Aankomende wedstrijden en de asfalt auto

 

Aankomend weekend zullen we weer met Danny afreizen naar Emmen. Daar zullen op zaterdag en op zondag gereden worden. Beide dagen staan in het teken van de World Masters of Shale. Met pinksteren zijn we ook naar Sint Maarten geweest, een baan waar we niet vaak komen. Helaas hadden we behoorlijk wat pech op die dag waardoor er maar een paar punten zijn gepakt.

De reden dat we hier zijn gaan rijden is het zilveren dak, wat dit jaar dmv shootouts gewonnen kan worden en niet meer door diegene met de meeste punten. Een aantal wedstrijden zijn aangewezen als qualifiers voor deze shootouts. De beste 12 van dit klassement gaan een onderlinge shoot-out rijden welke plaatsvinden in 3 wedstrijden (Blauwhuis, Sint Maarten en Emmen) en een Finale (Blauwhuis 7 Oktober). Hierdoor zullen we dus ook naar Sint Maarten afreizen. Door de verbetering van de baan aldaar en de aanpassingen aan onze auto kan Danny ook goed meekomen op deze baan.

De asfalt auto.

Zoals bekend zijn we met een nieuwe asfalt auto bezig. De reden hiervan is bekend, een enorme klapper op de laatste wedstrijd in Venray vorig jaar waarbij de auto werd afgeschreven. Hierdoor moesten we direct aan een nieuwe auto beginnen. Eerst moest er een plan komen, hoe gaan we deze bouwen? Waar gaan we deze bouwen etc etc etc. Ook de benodigde materialen moesten hiervoor bij elkaar gezocht worden. De mensen welke hiermee geholpen hebben willen we dan ook bedanken.

Nadat dit geregeld was kon er begonnen worden met de nieuwe auto, in de winter schoot het flink op maar uiteindelijk begint het seizoen toch weer met meteen een flink aantal wedstrijden op de Gravel en niet te vergeten onze eigen nachtcross. Hier gaat enorm veel tijd in zitten waardoor er minder tijd was om aan de asfalt auto te werken. Een ander bijkomstigheid is dat Frank, welke zelf ondernemer is, zelf een nieuwbouwhuis aan het bouwen is. 's Ochtensvroeg uit de veren voor zijn werk en laat in de middag en avond is hij bij de nieuwbouw te vinden. Hierdoor is er voor Frank zelf ook niet veel vrije tijd meer over want zijn gezin mag ook niet vergeten worden.

Ons doel is toch om tijdens het World Cup weekend in Venray op de baan te komen, in de zomer periode zal er weer meer tijd vrijkomen om aan de nieuwe asfalt auto te werken.

We hopen ook op begrip bij Sponsors, club van 50 en alle andere fans / stockcarliefhebbers.

 

 

Verslag Hemelvaart Blauwhuis


In de ochtend voor de race was er nog een flinke bui gevallen.  Het was hierdoor erg modderig maar de ondergrond was zo hard en droog dat het toch weer meteen stoffig was.  Bij de start van de eerste heat kwam Danny goed weg maar een uitvaller, welke op het rechtestuk langzaam reed, hield Danny op waardoor deze een paar plaatsen verloor. Al snel kwam er geel. Bij de herstart kwam Danny heel slecht weg en verloor veel tijd. Uiteindelijk kwam de gang er goed in en wist Danny op te klimmen naar een 13e plaats. 

Voor de tweede heat werden er nog reparaties uitgevoerd. De start was niet super omdat het glad was, na 2 ronden kwam de snelheid er weer goed in, Danny gebruikte zijn bumper goed en na een aantal felle duels werd Danny 9e zonder ook maar een gele vlag tijdens deze heat. 

Hierna volgde de derde heat.  Nu was de start beter maar kwam Danny niet in een goed ritme, hij bleef tussen de rode daken worstelen en ook kwamen er snel 2 gele vlaggen met herstarts. Uiteindelijk wist Danny een 8e plaats te behalen. 

Hierna volgde de finale, Danny kwam goed weg. Mengde zich meteen in de gevechten met de rode en blauwe daken. Voor Danny haakten een paar auto’s aan elkaar, Danny probeerde binnendoor te gaan maar de auto’s kwamen ook weer naar de binnenkant. Danny kon er net voorlangs wegkomen maar ging daardoor te hard de bocht in waardoor hij samen met 2 andere deelnemers stil kwam te staan. Gelukkig kwam Danny direct weg en kwam er ook geel waardoor Danny weer aansluiting had. Na de herstart kwam Danny heel goed weg maar wederom kwam er geel. De herstart was ook nu weer goed, Danny klom op naar plek 12 tot er wederom geel kwam.  Na deze herstart reed Danny sterk naar een 6e plaats. 

 

 

Verslag Kingsbattle Blauwhuis 26 & 27 April

 

Op donderdag zijn we naar Blauwhuis gereden voor 2 dagen met races. Op donderdag werd er volgens het Engels systeem gereden. Één manche, eventueel een consolation en dan een finale. Danny mocht meteen in de eerste heat rijden. Op een volle baan wist Danny zich vrij gemakkelijk naar voren te werken. Na een aantal ronden kwam er geel en was hij al 13e. Na de herstart klom hij op naar de top 10. Helaas kwam hij in aanraking met enkele autos welke uit de vangrail terug de baan op kwamen. Hierbij liep Danny schade op en kon de wedstrijd niet vervolgen. Hierdoor moest consolation rijden. 


In de consolation waren 31 rijders en gingen er maar 8 naar de finale.  Het beloofde een flink gevecht te worden aangezien er veel rode daken en superstars zich nog niet geplaatst hadden. Na de eerste herstart was Danny al 10e. Na wederom een herstart was hij al 6e. Na de herstart stelde Danny de finale veilig met een 7e plek. 


In het begin van de finale waren enkele herstarts, het tempo was hoog waardoor Danny nog niet veel naar voren kwam. Uiteindelijk zat de gang er goed in en was Danny op weg naar de top 10 totdat de dynamo vast liep en er een snaar knapte waardoor er geen koeling was. Hierdoor moest Danny opgeven. 


Op vrijdag was de dag van de Kingsbattle. Eerst 2 heats, dan de finale en een dash for cash. De dash for cash is voor de rijders welke niet geplaatst zijn voor de finale. 


Tijdens de eerste manche ging er in de eerste ronde al meteen vanalles fout waardoor er een complete herstart was. Na de herstart duurde het een ronde of 5 totdat er weer geel kwam. Danny was toen al 17e. Na de herstart klom Danny op naar de top 10 en had ronden lang een duel met Gietema. Uiteindelijk bleef Danny aan zijn bumper hangen en kwam hierdoor in de binnenbocht vast te staan en kon hierdoor niet meer verder. 


De tweede manche volgde hierna, gezien de resultaten moest Danny punten scoren om deel te kunnen nemen aan de kings battle.  Rustig zonder al teveel risico’s te nemen kwan Danny na een aantal herstarts als 4e over de finish. 

