wist zelfs nog een plekje te pakken en werd keurig 4e. 

Hierna kwam Danny, ook zijn start was geweldig, als snel was Danny 4e. Helaas kwam er geel met een volledige herstart. Ook nu was Danny goed weg en vond zijn weg naar voren. Danny kwam in het gedrang zitten ging rond in een van de duels. Hierdoor viel Danny uit en kwam er een eind aan een mooie racedag.

Foto's staan op onze facebook pagina

 

Verslag en Foto's World Cup 2018

 

Zaterdag

Voor dit weekend was eindelijk de nieuwe asfalt auto klaar. Na bergen met werk verzetten, de laatste week zelfs volle dagen tijdens de vakantie, kon Frank eindelijk weer rijden. 

De auto was vrijdag avond om half 12 klaar. Zaterdag ochtend eerst keuren en daarna trainen. Na 2x trainen was Frank al behoorlijk tevreden voor een eerste keer zonder ook maar een meter te hebben gereden. Natuurlijk waren er een aantal punten welke verbeterd konden en moesten worden. Voor Frank zullen de manches ook in het teken staan van proberen. 

Bij de start van de eerste manche was Frank goed weg maar gleed door in de eerste bocht waardoor hij meteen een aantal plaatsen verloor. Hierna kwam er meteen geel en een herstart. Bij de herstart ging Frank weer goed op weg. De remmen waren nog niet naar wens maar Frank wist de wedstrijd uit te rijden. 

Meteen werden er enkele noodzakelijke aanpassingen gedaan voor de volgende manche. De tweede manche ging het alweer een stuk beter, hij kon alweer een stuk beter meekomen met de rood dakers maar helaas viel hij uit met probleem aan de stuurbekrachtiging. 

Het probleem werd verholpen en Frank kon weer aan de start verschijnen. De start was weer goed en Frank kwam weer goed mee maar n het gedrang verloor Frank veel plaatsen. Frank ging de gevechten ook niet vol aan omdat hij in het gedrang niet alles kan uitproberen. Uiteindelijk eindigde Frank buiten de top 10. Het waren niet voldoende punten om in de finale te mogen rijden. 

Al met al zeker geen slecht begin met een auto waarmee niet is getrained.  Op naar de zondag, verder zoeken naar de juiste afstellingen.

Zondag

Op zondag was de World Cup. Wederom werden er aanpassingen uitgevoerd. Frank mocht vanaf de 15e rij, binnenkant, starten. 

Bij de start kon Frank meteen een flink aantal auto’s inhalen en mengde zich meteen in de gevechten. Helaas kwam er geel met een complete herstart. De herstart was wederom goed, Frank wist al heel snel op te klimmen naar een 13e plaats. Rondenlang had hij leuke gevechten maar toen de leiders kwamen om ze op een ronde te zetten verloor hij enkele plaatsen omdat Frank netjes plaats maakte. Uiteindelijk werd Frank 15e. 

Op het rennerskwartier ging de koppeling stuk. Deze werd snel gerepareerd voor de manche die Frank moest rijden.

 

Nadat de auto gerepareerd was kon Frank weer rijden. Deze manche ging heel erg goed. Frank kon de gevechten goed aan en haalde flink wat rijders in en wist keurig 8e te worden. 

Met dit resultaat was Frank geplaatst voor de finale. De finale ging nog beter dan de manche hiervoor. Frank kwam goed weg en wist flink wat plaatsen te winnen. Hij vocht een paar mooie duels uit en wist heel wat rooddaken voor te blijven welke met moeizaam het tempo konden volgen. Door een last bender van Weijenberg verloor Frank een plekje maar eindigde keurig op een 11e plaats in de finale. 

We zijn zeer tevreden met de vooruitgang van de nieuwe auto. Vrijdag pas klaar en op zondag al goed meekomen met de rest is niet slecht!

Klik op een van de foto's om meer foto's te zien. Foto's gemaakt door Eric Bol.

 

ONK Sint Maarten

Op zondag zijn we weer richting Sint Maarten vertrokken om deel te nemen aan het ONK. De weken hiervoor was er veel werk om de nieuwe motor in te bouwen. 

Tijdens het deze dag waren er maar liefst 12 heats waarvan iedereen er 3 moest rijden. Danny zat in heat 2, 6 en 10. 