Dit was genoeg om in de finale te mogen rijden. Wel vanaf een 27e plek omdat de behaalde punten de startopstllelling bepaalde. De start was goed, Danny lette goed op en was na 3 ronden,toen er geel kwam, 12e. Na deze herstart klom Danny snel op naar een 5e plaats bij de volgende gele vlag. Na deze herstart kwam Danny in het gedrang en verloor een paar plaatsen en hij was 7e bij de volgende gele vlag. Hierna volgde een mooi gevecht waarbij Danny nog een 4e plaats wist te behalen. Een prima resultaat vanaf een 27e startplaats. 
Tweede wedstrijd Emmen

 

Met een 30 stockcars, welke allemaal in dezelfde heat rijden, was het volle bak op de baan.  Bij de eerste manche kwam Danny lekker weg, naar een aantal ronden kwam er geel en was Danny al rond de 16e plaats te vinden. Na de herstart reed Danny snel naar voren naar de top 8. Een van de deelnemers ging te wild achter Danny de bocht in en deze bleef op de bumper hangen waardoor ze een twee-tal ronden verloren. Uiteindelijk kon Danny nog weg komen maar na een paar rondjes moest hij toch opgeven. 

De tweede heat was een heat met veel vuurwerk. 5 gele vlaggen. Bij de 4e gele vlag was Danny 9e. Daarna een paar rondjes gereden en weer geel, Danny is dan al 5e. Na deze herstart wordt er flink geduwd, Danny wordt in bocht 1 rechtdoor geduwd en kan de vangrail maar net ontwijken en veliest weer een aantal plaatsen, hij vecht zich terug maar wordt weer rechtdoor geduwd waar een auto stil staat, Danny raakt deze en komt met de voorwielen los van de baan maar gaat weer verder en vecht zich toch weer terug naar een 5e plaats! Doordat de winnaar wordt afgekeurd is Danny 4e. 

Bij de start van de derde manche was de baan flink nat, in het begin was het glibberen en glijden maar Danny kwam meteen in een heel goed ritme, al heel snelcwas Danny het eerste rode dak waarna er geel kwam en Danny al 8e was. Na de herstart wist Danny zich knap op te werken naar een 2e plaats, achter een witdak wat te ver weg was gereden. 

Hierna volgde de finale. Een finale waarin weer flink werd geduwd en mooie duels werden uitgevochten. Met nog 12 ronden te gaan kwam er geel en Danny was al 9e. Na de herstart klom Danny op naar een 6e plaats toen er weer geel kwam. Na de herstart werkte Danny zich weer verder naar voren, bij een van de herstarts hierna was Danny al 2e. Bij de herstart pakte Danny de leiding maar weer kwam er een herstart. Wijbinga maakte het nog spannend achter Danny maar hij kon Danny niet meer bijkomen en dus Won Danny de finale! 

Een prachtige dag, ook in de F2 waarin Ron van Wamelen de finale won. Bij de F2 jrs won Xander can Wijlick de finale en bij de Saloon Stockcars reed Bart Wouters,  broer van Frank, de hele dag ook goed met een 1e, 2e, 6e en weer een 2e plaats. 

 

 

Eerste wedstrijden Emmen & Blauwhuis 2018

 

Op 24 Maart was het eindelijk zover. De eerste race van 2018. Deze vind plaats in Emmen. De Gravel auto was in de winter weer helemaal opgeknapt en klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen.

De eerste manche viel Danny helaas uit. De tweede en derde manche werd Danny keurig 2e. Hierna volgde enkele de finale nog. Danny wist deze als 4e te finishen, echter had de transponderlus Danny een ronde niet geregistreerd waardoor Danny als 11e in de uitslag staat.

De tweede wedstrijd van het seizoen was op 1 April, 1e paasdag in Blauwhuis. De organisatie heeft veel werk gehad om de baan en het terrein gangbaar te maken en te houden na behoorlijk wat regenval. Dit resulteerde in een hobbelige baan waarin wij minder uit de voeten kunnen. Dit resulteerde in een 10e, 9e en 11e plaats in de heats. De finale viel Danny helaas uit met een kapotte achteras.

 

 

Eerste wedstrijden 2018

Na een lange winterstop gaat het seizoen nu eindelijk weer beginnen. Aanstaande zaterdag gaan we naar Emmen waar Danny de eerste wedstrijd van 2017 zal gaan rijden. De tweede wedstrijd zal meteen een week later zijn op eerste paasdag, 1 april, in Blauwhuis.

Frank zal helaas nog even moeten wachten, zijn nieuwe auto is nog niet helemaal klaar zoals jullie op onze facebook pagina hebben kunnen zien.

We zijn nu ook volop bezig met de organisatie van de nachcross en de DEMO voor de F2 & F2 Junioren Supercup. Ook de F1 zal een Demo rijden. Alle drie de klasses rijden een normale wedstrijddag, 3 manches en een finale.

 

Agenda 2018

 

De agenda voor 2018 is bekend. Klik op onderstaande agenda voor de PDF-versie.

 

Winter Update

 

Deze winter zullen we de gravelauto opknappen en voor op het asfalt bouwen we een compleet nieuwe auto. Vorderingen hiervan zijn op onze facebook pagina te volgen.

 

Inloopmiddag Sponsors & Club van 50


Het seizoen zit er alweer op, dankzij sposoren en de Club van 50 hebben we dit jaar weer kunnen rijden. Als dank hiervoor willen wij jullie uitnodigen voor de inloopmiddag/avond in onze loods. Deze houden we op zaterdag 4 november vanaf 1700 uur. Onder het genot van een drankje en een borrelhapje zullen we samen met jullie terug kijken op 2017 en alvast vooruit kijken op 2018!

Ben je sponsor of lid van de club van 50 en heb je nog geen uitnodiging gehad? Geef je dan op bij een van de teamleden of coureurs of via info@stockcarteambaarlo.com

 

 

Finale races Emmen en Venray

Afgelopen weekend hoopten we het Seizoen waardig af te sluiten... helaas mocht hiet niet zo zijn. Op zaterdag in Emmen ging eerst de waterpomp stuk, daarna de radiateur en tot slot ontstond er nog een olielekkage. Dan maar op naar Zondag, Raceway Venray de finale races. Frank ging steeds beter en voor de finale hadden we alle vertrouwen op een mooi resultaat. Helaas kwam Frank in een behoorlijk harde crash terecht waarbij hij nog wel zelf kon wegrijden en uitstappen maar nadat de adrenaline zakte, merkte Frank pas hoeveel pijn hij had. Snel de ambulance in en naar het ziekenhuis om de rugklachten te onderzoeken. Gelukkig bleek naar alle onderzoeken dat er geen verwondingen waren. Frank kon weer naar huis. Bij terugkomst in de loods schrok Frank van de stockcar... Helemaal krom, niets meer van de maken..... "zo dat was een beste klap, gelukkig zat het met de veiligheid goed!!"

 

 

Verslag ONK

De week voor het ONK was het nog onzeker of we konden deelnemen vanwege de motorschade welke we in Engeland hebben opgelopen. Uiteindelijk is het toch gelukt dankzij alle hulp. Hiervoor willen we ook iedereen bedanken. 

Op zaterdag zijn we gelukkig nog kunnen gaan trainen, vier sessies heeft Frank kunnen rijden. Het ging steeds iets beter en met vertrouwen werd er op zondag begonnen. Eerst een voorstellingsronde met alle stockcars op de baan. 

De eerste manche werd meteen duidelijk dat iedereen er zin in had. Na een valse start kwam er direct een herstart. Bij deze start werd meteen flink geduwd. De hele mache zat Frank in het gedrang en midden in de gevechten. Bij een van de gevechten kwam Frank zelfs naast de baan maar wist toch weer terug te komen. Uiteindelijk eindigde Frank net buiten de top 10 op een 11e plaats. 

Frank was niet tevreden met de wegligging dus werd deze aangepast voor de tweede manche. Bij de start van de tweede manche werd Frank direct naast de baan geduwd en kwam hierdoor helemaal achteraan. Snel hervatte Frank de achtervolging en vond weer de aansluiting. Snel won Frank weer een aantal plaatsen totdat er geel kwam. Na de herstart ging Frank direct dwars door de bocht in het gevecht, hierdoor moest Frank een paar ronden zoeken naar grip om alvorens weer een aantal plaatsen te winnen. Na een aantal leuke gevechten met o.a. Keijzer en Weyenberg werd Frank 8e. 

Voor de derde manche werd de auto weer aangepast omdat Frank nog steeds niet tevreden was.  De start van de derde manche was heel erg goed, na een 5-6 tal ronden zat Frank al in de top 5. Al snel klom Frank op naar een 3e plaats.  Alleen Schaap en Kroonder liepen op Frank in, Schaap gaf Frank een flinke duw waardoor Frank absoluut geen mogelijkheid had om hem terug te pakken. Al snel pakte Frank nog een blauw daker en moest alleen Kroonder nog voorbij laten gaan en werd uiteindelijk 4e. 

Frank mocht uiteindelijk vanaf een derde plek starten tijdens het ONK. De start was goed, Frank pakte meteen de 2e plaats maar in de eerste bocht werd Frank naast de baan geduwd. Frank kwam wel direct terug de baan op en zocht zich een weg naar voren. Na een aantal ronden kwam hij Keijzer weer bij maar bleef helaas aan hem hangen en verloor weer kostbare tijd. Na een aantal herstarts werd Frank uiteindelijk 6e volgens de wedstrijdleiding. 

Hierna volgde enkel nog de Dash for Cash, een wedstrijd waar geld te verdienen is. Iedere ronde aan kop is goed voor 50 euro. 

Frank startte helemaal achteraan. Bij de start kwam hij heel goed weg, en reed meteen voorin mee.  Het was Ronitz die door Frank werd ingehaald waarna deze Frank een flinke duw gaf. Hierdoor verloor Frank een aantal plaatsen maar kwam heel sterk terug, met rood gloeiende remschijven sloot hij toch weer bij dezelfde groep aan, Ronitz verremde zich spontaan toen Frank weer in zijn spiegel opdook. Frank haalde nog enkele rode daken in en werd keurig 5e in een prachtige wedstrijd onder kunstlicht! Waarom zijn er toch niet meer avondraces....


Na een zwak begin ging het steeds beter vandaag.

Gouden Helm Weekend Emmen

 

Op 30 september en 1 oktober waren 2 dagen met races. De F1's, met Danny, gingen strijden om de Gouden Helm welke Danny vorig jaar wist te winnen. Voor de wedstrijd stond Danny riant aan kop voor de startopstelling welke werd bepaald aan de hand van de behaalde punten in de voorgaande races. Tijdens dit weekend rijden de Saloon Stockcars ook de World of Shale. Niemand minder dan onze eigen Frank ging het ook eens op de gravel proberen in de Saloon stockcars, samen met zijn broer Bart rijdend voor Stockcarteam Wouters.

Op zaterdag werden de wedstrijden voor de F1 afgelast vanwege de vele regen. De Saloonstockcars reden wel. De eerste twee manches was wennen voor Frank. Daarnawist Frank de manche keurig uit te rijden. De finale bleef Frank lekker rond gaan, daar waar er veel uitvielen wist Frank keurig 3e te worden in de finale. Hierdoor mocht Frank op zondag tijdens Masters of Shale vanaf de eerste rij buitenkant startten. Helaas reed Frank deze Masters of Shale niet uit. 

Voor Danny begon de dag voor Danny met een groot modderbad. De baan leek goed maar was spekglad en heel zwaar. In een van de gevechten reed Danny helaas zijn rechtervoorband stuk waardoor hij uitviel.

Na deze manche werd de auto afgespoten en gerepareerd. Bij de tweede manche was de baan een stuk beter. Danny ging in een rap tempo naar voren, de een na de andere haalde hij in, al snel was hij de eerste rooddaker. Ondanks dat er geen geel kwam reed Danny zich naar een knappe 4e plaats.

De derde manche was Danny weer heel erg snel, hij kwam goed weg uit het gedrang tussen de superstars en de rode daken. Eenmaal tussen de blauwe daken werd Danny rond geduwd door Jac Tesselaar. Met een ronde achterstand vervolgde Danny zijn weg, hij ontdeed zich van de ronde achterstand en reed zich terug naar een 9e plaats. Helaas kwam er ook deze manche geen geel.

Hierna volgde de finale, de gouden helm. Danny mocht als eerste starten. Bij de start kwam Danny goed weg maar in de eerste bocht konden ze Danny nog net op de linker achterkant raken waardoor hij dwars ging en terugviel tot een 7e of 8e plaats. Hij begon meteen met een inhaalrace, de bumper werd er flink ingezet en een voor een pakte hij de ze terug, al snel was hij weer op een tweede plaats. Helaas ging de auto stuk waardoor Danny moest opgeven.

 

 

World Final Weekend

 

Aankomend weekend zullen we afreizen naar Engeland. Op zaterdag in Ipswich en Zondag naar Northampton. Helaas hebben we ons niet weten te kwalificeren voor de World Final, toch zal het voor Frank een hele ervaring worden, de eerste keer in Engeland.

Op zaterdag zal Frank de heats rond de World Final rijden in Ipswich. Op zondag zal Frank zich proberen te plaatsen voor de World Masters, de grote finale van deze dag.

De RDF zal het gehele weekend aanwezig zijn om Frank aan te moedigen, samen met de RDF gaan we er een geweldig weekend van maken!

 

Verslagen Emmen en Blauwhuis

Op zaterdag zijn we na een lange zomerstop naar Emmen gegaan om eindelijk weer eens op de gravel te rijden. Bij de eerste manche werd Danny meteen rond geduwd door Jan Kuin. Gelukkig kwam er direct een herstart omdat er nog meer auto's stil stonden. Bij de herstart was Danny direct goed weg, hij kon direct een paar rooddakers opzij zetten en lag al op een 13e plek toen er geel kwam. Na de herstart was het meteen chaos, Danny koos de juiste lijn en kwam  op een 3e plek en kon op jacht naar de nummer 2. Toen hij de 2e plaats overnam kwam er weer geel. Bij de herstart pakte Danny de leiding en gaf deze niet meer uit handen en won zo de eerste heat.

De tweede heat zat Danny direct in de gevechten en kwam er niet heel makkelijk voorbij, na een paar ronden kwam er geel en Danny was net buiten de top 10. Na de herstart had Danny flinke gevechten maar wist naar een 4e plek te rijden toen er geel kwam. Bij de herstart pakte Danny meteen de 3e plaats welke hij behield tot de finish, Danny was net niet snel genoeg om de rijders voor hem aan te vallen. Na de Finish werd de winnaar, Harm van der Veen, 2 plaatsen terug gezet waardoor Danny 2e was.