Bij de eerste heat was het aftasten voor Danny met de nieuwe motor. Het voelde meteen goed en Danny voegde zich meteen tussen de gevechten, al snel was hij een van de eerste rode daken. Na wat duw en trekwerk verloor Danny weer enkele plaatsen maar wist toch een keurige 7e plek eruit te slepen. 

De start van de tweede manche was weer heel erg goed. Maar ook nu werd hij in een gevecht naar buiten geduwd en verloor weer kostbare plaatsen. Ook nu vocht Danny zich flink terug naar een 5e plaats. 

De 3e manche had Danny weer een goede start en ditmaal kon hij goed wegkomen. Hij werkte zich goed naar voren en gebruikte de bumper goed, helaas kwam een auto recht voor de voorbumper tijdens het duwen van een andere rijder. Hierdoor verloor Danny veel tijd en kwam buiten de top 10 terecht. 

Hierdoor zat Danny nog net in de finale, op de een na laatste rij aan de buitenkant. Helaas had Danny een goede start maar liep al snel na een kapotte rechter achterband op waardoor hij al snel klaar was, helaas. 

Uiteindelijk zijn we zeer tevreden met deze dag. Ondanks de enorme aanpassingen ging het meteen goed!

Foto's staan op onze Facebook pagina.

 

Fries kampioenschap

 

Aankomende zondag zal weer het Fries Kampioenschap plaatsvinden in Blauwhuis. Danny heeft deze wedstrijd de afgelopen 2 jaar weten te winnen. 

De baan is de afgelopen weken flink aan gepakt waardoor de wedstrijden nog beter zouden moeten zijn. 

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. 

Wie komt Danny zondag aanmoedigen?

 

Master of Shale

 

Op zaterdag zijn we weer naar Emmen vertrokken voor de wedstrijden om de Masters of Shale. Zaterdag 2 heats, zondag 2 heats en dan de finale om de Masters of shale. 

De eerste manche op zaterdag begon met 18 auto’s. Na twee ronden was Danny al bijna alle rode daken voorbij. Na een zet van Wiebinga verloor Danny weer een plaats en raakte met zijn rechter achterwiel een van de andere rijders, maar Danny hield er geen grote schade aan over en pakte de plek van Wiebinga weer terug. Danny klom op naar een 4e plek wat ook zijn finishplek was. 

Voor de tweede manche nog wat aanpassingen. De start was weer goed, Danny gebruikte de bumper flink en klom snel op naar voren. Helaas werd hij op een paar stilstaande auto’s geduwd waardoor hij uitviel met een kapotte band rechts achter. 2 kapotte velgen en een kapot zijrek was de schade. De schade werd hersteld voor de zondag  

Op zondag reed Danny meteen in de eerste manche. Een manche zonder gele vlaggen. Danny had te weinig grip en spinde in bocht 4 zelfs bijna. Een 7e plaats was voor Danny het hoogst haalbare. 

De tweede manche was de grip stukken beter. Bij de start kwam Danny goed weg en ging snel naar voren. Hij duwde in bocht 3 een stuk of 5 auto’s voor zich uit, remde goed in en ging de hele groep in een keer voorbij. Hierna werd Danny bewust rond geduwd waarbij Danny weer tot helemaal achteraan terug viel. Gelukkig kwam er snel genoeg geel en had Danny weer aansluiting. Bij de herstart was Danny furieus en ging in een rap tempo naar voren. Als snel was Danny 5e en met een mooie last bender werd Danny toch nog keurig 4e. 

Hierna volgde de Masters of Shale. De startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde resultaten over de twee dagen. Danny mocht op de 5e rij aan de binnenkant startten. De start was heel goed, Danny kwam al heel snel op een tweede plaats achter Wobbes. Na een aantal plaagstootjes te hebben uitgedeeld pakte Danny de leiding. Achter hem waren het Wobbes en Wiebinga welke elkaar uitschakelden. Danny liep flink uit op de rest. Helaas kwam er geel en dus een herstart. Na de herstart kwam Danny weer goed weg en pakte zo de winst! Eindelijk na jaren van pech in de Masters of Shale wist Danny hem te winnen!

De dag van de Masters of Shale was ook de dag dat het 10 jaar geleden was dat KID is gestorven. De bloemen zijn natuurlijk voor KID!!


Foto's staan op Facebook.