De derde manche ging een stuk beter dan de vorige. Bij de start was Danny goed weg en werkte zich met goed bumperwerk op naar een tweede plek zonder gele vlaggen. De nummer 1, een wit daker was net te ver weg voor Danny.

Hierna volgde de finale. Danny was goed weg en werkte zich  snel op naar voren. Hij gebruikte zijn bumper goed, was heel erg snel. Binnen de kortste keren was hij al 4e. Wel met een grote achterstand op de leider in de wedstrijd. Maar met snelle ronden kwam Danny toch snel dichterbij. Met nog een ronde of 6 te gaan pakte hij de leiding en bouwde deze ronde voor ronde uit en wist de winst te pakken in de finale.

Na de finale hebben we alles ingepakt en zijn we nog naar Blauwhuis gereden. Op weg naar Blauwhuis kregen we nog een klapband op de bus. Speciale dank aan Team Nijland, Lenssen en Menno voor de hulp. Nadat de band was gewisseld hebben we nog een gezellige avond in Nijland gehad.

Op zondag waren de laatste wedstrijden in Bauwhuis in 2017.

Een vol deelnemersveld in de eerste heat, Danny begint meteen fel maar moest eventjes inhouden nadat Tom Maris bovenop een band in de binnenbocht belande en deze het hele rechtestuk meenam. Hierna kwam er snel genoeg een gele vlag. Na de herstart hervatte Danny zijn inhaalrace welke heel eventjes werd onderbroken nadat Valk aan Danny zijn voorwiel bleef hangen, hierdoor verloor Danny weer een aantal plaatsen. Hierna rukte Danny toch weer op naar een 9e plaats op een erg hobbelige baan.

De tweede manche had Danny direct weer behoorlijke gevechten maar rukte wel op naar voren totdat er twee auto's aan elkaar bleven hangen en Danny van zijn gas ging. Toen Danny er eindelijk aan voorbij was bleef weer Valk aan Danny zijn voorwiel hangen. Een ronde later ging de steekas stuk waardoor Danny helaas uitviel.

De derde manche begon Danny voortvarend, de een na de ander werd opzij geduwd, na de eerste gele vlag was Danny 9e. Na de herstart pakte Danny de 6e plaats, vlak voor hem rolde een andere rijder over de kop, Danny kon deze maar net ontwijken. Hierna kwam er weer een herstart, hierbij werd al voor de start flink geduwd waardoor Danny op de tweede lijn kwam en meteen 4 plaatsen verloor. Hierna wist Danny nog enkele auto's in te halen en 7e te worden.

Tot slot nog de finale. De snelheid op de hobbelige baan was niet goed genoeg voor een goed resultaat, ook kwam er geen geel waardoor Danny er al helemaal niet door kwam. Danny finishte naar verwachting net buiten de top 10.

De zaterdag was geweldig, met bijna de maximale score, op zondag kon Danny, mede door de hobbelige baan, niet strijden om de winst.

 

 

World Cup verslag en foto's

 

Voor het World Cup weekend moest er veel werk verzet worden. Er moest onder andere een andere motor geplaatst worden.

Zaterdag

Door al deze aanpassingen was de training erg belangrijk. Bij het oprijden van de baan tijdens de training brak de steekas. Hierdoor konden we niet meer trainen. 

De eerste manche was de baan nat en kwam Frank niet lekker mee en eindigde uiteindelijk buiten de top 10.

De tweede manche was het eindelijk droog. Bij de start lukte en Frank niet om op de binnenste lijn te komen, keer op keer kwam hij op de tweede lijn en viel hierdoor terug tot bijna achteraan. Uiteindelijk kwam hij in een goed ritme en wist Frank toch nog naar een plek net buiten de top 10 te rijden.

De derde manche kon Frank wel direct meedoen in de gevechten, er werd goed geduwd, maar nadat ze met drie naast elkaar de bocht uitkwamen bleef Maessen aan Frank hangen en reed over de voorkant bij Frank en Keijzer reed nog een achterop Frank waardoor ze de vangrail aan de binnenkant raakten en alle drie uitvielen.

De schade kon gerepareerd worden voor de finale, the long track memorial trophy. Bij de start was Frank heel goed weg,  maar de super stars kwamen toch snel dichterbij. Frank had flink veel duels, duwde zelf ook flink mee maar het lukte niet om bij de eerste 10 te komen.

's Avonds werden toch nog een aantal zaken aangepast omdat we niet tevreden waren met de afstelling.

Zondag

Op zondag was de dag van de World Cup. Frank had door de pech op zaterdag zijn voorsprong verloren en moest zodoende vanaf de tweede plek starten naast Roy Maessen. Bij de start waren Roy en Frank goed weg, ze lagen meteen al een aantal meters los, helaas kwam er een rode vlag met een complete herstart. Bij de opwarmronde voor de herstart verliet Roy Maessen helaas de baan waardoor Frank alsnog vanaf de eerste plaats kon starten. Bij de start was Frank weer goed weg, hij had ook nu weer direct een mooie voorsprong en kon deze ook een aantal ronden vasthouden totdat er achterliggers kwamen waarin Frank wat tijd verloor waardoor Ryan Harrison dichtbij kwam, en bij het uitkomen van bocht twee kwam hij naast Frank. Bij bocht drie probeerde Frank weer achter hem te komen, helaas knalde een achterligger achterop Frank zijn achterwiel waardoor er een bout afbrak en Frank niet meer verder kon. De auto was wel stukken beter dan zaterdag want een top 3 in de World Cup was zeker mogelijk geweest.

Hierna volgde twee manches en een finale. 

Tijdens de eerste manche was de auto ook weer heel goed, Frank kon met vertrouwen de gevechten aangaan. Bij de herstart na een paar ronden was Frank al 12e. Na de herstart werkte Frank zich al snel op naar een 3e plaats met goed geduw. Alleen Luke Davidson kwam Frank nog bij waardoor Frank terugviel naar een 4e plaats waarop hij ook finishte.

De tweede manche ging Frank weer goed weg, vanuit de buitenkant op de tweede rij van de rooddaken kwam Frank al snel als eerste rode dak door, na vele harde gevechten kwam Frank helaas niet verder dan een 14e plaats.

Hierna volgde nog de finale, Frank moest achteraan bij rood starten. Bij de start kon Frank direct een aantal auto's voor zich uit duwen en won zo een aantal plaatsen. Hierdoor kwam Frank wel op de tweede lijn en kwam hij in gevecht met de super stars, het lukte niet om terug om de eerste lijn te komen waardoor hij weer terug viel tot bijna achteraan. Hierna volgde een inhaal race in een rap tempo, met strakke rondentijden hij haalde een aantal super stars en rode daken weer in en wist zich op te werken naar een uiteindelijke 11e plaats in deze finale.


De start van de finale, met 6 naast elkaar door de bocht

De zaterdag was niet wat we verwacht hadden maar de zondag was stukken beter.

 

 

Stockcar Invasie Texel

 

Aanstaand weekeinde zal er weer een ware stockcar invasie plaatsvinden op Texel. Meer dan 90 F1 zijn er aangemeld waaronden ook een serieus aantal Engelsen.

Ook wij zullen aankomend weekend weer de oversteek maken naar Texel. Vorig jaar is ons zeer goed bevallen waardoor we dit jaar wederom naar Texel gaan voor twee dagen wedstrijden, op zaterdag en zondag!