 

 

 

 

Aankomende wedstrijden en de asfalt auto

 

Aankomend weekend zullen we weer met Danny afreizen naar Emmen. Daar zullen op zaterdag en op zondag gereden worden. Beide dagen staan in het teken van de World Masters of Shale. Met pinksteren zijn we ook naar Sint Maarten geweest, een baan waar we niet vaak komen. Helaas hadden we behoorlijk wat pech op die dag waardoor er maar een paar punten zijn gepakt.

De reden dat we hier zijn gaan rijden is het zilveren dak, wat dit jaar dmv shootouts gewonnen kan worden en niet meer door diegene met de meeste punten. Een aantal wedstrijden zijn aangewezen als qualifiers voor deze shootouts. De beste 12 van dit klassement gaan een onderlinge shoot-out rijden welke plaatsvinden in 3 wedstrijden (Blauwhuis, Sint Maarten en Emmen) en een Finale (Blauwhuis 7 Oktober). Hierdoor zullen we dus ook naar Sint Maarten afreizen. Door de verbetering van de baan aldaar en de aanpassingen aan onze auto kan Danny ook goed meekomen op deze baan.

De asfalt auto.

Zoals bekend zijn we met een nieuwe asfalt auto bezig. De reden hiervan is bekend, een enorme klapper op de laatste wedstrijd in Venray vorig jaar waarbij de auto werd afgeschreven. Hierdoor moesten we direct aan een nieuwe auto beginnen. Eerst moest er een plan komen, hoe gaan we deze bouwen? Waar gaan we deze bouwen etc etc etc. Ook de benodigde materialen moesten hiervoor bij elkaar gezocht worden. De mensen welke hiermee geholpen hebben willen we dan ook bedanken.

Nadat dit geregeld was kon er begonnen worden met de nieuwe auto, in de winter schoot het flink op maar uiteindelijk begint het seizoen toch weer met meteen een flink aantal wedstrijden op de Gravel en niet te vergeten onze eigen nachtcross. Hier gaat enorm veel tijd in zitten waardoor er minder tijd was om aan de asfalt auto te werken. Een ander bijkomstigheid is dat Frank, welke zelf ondernemer is, zelf een nieuwbouwhuis aan het bouwen is. 's Ochtensvroeg uit de veren voor zijn werk en laat in de middag en avond is hij bij de nieuwbouw te vinden. Hierdoor is er voor Frank zelf ook niet veel vrije tijd meer over want zijn gezin mag ook niet vergeten worden.

Ons doel is toch om tijdens het World Cup weekend in Venray op de baan te komen, in de zomer periode zal er weer meer tijd vrijkomen om aan de nieuwe asfalt auto te werken.

We hopen ook op begrip bij Sponsors, club van 50 en alle andere fans / stockcarliefhebbers.

 

 

Verslag Hemelvaart Blauwhuis


In de ochtend voor de race was er nog een flinke bui gevallen.  Het was hierdoor erg modderig maar de ondergrond was zo hard en droog dat het toch weer meteen stoffig was.  Bij de start van de eerste heat kwam Danny goed weg maar een uitvaller, welke op het rechtestuk langzaam reed, hield Danny op waardoor deze een paar plaatsen verloor. Al snel kwam er geel. Bij de herstart kwam Danny heel slecht weg en verloor veel tijd. Uiteindelijk kwam de gang er goed in en wist Danny op te klimmen naar een 13e plaats. 

Voor de tweede heat werden er nog reparaties uitgevoerd. De start was niet super omdat het glad was, na 2 ronden kwam de snelheid er weer goed in, Danny gebruikte zijn bumper goed en na een aantal felle duels werd Danny 9e zonder ook maar een gele vlag tijdens deze heat. 

Hierna volgde de derde heat.  Nu was de start beter maar kwam Danny niet in een goed ritme, hij bleef tussen de rode daken worstelen en ook kwamen er snel 2 gele vlaggen met herstarts. Uiteindelijk wist Danny een 8e plaats te behalen. 