Mocht je nog geen plannen hebben, kom snel kijken, een echte aanrader.

 

Verslag en foto's Blauwhuis 2 Juli

 

Op zondag zijn we weer naar Blauwhuis gegaan. De organisatie heeft veel werk gehad om de baan in orde te krijgen.

Bij de eerste manche waren er 28 auto's aan de start. Na een aantal ronden kwam er geel. Danny was toen al 18e. Na de herstart werd het erg hobbelig. Danny kon niet meer zo goed meekomen en kwam ook aan een andere deelnemer te hangen. Hierdoor verloor Danny een ronde maar kon zijn weg wel vervolgen. Uiteindelijk werd Danny 15e.De tweede manche begon meteen met een koprol voor Hoekstra waardoor er meteen geel kwam. Na de herstart was er weer direct een koprol waar meerdere auto's bovenop knalde. Hierdoor vielen er meteen meerdere auto's uit. Danny was hierdoor al 12e. Na de herstart reed Danny de race uit op een 8e plaats. De baan was al iets beter maar nog steeds erg hobbelig waardoor Danny beheerst uitreed om schade te voorkomen.

De derde manche begon goed, de baan was al een stuk beter, na een paar ronden kwam er geel waarbij Danny al een flink aantal plaatsen had gewonnen. Helaas viel de motor uit door een kappotte MSD. Deze werd voor de finale nog vervangen.Bij de start van de finale klapte Wijbinga op een band in de binnenbocht waardoor deze zichzelf lanceerde en hierbij de spoiler van Danny raakte welke probeerde de vliegende Wijbinga te ontwijken. Alleen een beetje schade aan de spoiler, dus Danny kon gewoon aan de herstart deelnemen. Na de herstart ontstond weer een spectaculair gevecht over de hele baan, Danny weet ternauwernood twee auto's te ontwijken welke op een band in de binnenbocht klapten. Weer een ronde later klapte Maris voor Danny op een band waardoor Danny bijna rechtomhoog tegen Maris aan kwam te staan maat wel weer verder konden. Hierna kwam er weer geel en Danny was al 8e. Na de herstart ontstond een mooi gevecht waarbij Danny zelfs de eerste plaats pakte. Helaas stond Kentie achterstevoren waardoor Danny stil kwam te staan. Hierdoor kwam een herstart waarbij ze Danny helemaal achteraan plaatste wat eigenlijk niet klopte.  Bij de herstart vocht Danny zich naar een 3e plek in een uiterst spectaculaire finale.

 

 

Verslag en foto's Fries Kampioenschap Blauwhuis

 

Afgelopen zondag zijn we weer naar Blauwhuis afgereisd om deel te nemen aan het Fries Kampioenschap. Vorig jaar wist Danny deze titel te winnen.

De eerste manche moest Danny weer van de laatste plek beginnen, bij de start in de eerste bocht was het erg glad, diversen rijders gingen rond, Danny ook bijna maar wist de schade te beperken en snel zijn weg te vervolgen. In deze snelle manche zonder gele vlag wist Danny zich snel naar voren te werken. Omdat er geen geel kwam was een 4e plaats het maximaal haalbare.De tweede manche had Danny weer een goede start, al snel was hij de eerste van de rode daken en werkte zich op naar voren totdat er voor hem een auto spinde, Danny moest flink afremmen en eromheen rijden. Hierdoor verloor hij enkele plaatsen. Met nog 5 ronden te gaan kwam er geel, Danny was 6e op dat moment. Bij de herstart pakte Danny meteen een plek en ging op weg na de eerste plaatsen. Een paar auto's voor hem, reden elkaar eraf waardoor Danny de 2e plaats pakte. Helaas kwam er weer geel en met nog 1 of 2 ronden te gaan en werd de wedstrijd afgevlagt. De uitslag werd van de ronde ervoor genomen, hierdoor was Danny alsnog 3e.

Na de tweede manche bleek dat de waterpomp een lekkage had. Deze werd nog voor de derde manche vervangen. De derde heat begon goed, Danny klom snel op naar de voorste plaatsen. Met nog 7 ronden te gaan kwam er geel en Danny was al 4e. Bij de herstart ontstond een gevecht om de voorste plaatsen, helaas werd Danny hierbij naar de binnenkant gedruk tegen een band en kwam hierdoor achterstevoren te staan en eindigde hierdoor 13e.Hierna volgde het Fries kampioenschap, de startopstelling werd bepaald aan de hand van de behaalde punten over de hele dag. Danny mocht als 4e starten. Bij de start moest Danny eerst enkele auto's laten gaan omdat hij aan de buitenkant in het gedrang kwam, maar hierna pakte Danny via de buitenkant een aantal auto's en kwam zo op de derde plaats. Vanaf een derde plaats ging Danny op jacht naar de voorgangers, al snel pakte hij de tweede plaats en kon op weg naar de leider. Deze kwam hij al snel bij en pakte de leiding. Na een aantal ronden ging Danny iets rustiger rijden zonder risico's te nemen. Met nog een paar ronden te gaan kwam Wijbinga opzetten waardoor Danny toch nog een paar rondjes moest aanzetten. Uiteindelijk behield Danny de leiding en won zo het Fries kampioenschap voor de tweede keer op rij!


Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Verslag en foto's Pinksterrace Raceway Venray


Op tweede pinksterdag zijn we weer naar Venray gegaan om deel te nemen aan de pinksterraces. Met 20 auto's, waarvan er 10 rode daken en Superstars, aan de start was er een sterk deelnemersveld.

De start bij de eerste manche was heel goed, hij kwam meteen goed weg bij de rode daken. De wegligging was nog niet helemaal goed waardoor enkele rode daken Frank toch weer bijkwamen. Hierdoor zat Frank de hele manche in gevecht met de rode daken. Uiteindelijk werd Frank 10e.Voor de tweede manche werd de afstelling weer aangepast. Ook deze manche was de start goed, Frank was weer meteen goed weg, na een ronde of 5 kwam er geel, Frank was 7e bij de herstart. Na de herstart moest Frank een plek afstaan aan Luke Davidson maar wist zich wel naar de voorste plaatsen te rijden, helaas ging Mat Schreurs veel te hard de bocht in waardoor deze Frank rond duwde waardoor een tweede plaats in rook op ging. Met een ronde achterstand kwam Frank nog tot een 15e plaats. De snelheid was een stuk beter.De derde manche was de start net iets minder, Frank kon niet op de binnenste lijn komen, hierdoor zat hij weer direct midden tussen de rode daken in de gevechten. Na een aantal ronden kwam er weer geel. Op dat moment was Frank 13e. Bij de herstart kwam een van de andere auto's niet goed weg en Frank moest hier buiten omheen rijden, hierdoor bleef Frank in de gevechten steken op uiteindelijk een 11e plaats. De snelheid was net niet genoeg om uit het gedrang te blijven.

Hierna volgde de finale, de start was niet al te best, Frank kwam meteen op de tweede lijn waardoor hij meteen plaatsen verloor. Het lukte niet om op de binnenste lijn te komen waardoor hij terug viel tot op de laatste plaats. Na een aantal ronden kwam er een herstart. Na deze herstart wist Frank zich nog wel op te werken naar de 7e plaats in de finale.Hierna volgde nog een wildcard race. Deze wedstrijd wordt gestart met een gesloten veld en op dakkleur. De winnaar van deze wedstrijd wint een wild card voor de World Final later dit jaar in Ipswich. Bij de start zat Frank er goed bij, de bumper werd goed gebruikt, hierdoor liep Baegen wel heel ver uit. Frank heeft de hele race flink gevochten voor een plek rond de 3e plaats. Uiteindelijk werd Frank 4e.