Hierna volgde de finale, Danny kwam goed weg. Mengde zich meteen in de gevechten met de rode en blauwe daken. Voor Danny haakten een paar auto’s aan elkaar, Danny probeerde binnendoor te gaan maar de auto’s kwamen ook weer naar de binnenkant. Danny kon er net voorlangs wegkomen maar ging daardoor te hard de bocht in waardoor hij samen met 2 andere deelnemers stil kwam te staan. Gelukkig kwam Danny direct weg en kwam er ook geel waardoor Danny weer aansluiting had. Na de herstart kwam Danny heel goed weg maar wederom kwam er geel. De herstart was ook nu weer goed, Danny klom op naar plek 12 tot er wederom geel kwam.  Na deze herstart reed Danny sterk naar een 6e plaats. 

 

 

Verslag Kingsbattle Blauwhuis 26 & 27 April

 

Op donderdag zijn we naar Blauwhuis gereden voor 2 dagen met races. Op donderdag werd er volgens het Engels systeem gereden. Één manche, eventueel een consolation en dan een finale. Danny mocht meteen in de eerste heat rijden. Op een volle baan wist Danny zich vrij gemakkelijk naar voren te werken. Na een aantal ronden kwam er geel en was hij al 13e. Na de herstart klom hij op naar de top 10. Helaas kwam hij in aanraking met enkele autos welke uit de vangrail terug de baan op kwamen. Hierbij liep Danny schade op en kon de wedstrijd niet vervolgen. Hierdoor moest consolation rijden. 


In de consolation waren 31 rijders en gingen er maar 8 naar de finale.  Het beloofde een flink gevecht te worden aangezien er veel rode daken en superstars zich nog niet geplaatst hadden. Na de eerste herstart was Danny al 10e. Na wederom een herstart was hij al 6e. Na de herstart stelde Danny de finale veilig met een 7e plek. 


In het begin van de finale waren enkele herstarts, het tempo was hoog waardoor Danny nog niet veel naar voren kwam. Uiteindelijk zat de gang er goed in en was Danny op weg naar de top 10 totdat de dynamo vast liep en er een snaar knapte waardoor er geen koeling was. Hierdoor moest Danny opgeven. 


Op vrijdag was de dag van de Kingsbattle. Eerst 2 heats, dan de finale en een dash for cash. De dash for cash is voor de rijders welke niet geplaatst zijn voor de finale. 


Tijdens de eerste manche ging er in de eerste ronde al meteen vanalles fout waardoor er een complete herstart was. Na de herstart duurde het een ronde of 5 totdat er weer geel kwam. Danny was toen al 17e. Na de herstart klom Danny op naar de top 10 en had ronden lang een duel met Gietema. Uiteindelijk bleef Danny aan zijn bumper hangen en kwam hierdoor in de binnenbocht vast te staan en kon hierdoor niet meer verder. 


De tweede manche volgde hierna, gezien de resultaten moest Danny punten scoren om deel te kunnen nemen aan de kings battle.  Rustig zonder al teveel risico’s te nemen kwan Danny na een aantal herstarts als 4e over de finish. 

Dit was genoeg om in de finale te mogen rijden. Wel vanaf een 27e plek omdat de behaalde punten de startopstllelling bepaalde. De start was goed, Danny lette goed op en was na 3 ronden,toen er geel kwam, 12e. Na deze herstart klom Danny snel op naar een 5e plaats bij de volgende gele vlag. Na deze herstart kwam Danny in het gedrang en verloor een paar plaatsen en hij was 7e bij de volgende gele vlag. Hierna volgde een mooi gevecht waarbij Danny nog een 4e plaats wist te behalen. Een prima resultaat vanaf een 27e startplaats. 




Tweede wedstrijd Emmen

 

Met een 30 stockcars, welke allemaal in dezelfde heat rijden, was het volle bak op de baan.  Bij de eerste manche kwam Danny lekker weg, naar een aantal ronden kwam er geel en was Danny al rond de 16e plaats te vinden. Na de herstart reed Danny snel naar voren naar de top 8. Een van de deelnemers ging te wild achter Danny de bocht in en deze bleef op de bumper hangen waardoor ze een twee-tal ronden verloren. Uiteindelijk kon Danny nog weg komen maar na een paar rondjes moest hij toch opgeven. 

De tweede heat was een heat met veel vuurwerk. 5 gele vlaggen. Bij de 4e gele vlag was Danny 9e. Daarna een paar rondjes gereden en weer geel, Danny is dan al 5e. Na deze herstart wordt er flink geduwd, Danny wordt in bocht 1 rechtdoor geduwd en kan de vangrail maar net ontwijken en veliest weer een aantal plaatsen, hij vecht zich terug maar wordt weer rechtdoor geduwd waar een auto stil staat, Danny raakt deze en komt met de voorwielen los van de baan maar gaat weer verder en vecht zich toch weer terug naar een 5e plaats! Doordat de winnaar wordt afgekeurd is Danny 4e. 