Tijdens deze laatste race was de auto na een aantal aanpassingen eindelijk een stuk beter, Frank voelde zich ook beter in de auto waardoor hij de gevechten veel beter aankon.

Klik op een van de foto's voor meer foto's.

 

 

Verslagen & Foto's van Lelystad, Blauwhuis en Emmen

 

Gouden Helm Lelystad

Op zaterdag zijn we al naar Lelystad vertrokken waar we nog 1 keer hebben kunnen trainen.

Op zondag waren de wedstrijden. Frank mocht vooraan bij rood starten. Bij de start kwam Wesley Schaap meteen aan Frank voorbij, Frank bleef hierdoor in gevecht met de rode daken totdat hij door Weijenberg hard eraf werd geduwd, omdat Catsburg voor Frank reed vloog deze naast de baan. Hierdoor verloor Frank veel tijd, de bocht erna pakte Frank, Weijenberg terug. Uiteindelijk wist Frank nog 10e te worden. De wegligging was niet goed waardoor Frank deze manche niet goed mee kon komen met de rest.Voor de tweede manche werd de afstelling aangepast. De start van de tweede manche was heel erg goed, hij kon meteen het gevecht aan met de blauwe daken. Helaas was hij na een paar ronden de achtetkant kwijt bij het uitkomen van bocht 2 waardoor hij weer een flink aantal plaatsen verloor. Hierna moest Frank zich weer een weg naar voren zoeken, uiteindelijk werd hij 7e.

De derde manche ging al iets beter, wederom was hij goed weg en zocht zich een weg naar voren, helaas was Grattan net iets sneller en haalde Frank in. 1 geel dak en 1 blauw dak konden ze niet achterbalen. Achter Grattan reed Frank naar een 4e plaats.

Hierna volgde de finale, bij de eerste start hing er direct een boven op Frank zijn voorkant, dit was al voordat de start was vrij gegeven. Bij de volgende start was het weer direct een flink geduw waarbij er weer iemand voor over Frank zijn voorkant reed waarbij Frank tot achteraan terug viel. Op een vrije baan kon Frank toch flink wat meters maken en wist zich uiteindelijk naar de 6e plaats te rijden.

Hierna volgde nog de wedstrijd om de gouden helm. De startopstelling werd bepaald aan de hand van de resultaten van de andere manches op deze dag. Frank mocht als 5e starten. Bij de start werd Frank meteen rond geduwd waardoor een goede klassering verkeken was. Hierdoor eindigde Frank in de achterhoede.Helaas niet de gehoopte resultaten. De auto was vandaag niet goed genoeg om uit het gedrang te blijven en om de ere plaatsen te strijden.

Blauwhuis Hemelvaartsdag

Op hemelvaartsdag zijn we naar Blauwhuis gereden. Tijdens de eerste manche lag de snelheid erg hoog, halverwege de wedstrijd was er een gele vlag waarbij Danny al 10e was. Bij de herstart ging Danny weer verder met zn inhaal race, helaas bleef hij nog eventjes aan een ander zn bumper haken waardoor hij wat tijd verloor, desondanks wist Danny 5e te worden.

De tweede manche waren twee herstarts door een paar koprollen. Bij de eerste herstart was Danny al 16e. Bij de tweede herstart 10e . Na deze herstart werd Danny op een stilstaande auto geduwd waardoor hij iets terug viel maar uiteindelijk toch nog 9e wist te worden.

De start van de derde manche was niet goed, Danny spinde meteen bij de start. Hij herpakte zich en ging op weg naar de andere deelnemers, al snel had hij weer aansluiting en ging de gevechten aan, in een van deze gevechten ging de rechtervoorband stuk.In het begin van de finale was het erg glad, Danny gleed rechtdoor de vangrail in maar kon zonder problemen verder. Na een aantal ronden kwam er een herstart, Danny was 17e. Als een speer ging hij na de herstart, zette een aantal auto's opzij en na weer een gele vlag was Danny al 7e. Hierna werkte Danny zich op naar een 3e plaats, hierna kwam er weer geel. Bij de herstart pakte Danny meteen de tweede plaats, helaas moest hij Wobbes voorbij laten en was hij weer derde. Hierna kwam er nogmaals geel maar Danny wist keurig de derde plek te behouden in de finale, een mooi resultaat.

Masters of Shale, Emmen

Nadat we op donderdag in Blauwhuis hebben gereden zijn we in het Noorden gebleven voor een mini vakantie want op zaterdag en zondag waren de masters of shale in Emmen.

Bij de eerste manche werd Danny keurig 4e.  Bij de tweede manche ging de koppeling stuk waardoor Danny helaas uitviel. Hierna volgde enkel nog de finale. Deze ging erg goed todat de motor niet meer lekker liep waardoor Danny besloot te stoppen.

Op zondag waren er weer wedstrijden, bij de start kwam Danny goed weg, na een paar ronden met Bijlsma te hebben gestreden vond hij zijn weg naar voren. Bij de eerste herstart was Danny 14e. Na deze herstart werkte Danny zich op naar een 7e plaats toen er weer een herstart kwam. Na deze herstart werkte Danny zich op naar een 4e plaats. Na de herstart kwam Danny al snel op een 3e plaats met nog enkele ronden te gaan. Helaas kwam er weer geel waardoor Danny op een 3e plek eindigde omdat ze de heat afvlagde. Hierdoor ontstond discussie of deze manche wel of niet mee zou tellen. Hierdoor werd besloten een extra manche in te lassen.

Bij de tweede manche heeft Danny de hele tijd met rode daken zitten vechten, ronde na ronde, maar uiteindelijk was Danny alle rode daken voorbij. In een snelle manche zonder geel was de 7e plaats het hoogst haalbare.De derde manche was weer een manche met meerdere gele vlaggen, bij de eerste gele vlag was hij 14e. Na de herstart pakte Danny meteen weer een aantal plaatsen en bij de volgende herstart was Danny 7e. Hierna klom hij op naar een 5e plaats waarbij 2x kort achter elkaar geel kwam, na de laatste herstart klom Danny op naar de 2e plaats en wist dezevplek te behouden. Op het eind kwam er steeds meer rook onder de auto vandaan. Danny heeft de auto meteen na de finish stil gezet. Hierbij bleek dat er een waterslang was los geknapt en er geen water meer was waardoor de motor waarschijnlijk veel te warm is geworden. Hierdoor werd besloten de finale niet te rijden.

 

Verslag en foto's stockcarweekend Raceway Venray

 

Zaterdag

Op zaterdag was alweer de volgende wedstrijddag. Het begin van het eerste stockcarweekend in Venray.

Na een paar keer getrained te hebben begonnen de wedstrijden. Na de start van de eerste manche kon Frank lekker meekomen met de overige rode daken, hij haalde ze in waaronder ook de Engelsman Davidson. Deze bleef vlak achter Frank aan rijden en was toch ietsje sneller, waardoor deze Frank voorbij ging. Hierna kwamen nog enkele rode daken opzetten waarmee Frank zijn duels uitvocht, uiteindelijk werd Frank 6e.De tweede manche kwam Frank bij de start in het gedrang tussen twee stockcars, dit loste hij heel goed op door vroeger te remmen, hierna reed hij knap door naar voren met strakke snelle rondetijden, twee ronden voor het einde pakte Frank de leiding en gaf deze ook niet meer af. Een nette overwinning in de tweede manche.

De derde manche was iets moeizamer dan de voorgaande manches. Frank moest aan de buitenkant starten, het lukte niet om op de binnenste lijn te komen waardoor Frank helemaal terug viel naar een van de laatste plaatsen. Eenmaal op de binnenste lijn ging Frank weer rap naar voren, haalde een aantal rode daken in en pakte de 8e plaats uiteindelijk. De snelheid was wederom goed, alleen kwam Frank dit keer niet door het verkeer.

Bij de vierde manche begon het gelijk met flink geduw, Frank kreeg een flinke zet en reed tegen Baegen aan, deze kwam dwars voor Frank te staan, hierdoor kwam er geel. Frank kwam er wel nog net op tijd weg en kon zijn plek weer innemen. Na de herstart begon Frank zeer gretig, maar werd zelf boven Elzinga geduwd waardoor de wedstrijd over was.

Hierna volgde de finale, een finale waarin veel geduwd werd. Hierdoor verloor Frank in het begin een aantal plaatsen. Maar hij was erg snel en wist zich met behulp van de bumper toch weer goed op te werken naar een 5e plaats.Hierna volgde nog de Grand National. Wat een spectakel weer. Bij de start kwam Frank goed weg, hij begon gelijk met flink de duwen, na een aantal ronden was Frank 2e achter Catsburg welke een flink stuk weg was. De snelheid was echter zo hoog dat Frank het gat steeds een stukje kleiner maakte, met nog 4 ronden te gaan kwam Frank op de bumper bij Catsburg. Twee ronden voor het einde gaf Frank een flinke zet aan Catsburg en nam de leiding over, echter zat er een achterligger net voor Frank waardoor Frank de boch niet goed kon aansnijden waardoor Catsburg hem weer een zet gaf en de leiding overnam. In de laatste bocht probeerde Frank het nog maar Catsburg ging ook hard de bocht in waardoor Frank hem niet kon aanduwen, zij aan zij kwamen ze over de streep, centimeter werk maar Frank was 2e. Met een grote smile kwam Frank uit de auto! Geweldig gereden, prachtige gevechten.

Zondag

Na een mooie zaterdagavond gingen we op een zonnige zondag verder. Bij de start kwam Frank meteen in het gedrang, het lukte niet om naar de binnenste lijn te komen waardoor Frank terug viel tot de laatste plaats. Vanaf hier wist Frank het tempo weer op te voeren, na wat geduw met Keijzer en Weijenberg begon Frank aan een opmars naar voren door op de tijd de bumper te gebruiken. Uiteindelijk werd Frank nog 10e.

Bij de tweede manche had Frank een hele goede start, helaas bleven er een paar auto's aan elkaar haken na de eerste ronde. Hierdoor kwam er een herstart. Bij de herstart werd Frank flink geduwd maar hij bleef op zijn plek, een bocht later kreeg Frank weer een flinke tik waardoor hij spinde. Hierdoor moest Frank van ver terug komen, door de diverse gevechten tussen de rode daken lukte dit vrij eenvoudig. Maar ook Frank kwam hierdoor in de gevechten waardoor de opmars ten einde kwam, na flink wat geduw ging Frank nog een keer ver naarbuiten en was het uitreiden, maar helaas buiten de top10. Een 17e plaats.De derde manche was weer een manche waarin flink geduwd werd, de rode daken gunden elkaar geen centimeter, Frank kwam niet weg bij de rode daken en bleef de hele manche vechten voor elke centimeter. Een 9e plaats was het resultaat.

De start van de vierde manche was weer goed, alleen reed in bocht 1 iemand op het achterwiel bij Frank waardoor hij begon te glijden waardoor alle rode daken aan hem voorbij kwamen, hierdoor ontstond weer hetzelfde beeld. Veel gevechten tussen de rode daken waardoor Frank weer niet naar voren kon komen. Hij eindigde net buiten de top 10.De finale, eindelijk kwam Frank goed weg, samen met hem ook Catsburg en Davidson. Deze duwde Frank waardoor Frank achter deze 2 kwam. Achter deze twee rijders ging Frank op weg naar voren. Helaas kon hij deze twee rijders en een geel dak niet meer bijkomen waardoor Frank 4e werd deze finale.

Hierna volgde tot slot de Grand National. De start was goed, Frank bleef uit het gedrang. Helaas was de snelheid niet goed genoeg, al snel werd Frank ingehaald door Davidson en nog enkele rode daken. Meer dan een 6e plaats zat er niet meer in.

Hiermee kwam een eind aan het stockcarweekend, op zaterdag lukte bijna alles, op zondag lukte het allemaal net niet.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

 

Uitslag Nachtcross

 

klik op onderstaande link om naar de nachtcross pagina te gaan alwaar de uitslagen staan.

NACHTCROSS

 

foto's Races Paasweekeinde TWSP

 

Tijdens de races afgelopen weekend heeft Tonny Wissing ook weer een aantal mooie foto's gemaakt, deze zijn te bekijken door op onderstaande foto te klikken.

 

Verslag en foto's Races Paasweekeinde

 

Blauwhuis

Op eerste paasdag zijn we vroeg vertrokken naar het Friese Blauwhuis. Na wat opstartproblemen met de motor, een kapotte bobine, konden we naar de keuring voordat de eerste manche begon.

Bij de start kwam Danny meteen goed weg maar bleef aan Tesselaar hangen en kwam achter een stilstaande auto stil te staan. Hierdoor moest hij een stukje terug zetten voordat hij zijn weg kon vervolgen met een ronde achterstand. Danny ging in de achtervolging, haalde de ene na de andere deelnemer in en ontdeed zich van zijn ronde achterstand. Uiteindelijk wist Danny naar een 6e plek te rijden.De tweede manche kwam Danny probleemloos weg, de eerste paar ronden was het nog erg glad, maar Danny had mooie gevechten met de andere rooddakers, de bumper werd flink gebruikt in de duels. Uiteindelijk waren de koplopers niet meer te achterhalen en werd Danny 7e.

De derde manche begon Danny heel goed, al na een paar ronden was hij alle rode daken voorbij, na 7 ronden had hij al de eerste plaats te pakken toen er geel kwam. Bij de herstart ging Danny er weer als een speer vandoor, al snel had hij een flinke voorsprong. Helaas spinde een achterligger net voor Danny waardoor Danny geen kant meer op kon en een aantal plaatsen verloor. In de achtervolging  terug naar voren tikte Danny een band in de binnenbocht aan waardoor hij nog een keer rond ging. Uiteindelijk werd Danny nog 9e.Hierna volgde nog de finale. Bij de start was het lastig om door het veld te komen. Er werd flink geduwd, Danny kwam een paar keer op de tweede lijn maar wist zich steeds goed terug te knokken. Nadat er geel kwam waarbij Danny rond een 14e plaats reed, ging het gevecht weer door, bij een van deze duels ging de rechter voorband stuk waardoor de wedstrijd over was.