Bij de start van de derde manche was de baan flink nat, in het begin was het glibberen en glijden maar Danny kwam meteen in een heel goed ritme, al heel snelcwas Danny het eerste rode dak waarna er geel kwam en Danny al 8e was. Na de herstart wist Danny zich knap op te werken naar een 2e plaats, achter een witdak wat te ver weg was gereden. 

Hierna volgde de finale. Een finale waarin weer flink werd geduwd en mooie duels werden uitgevochten. Met nog 12 ronden te gaan kwam er geel en Danny was al 9e. Na de herstart klom Danny op naar een 6e plaats toen er weer geel kwam. Na de herstart werkte Danny zich weer verder naar voren, bij een van de herstarts hierna was Danny al 2e. Bij de herstart pakte Danny de leiding maar weer kwam er een herstart. Wijbinga maakte het nog spannend achter Danny maar hij kon Danny niet meer bijkomen en dus Won Danny de finale! 

Een prachtige dag, ook in de F2 waarin Ron van Wamelen de finale won. Bij de F2 jrs won Xander can Wijlick de finale en bij de Saloon Stockcars reed Bart Wouters,  broer van Frank, de hele dag ook goed met een 1e, 2e, 6e en weer een 2e plaats. 

 

 

Eerste wedstrijden Emmen & Blauwhuis 2018

 

Op 24 Maart was het eindelijk zover. De eerste race van 2018. Deze vind plaats in Emmen. De Gravel auto was in de winter weer helemaal opgeknapt en klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen.

De eerste manche viel Danny helaas uit. De tweede en derde manche werd Danny keurig 2e. Hierna volgde enkele de finale nog. Danny wist deze als 4e te finishen, echter had de transponderlus Danny een ronde niet geregistreerd waardoor Danny als 11e in de uitslag staat.

De tweede wedstrijd van het seizoen was op 1 April, 1e paasdag in Blauwhuis. De organisatie heeft veel werk gehad om de baan en het terrein gangbaar te maken en te houden na behoorlijk wat regenval. Dit resulteerde in een hobbelige baan waarin wij minder uit de voeten kunnen. Dit resulteerde in een 10e, 9e en 11e plaats in de heats. De finale viel Danny helaas uit met een kapotte achteras.

 

 

Eerste wedstrijden 2018

Na een lange winterstop gaat het seizoen nu eindelijk weer beginnen. Aanstaande zaterdag gaan we naar Emmen waar Danny de eerste wedstrijd van 2017 zal gaan rijden. De tweede wedstrijd zal meteen een week later zijn op eerste paasdag, 1 april, in Blauwhuis.

Frank zal helaas nog even moeten wachten, zijn nieuwe auto is nog niet helemaal klaar zoals jullie op onze facebook pagina hebben kunnen zien.

We zijn nu ook volop bezig met de organisatie van de nachcross en de DEMO voor de F2 & F2 Junioren Supercup. Ook de F1 zal een Demo rijden. Alle drie de klasses rijden een normale wedstrijddag, 3 manches en een finale.

 

Agenda 2018

 

De agenda voor 2018 is bekend. Klik op onderstaande agenda voor de PDF-versie.

 

Winter Update

 

Deze winter zullen we de gravelauto opknappen en voor op het asfalt bouwen we een compleet nieuwe auto. Vorderingen hiervan zijn op onze facebook pagina te volgen.

 

Inloopmiddag Sponsors & Club van 50


Het seizoen zit er alweer op, dankzij sposoren en de Club van 50 hebben we dit jaar weer kunnen rijden. Als dank hiervoor willen wij jullie uitnodigen voor de inloopmiddag/avond in onze loods. Deze houden we op zaterdag 4 november vanaf 1700 uur. Onder het genot van een drankje en een borrelhapje zullen we samen met jullie terug kijken op 2017 en alvast vooruit kijken op 2018!

Ben je sponsor of lid van de club van 50 en heb je nog geen uitnodiging gehad? Geef je dan op bij een van de teamleden of coureurs of via info@stockcarteambaarlo.com