De snelheid was goed, de baan was goed en werd telkens goed hersteld.

Venray

Op zondag, tweede paasdag en Frank zijn verjaardag, zijn we naar Venray gegaan. Eerst een paar keer trainen voordat de wedstrijden begonnen.

Bij de eerste manche had Frank een super start, hij was meteen de andere rode daken voor en ging op jacht naar voren, al snel had hij de leiding te pakken. Helaas spinde een achterblijver pal voor hem, Frank kon deze niet ontwijken en reed botste erop. Hierbij was de bumper dusdanig beschadigd dat hij niet meer verder kon.De schade werd gerepareerd voor de tweede manche. Bij de start was Frank weer goed weg, hij haalde de rode daken in en ging weer op weg naar voren, een voor een haalde hij ze en pakte de leiding. Langzaam aan bouwde hij een voorsprong op en liep verder uit, gaf de leiding niet meer uit handen en won zo deze manche.

Bij de start van de 3e manche werd Frank meteen aangevallen door de auto's achter hem, hij kon de aanval echter goed opvangen en wist daarna meteen weg te rijden bij de rode daken. Ook nu kon hij zich een weg naar voren banen naar de leiding. Deze stond hij niet meer af en won zo deze manche.Hierna volgde enkel nog de finale. Wederom was Frank zijn start heel erg goed weg en kwam Frank in de eerste ronden de rode daken voorbij. Net als in de voorgaande manches wist Frank zich een weg naar voren te banen en pakte wederom de leiding. Ook deze keer bleef hij strakke rondentijden rijden en gaf de overwinning niet meer uit handen. De finale won hij voor Roy Maessen en Ron Kroonder.

Een mooier cadeau kon Frank zich niet wensen op zijn verjaardag.Hiermee kwam een eind aan een mooi paasweekend waarbij Frank en Danny beiden erg snel waren, helaas had Danny veel pech tussen de andere rijders waardoor hij niet de resultaten had welke mogelijk waren met de snelle rondetijden.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 


Verslag Emmen 8 April

 

Op zaterdag zijn we weer naar Emmen vertrokken voor de tweede wedstrijd op gravel. Bij de eerste manche begon Danny zijn weg naar voren te werken met vlak achter hem Wiebinga. Deze probeerde vanalles maar kwam Danny niet voorbij. Met nog 2 ronden te gaan was Danny 7e en probeerde de 6e plaats over te nemen maar hierbij spinde Danny en kwam achterstevoren te staan en eindigde hierdoor in de achterhoede.De tweede manche had Danny veel moeite om voorbij de rode daken te komen. Ronden lang was hij in gevecht met Verhoef. Tijdens de race merkte Danny al dat de bak stuk was maar wist toch de race uit te rijden. Volgens het scorebord heeft Danny de heat gewonnen echter klopt dit niet. Danny was 5e. Dit werd later ook juist aangepast.

Voor de derde heat moest er flink gesleuteld worden om de auto klaar te krijgen. Bij de start van de derde heat zat Danny er direct goed bij. Met veel bumperwerk wist Danny zich rap naar voren te werken. In de laatste rond was Danny 3e achter Tom Maris, deze liet Danny in de eerste bocht voorbij en probeerde Danny in de laatste bocht eraf te duwen maar Danny remde hem goed af en behield de 2e plaats.De finale was vanaf het begin een flink gevecht tussen de rode daken en de superstars, hierdoor konden de auto's vooraan ook snel wegrijden. Na een aantal ronden was Danny de meeste rodedaken en superstars voorbij. Helaas ging het diff stuk waardoor Danny de finale niet kon uitrijden.

Komende week is er dus weer flink wat werk om eerste paasdag in Blauwhuis te kunnen rijden.

Klik op een van de foto's voor meer foto's van deze dag.

 

Foto's TWSP Lelystad

 

TWSP heeft weer mooie foto's gemaakt van de wedstrijden op het Midland Circuit in Lelystad. De Crash in de tweede heat komt goed in beeld. Klik op onderstaande foto voor meer foto's.

Tonny bedankt!

 

Verslag eerste wedstrijden 2017

 

Na een lange winterslaap is het seizoen eindelijk weer begonnen.

EMMEN

Op zaterdag zijn we eerst naar Emmen gegaan waar Danny zijn eerste wedstrijd van 2017 op de gravel had. De baan was zeer slecht maar gedurende de dag werd de baan steeds beter.

De eerste manche was meteen super, vanaf de laatse plaats pakte Danny al snel de andere superstars en rode daken. Nadat er al 3x geel was geweest was Danny tweede. De leider in de wedstrijd werd in een foutje gedwongen waardoor Danny de leiding overnam en deze niet meer afstond. Meteen winst in de eerste manche.

De Tweede manche kwam Danny niet door het verkeer heen, veel harde gevechten waardoor de gele en blauwe daken snel uitliepen. Een 9e plek was uiteindelijk het resultaat in de tweede manche.

De derde manche ging het weer een stuk beter, Danny wist zich door het veld naar een 4e plaats te vechten.

Hierna volgde de finale, welke geweldig was, met veel strijd, de vonken spatten er letterlijk vanaf. Danny vecht zich letterlijk naar voren totdat hij 2e ligt en er geel komt. Bij de herstart gaat de leider naar de tweede lijn waardoor Danny de leiding kan overnemen, de nieuwe nummer 2 probeert Danny wel nog direct in de volgende bocht de duwen maar dat lukte niet. Danny hield tussen de achterliggers stand en won zo de eerste finale van 2017.

LELYSTAD

Op zondag was de vuurdoop voor Frank. Voor het eerst tussen de rode daken. Bij de start werd Frank meteen naar het tweede spoor geduwd maar kwam wel weer direct goed terug. Frank kon heel goed mee met de rest van de rode daken en kon het duwen goed opvangen. Na een aantal ronden werd Frank naast de baan geduwd waardoor hij helemaal vanaf de laatste plek opnieuw moest beginnen. Met snelle rondentijden kwam hij al snel terug naar een 7e plek totdat er een gele vlag kwam. Bij de herstart kwam Frank al snel op een 5e plaats. In de laatste ronde reed Frank heel bekenen naar de leiding op het moment dat de top 4 met elkaar in gevecht waren, Frank ging heel bekeken binnendoor en zorgde ervoor dat ze hem de laatste bocht er niet af konden duwen en won zo de eerste manche van 2017.De tweede manche begon meteen met flinke gevechten waarbij Frank in de 3e ronde bovenop Catsburg belandde en samen met Van 't Veer de betonnen muur in gingen. Hierbij was de vooras flink verbogen.De vooras werd weer recht gebogen voor de derde manche. Bij de start van de derde manche kwam Frank niet goed weg, helaas was de steekas ook stuk waardoor Frank de derde manche niet kon uitrijden.


Helaas hadden we niet de juiste steekas bij ons en er was er ook geen te krijgen bij de collega's waardoor we helaas geen finale hebben kunnen rijden.

Een veelbelovende start van het seizoen waarin op beide dagen de eerste manche werd gewonnen en op zaterdag zelfs de finale! Op zondag was het in de tweede manche gewoon pech om precies hiertussen twee kemphanen te komen waardoor Frank veel schade had en uiteindelijk niet meer kon rijden.

Klik op een van de foto's voor meer foto's, helaas dit keer geen foto's van Emmen.